- At alle vi som var med i den norske utgaven av «Dropped» sitter her i dag, kan vi takke de høyere makter for. Det kaller jeg flaks, sier Ole til Se og Hør etter nyheten om dødsulykken under innspillingen av den franske versjonen. Foto: Morten Eik, Se og Hør
- At alle vi som var med i den norske utgaven av «Dropped» sitter her i dag, kan vi takke de høyere makter for. Det kaller jeg flaks, sier Ole til Se og Hør etter nyheten om dødsulykken under innspillingen av den franske versjonen. Foto: Morten Eik, Se og HørVis mer

- Det kunne vært oss

Ti personer mistet livet under den franske innspillingen av «Dropped». Ole Klemetsen takker de høyere makter for at han er i live etter den norske innspillingen.

SEOGHØR.NO: - Det som skjedde i Argentina, kunne vært oss, sier tidligere proffbokser Ole «Lukkøye» Klemetsen (43) til Se og Hør.

Ti personer omkom i Argentina da to helikoptre krasjet under innspillingen av den franske utgaven av kjendisrealityen «Dropped».

Blant dem var tre av Frankrikes største idrettsstjerner, svømmeren Camille Muffat (25) som tok tre medaljer i London-OL i 2012, bokseren Alexis Vastine (28) som tok OL-gull i Bejing 2008, og seileren Florence Arthaud (57).

Den norske tidligere proffbokseren var en av deltakerne i den norske utgaven av «Dropped».

- At alle vi som var med i den norske utgaven av «Dropped» sitter her i dag, kan vi takke de høyere makter for. Det kaller jeg flaks, sier Ole til Se og Hør.

Han husker godt pilotene som fløy de rundt.

Har fått en tankevekker.

Selv hadde Ole flere nær døden-opplevelser under innspillingen av «Dropped».

- Den ene gangen snublet jeg og falt ned i en steinrøys. Jeg var så sliten at jeg knapt orket å gå et steg til, så falt jeg og slo meg kraftig. Hadde jeg falt på motsatt side, hadde jeg falt 1000 meter og vært stein død.

Ole blir stille.

- Uten å røpe noe, vil seerne få se flere skremmende episoder som virket mer risikabelt enn andre ting.

Etter at Ole kom hjem, slet han med å sove.

- De første nettene lå jeg våken og svettet.

Ville gjort det igjen.

Selv om programmet var vanskelig og spennende, tror Ole at han ville takket ja en gang til.

- Det var en fantastisk tur, og en utrolig opplevelse. Det var noen tøffe opplevelser man lærer av, sier Ole som innrømmer at kona hadde nok ikke blitt like blid dersom han ble med.

- Jeg fikk en melding av henne i dag, hvor hun sa det var siste gangen jeg fikk være med på noe sånt – men jeg er jo dum nok til å si ja.

- Kan aldri forsikre oss mot ulykker

Kommunikasjonssjef i TV 2 Jan-Petter Dahl sier til Seoghør.no at kanalen tar sikkerhet på høyeste alvor i sine produksjoner.

- Vi kan desverre aldri forsikre oss mot ulykker. Og når det gjelder våre produksjoner - enten det skjer i Norge eller i utlandet så tar vi i TV 2 sikkerheten på høyeste alvor.

- Vi vil aldri utsette noen av våre deltakere i TV-programmer for risiko. Under innspillingen av «Dropped» gjorde to erfarne norske sikkerhetseksperter et grundig forarbeid på alle innspillingsstedene, og var også med lagene ut under alle opptakene. 

Onsdag sendes semifinalen av den norske utgaven av "Dropped" på TV 2. Her møter Ole Klemetsen den tidligere skiskytteren Gunn-Margit Andreassen (41), tidligere skiløper ANita Moen Bonden (47) og snowboardstjernen Stian Sivertzen (25).