<strong>REISEDØGN:</strong> Marit Bjørgen og Fred Børre Lundberg har tilbragt mye tid fra hverandre så lenge de har vært et par. Nå letter skidronningen på sløret om forholdet. Foto: NTB Scanpix
REISEDØGN: Marit Bjørgen og Fred Børre Lundberg har tilbragt mye tid fra hverandre så lenge de har vært et par. Nå letter skidronningen på sløret om forholdet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Marit Bjørgen og Fred Børre Lundberg:

- Det kunne ikke gått i et hvilket som helst forhold

Marit Bjørgen letter på sløret om forholdet til samboeren.

Publisert

I begynnelsen av oktober kom den glade nyheten om at skidronningen Marit Bjørgen (38) og samboeren Fred Børre Lundberg (48) venter sitt andre barn sammen.

Paret har to år gamle Marius fra tidligere, og familiens nye tilskudd er ventet i mars neste år.

I et nytt intervju med KK forteller Marit at hun ser frem til å bli tobarnsmor, og at tiden rett og slett var inne for å gi sønnen et søsken.

Marit og Fred Børre har vært et par siden 2005, og tidligere har langrennsstjernen lettet på sløret om hvor viktig det har vært med en partner som vet hva det innebærer å være toppidrettsutøver.

Fred Børre har blant annet stått for mye i hjemmet, og da de ble foreldre for første gang var han hjemme med Marius mens Marit fikk fokusere på trening og karriere.

<strong>VIKTIG STØTTESPILLER:</strong> Fred Børre var viktig for at Marit skulle få fortsette på toppnivå - spesielt da de hadde fått sønnen Marius sammen. Foto: NTB Scanpix
VIKTIG STØTTESPILLER: Fred Børre var viktig for at Marit skulle få fortsette på toppnivå - spesielt da de hadde fått sønnen Marius sammen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tidligere i år la imidlertid Marit skiene på hylla, noe som har resultert i mer tid sammen med både samboeren og sønnen.

Men slik har det ikke alltid vært.

Spesielt forhold

Overfor KK avslører nemlig den sjarmerende 38-åringen at hun og Fred Børre har tilbragt mer tid borte fra hverandre enn sammen i løpet av de 13 årene de har vært kjærester.

- Det kunne ikke gått i et hvilket som helst forhold. Fred har hatt forståelse for det fordi han selv har drevet med idrett, sier Marit til bladet.

For paret har det trolig ikke vært like lett å dyrke kjærligheten til enhver tid. Som idrettsutøver i verdenseliten er det ifølge KK én ting som er fy-fy - nemlig å ha besøk av en kjæreste under de store mesterskapene.

<strong>BLIR STOREBROR:</strong> Lille Marius blir storebror i mars. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BLIR STOREBROR: Lille Marius blir storebror i mars. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Skidronningen legger heller ikke skjul på at langrennsvenninnene har blitt som en familie gjennom årene på landslaget, og at hun har vært mer sammen med dem enn med Fred Børre.

- I 12 av de 13 årene vi har vært sammen, har jeg satset, sier Marit.

- Fred har laget mest mat hjemme hos oss. Det ville ikke gått ellers. Etter at jeg la opp, har jeg måttet lære meg noen nye retter. Han synes nok jeg har vært mye borte. Jeg hadde jo 200-250 reisedøgn i året, legger hun til.

<strong>EN LEGENDE:</strong> Marit Bjørgen la skiene på hylla tidligere i år. Hun har stått for enormt mange minneverdige øyeblikk i skisporet. Nå blir hun snart tobarnsmor. Foto: NTB Scanpix
EN LEGENDE: Marit Bjørgen la skiene på hylla tidligere i år. Hun har stått for enormt mange minneverdige øyeblikk i skisporet. Nå blir hun snart tobarnsmor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tobarnsforeldre

Da paret avslørte familieforøkelsen tidligere i år, kunne Marit fortelle at de ser frem til å bli en familie på fire.

- Det er utrolig koselig. Både Fred og jeg har hatt et ønske om å få et barn til, og jeg føler meg veldig priviligert som kan få barn. Jeg er jo voksen og har drevet med toppidrett i mange år, så det er ingen selvfølge, sa hun til KK den gang.

Lille Marius gleder seg også til den lille babyen kommer.

- Marius gleder seg veldig til å bli storebror, selv om han ikke helt vet hva det vil si. Jeg sier til ham at jeg har baby i magen, og da sier han: «Men mamma, jeg har jo kommet ut?». Han forstår ikke at det er en annen baby enn ham, la hun til.

Skidronningen, som i april la opp som toppidrettsutøver, ser frem til en noe roligere mammapermisjon nå som hun ikke lenger er aktiv.

- Jeg gleder meg til å ha mye mer ro rundt å ha en liten en. Men samtidig har vi jo en til nå, så jeg vet ikke hvor rolig det blir. Å være småbarnsforeldre er en tøff periode, men jeg gleder meg vanvittig til å få et barn til, innrømmet hun.

Babynyhet

Da Marit og Fred Børre ventet sønnen Marius i 2015, avslørte hun graviditeten under et pressemøte med langrennsjentene i Hemsedal.

- Jeg har en liten bombe å slippe: Jeg skal bli mamma i slutten av desember, sa hun den gang.

I desember samme år kunne de ønske sønnen velkommen til verden, og samtidig fortelle at alt gikk fint med både mor og barn.

- Marit og vår nyfødte sønn har det bra, sa den glade pappaen.

LES OGSÅ: Beckham med hyllest til nordmannen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer