- Det kostet meg mye mer enn jeg hadde trodd

«Jakten»-bonden Kjartan Bergsvåg åpner seg om timene før det siste og vanskeligste friervalget. Se video!

SEOGHØR.NO: I mandagens episode av «Jakten på kjærligheten» på TV 2, skal de fire bøndene gjøre sine endelige valg av friere.

Både Ruben Tunestveit Kengakaran (28), Else Marie Tveit Rødby (33), Ole-Kasper Næss (42) og Kjartan Bergsvåg (36) står foran hver sin tøffe avgjørelse: Nå skal bøndene bestemme seg for hvem av de gjenværende frierne de vil bli enda bedre kjent med. 

Vossabonden Kjartan forteller i episoden at han har slitt med å sove natten før valget. Han sitter igjen med frierne Tina Strandrud og Anne Elisabet Berg, og selv om de to er veldig ulike liker han begge svært godt.

- Jeg har ikke sovet så veldig godt i natt. Fremdeles er det veldig vanskelig, jeg har ennå ikke bestemt meg, røper han i et klipp fra programmet.

Overfor Seoghør.no utdyper «Jakten»-bonden hvordan han opplevde natten før det siste friervalget.

- Det var en ut av seg sjæl-opplevelse. Jeg pleier ikke å ha problemer med å bestemme meg for ting. Jeg sov dårlig, lå og tenkte på at jeg måtte fatte et valg, sier Kjartan.

Se klippet av Kjartan og frierne før friervalget øverst i saken!

VANSKELIG VALG: Kjartan Bergsvåg mister nattesøvnen når valget skal stå mellom frierne Tina (t.v) og Anne Elisabet.  Foto: Espen Solli/ TV 2
VANSKELIG VALG: Kjartan Bergsvåg mister nattesøvnen når valget skal stå mellom frierne Tina (t.v) og Anne Elisabet. Foto: Espen Solli/ TV 2 Vis mer

Følte ubehag

Den sympatiske sauebonden, som innledningsvis var litt skeptisk til yogainstruktør Anne Elisabet, røper at han var i villrede om friervalget i det lengste.

- Jeg bestemte meg i siste sekund, egentlig. Like før jeg skulle møte dem på tomannshånd.

- Jeg likte Tina veldig godt, og jeg likte Anne Elisabet veldig godt, så det var et fryktelig vanskelig valg. Det kostet meg mye mer enn jeg hadde trodd på forhånd. Jeg tror jeg likte begge litt for godt, hehe, sier Kjartan til Seoghør.no.

Bonden, som tidligere har hatt nærkontakt med grizzlybjørn i Canada, legger til at han føler seg veldig heldig som fikk «så fine damer» på besøk. Selv om han aldri har vært nervøs under de vanlige TV-opptakene, er det noe annet med friervalgene:

- Før de valgene følte jeg ubehag, altså, erkjenner Kjartan.

- Viste friervalgene seg å være vanskeligere enn du tenkte på forhånd, da du ble med i «Jakten på kjærligheten»?

 - Jajaja, mye verre. Jeg hadde aldri trodd det skulle bli sånn. Jeg slet før alle valgene, men dette siste var det verste. Når man ser det på TV kan man få inntrykk av at vi har en del tid til å bli kjent, men det er veldig intenst under opptak og det går veldig fort. I det vanlige livet har man tid til å la ting synke inn, sier Kjartan Bergsvåg til Seoghør.no.

Saken fortsetter under bildene.

SØTE FRIERE: Bonden Ruben Tunestveit Kengaran må ta det vanskelige valget mellom de søte frierne Kristin (t.v) og Christina i mandagens epsiode av «Jakten på kjærligheten». Foto: Espen Solli/ TV 2
SØTE FRIERE: Bonden Ruben Tunestveit Kengaran må ta det vanskelige valget mellom de søte frierne Kristin (t.v) og Christina i mandagens epsiode av «Jakten på kjærligheten». Foto: Espen Solli/ TV 2 Vis mer

Spenning og vanskelige valg

Også før «Jakten»-bøndene skulle møte frierne sine for aller første gang, var nervene til å ta og føle på da programleder Katarina Flatland (26) loddet stemningen.

Den gang var det sjarmøren Ruben, som driver med sau og storfe på Tunes ved Bergen, som fortalte om søvnproblemer.

- Jeg har ikke sovet et sekund i natt, innrømmet Ruben mens de andre bøndene brøt ut i latter.

Få et gjensyn med de nervøse bøndene nedenfor:

I våres sa Hurum-bonden Else Marie til Seoghør.no at det var to forskjellige venninner som hadde meldt henne på TV 2-programmet. Den gang fortalte hun at en potensiell kjæreste ikke nødvendigvis måtte ha erfaring med gårdsdrift.

- Det er klart det er en fordel, men det viktigste er at det oppstår god kjemi.

Mandag står valget hennes mellom frierne Espen Presthus og André Grønningsæter, og de to har ganske ulik stil og utseende. Dét er kanskje ingen overraskelse, ettersom Else Marie ikke har en bestemt type hun foretrekker:

- Jeg har ikke noe spesielt utseende jeg går etter. Det er den gode kjemien jeg setter høyest. Også vil det selvfølgelig være en fordel om han liker å bo på landet, sa den søte «Jakten»-bonden til Seoghør.no i mai.

Saken fortsetter under bildene.

ULIKE TYPER: I mandagens episode må Else Marie Tveit Rødby gjøre et valg mellom frierne André (t.v) og Espen. Foto: Espen Solli/ TV 2
ULIKE TYPER: I mandagens episode må Else Marie Tveit Rødby gjøre et valg mellom frierne André (t.v) og Espen. Foto: Espen Solli/ TV 2 Vis mer

Kjartan Bergsvågs friervalg står altså mellom Tina og Anne Elisabet, mens Else Marie Tveit Rødbys valg står mellom Espen og André.

Ruben Tunestveit Kengakaran må velge mellom Kristin Emine Lande Eeg og Christina Tamara Caceres, og Ole Kasper Næss står igjen med Kari Østby og Merete Myrstad.

Se hvilke friere «Jakten»-bøndene velger å fortsette videre med i «Jakten på kjærligheten» på TV 2 mandag klokken 20.00!

MÅ OGSÅ VELGE: Ole Kasper Næss står igjen med frierne Merete (t.v) og Kari. I mandagens episode må han sende en av dem hjem.  Foto: Espen Solli/ TV 2
MÅ OGSÅ VELGE: Ole Kasper Næss står igjen med frierne Merete (t.v) og Kari. I mandagens episode må han sende en av dem hjem. Foto: Espen Solli/ TV 2 Vis mer

LES OGSÅ: - Vi skal ikke flytte sammen