- Det kommer nok noen tårer i barten

"Årets Spellemenn" Kaizers Orchestra er forberedt på blandete følelser når de sier stopp om seks måneder. Se video!

SEOGHØR.NO: 13 år etter at de startet opp, og seks måneder før de har sagt at de vil legge bandet på is på ubestemt tid, kunne Kaizers Orchestra lørdag juble over å bli kåret til "Årets Spellemenn" på hjemmebane i Stavanger.

Kameratgjengen vant også prisen for "Årets video" til låten "Begravelsespolka".

- Det er ekstra stort å motta en sånn pris på hjemmebane. Jeg begynte å skjønne at det var oss, da de snakket om " å spille ompa", sier Janove Ottesen til Seoghør.no

Bandet er i full gang med en rekke konserter før de legger bandet på is i septmeber.

Til Seoghør.no sier Kaizers-guttene at de tror de kommer til å reagere med blandete følelser den dagen kommer, da de må finne på noe annet å gjøre.

- Jeg kommer nok til å grine og bli litt trist. Det kommer nok noen tårer i barten over at jeg må ut i det vanlige livet, sier Kaizer-organisten Helge Risa.

- Selv skal jeg våkne opp i Barcelona. Jeg gleder meg til det å nyte solen i september og nyte livet, sier Janove Ottesen.

Ingen av guttene tror de kommer til å holde like mye kontakt etter at pausen er et faktum.

- Dette er noe vi har lurt på.

- Siden vi treffer fire-fem dager i uken, hver uke i ti år, så er det ikke sånn at man ringer hverandre  på mandag og spør hvordan det går. Vi får se hvor mange dager, måneder og år det går før jeg ringer bassisten og spør "Hvordan går det med deg, Øyvind egentlig?" sier Janove med et smil til Seoghør.no.

LES OGSÅ: - Kjærester, hvem vet?