GODE VENNER: Petter Nyquist feiret «Gullruten»-suksessen med sin gode venn Svein fra TV 2-serien «Petter Uteligger» tidligere i år. Foto: Se og Hør
GODE VENNER: Petter Nyquist feiret «Gullruten»-suksessen med sin gode venn Svein fra TV 2-serien «Petter Uteligger» tidligere i år. Foto: Se og HørVis mer

- Det koster så lite å vise at man bryr seg

Petter Nyquist glemmer ikke øyeblikket da han fikk ideen til suksessprogrammet «Petter Uteligger».

SEOGHØR.NO: TV 2-serien «Petter Uteligger» har tatt Norge med storm.

Programmets hovedperson Petter Nyquist (38) jublet høyt da serien om livet på gata i Oslo ble belønnet med Gullruten-pris for årets beste dokumentarserie tidligere i år.

I et intervju med Dagbladet Pluss sier Petter - som er klar for en ny sesong - at programmet har forandret ham.

- Nå ser jeg etter mennesker som er her og bybildet blir helt annerledes. Det koster så lite å vise at man bryr seg, bare å si hei eller snakke med noen. Og nå som jeg vet om hvilke ressurser og tilbud det finnes til de på gata, prøver jeg å gi den nødvendige informasjonen til de som etterspør det. Jeg tror min oppgave videre blir å gi mer kunnskap.

Ideen til programmet fikk Petter da han og kameraten og TV-kollega Aleksander Gamme forsøkte å krysse Las Vegas på langs i pulk.

FIKK IDE I USA: Petter Nyquist fikk ideen til sitt suksessprogram under en tur til Las Vegas. Foto: NTB scanpix
FIKK IDE I USA: Petter Nyquist fikk ideen til sitt suksessprogram under en tur til Las Vegas. Foto: NTB scanpix Vis mer

Kom i kontakt med amerikanske hjemløse

Da de bestemte seg for å sove under åpen himmel, kom de i kontakt med mange amerikanske hjemløse.

- Det var da det slo meg, hvorfor jeg dro på andre siden av verden for å se det jeg ser her! Det finner jeg jo 30 minutter hjemmefra i Oslo, sier han til Dagbladet.

Cecilie Skog - som er samboer med Aleksander Gamme - nølte ikke med å rose Petter etter Gullruten-suksessen.

- Alex og Petter har vært mye på tur sammen, og vi kjenner Petter godt. Jeg er så stolt over hva han har fått til, og hvor mye han har gitt av seg selv. Han har et hjerte av gull, og det ser man tydelig, sa en svært rørt Cecilie til Se og Hør.

SKRYTER AV VENNEN: Cecilie Skog la ikke skjul på at hun er imponert over sin gode venns dokumentar-suksess. Foto: Andreas Fadum
SKRYTER AV VENNEN: Cecilie Skog la ikke skjul på at hun er imponert over sin gode venns dokumentar-suksess. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Blir pappa for andre gang

I tillegg til å forberede en ny sesong av «Petter Uteligger» gleder hovedpersonen seg også til å bli pappa for andre gang i løpet av sommeren.

Han avslørte i mars på Instagram at han venter sitt andre barn med samboeren Mari. Fra før av har de to datteren Ingrid sammen.

– Vi gleder oss masse til at vår lille familie kan bli komplett til sommeren, det kommer til å bli knallbra. Formen er fin og humøret er på topp, sa en lykkelig Nyquist til TV 2​ etter at nyheten ble kjent.

LES OGSÅ: - Han har et hjerte av gull