Gro Hammerseng-Edin:

- Det kommer garantert til å være noen som synes det er rart at han ikke har en pappa

Håndballstjerna Gro Hammerseng-Edin (37) åpner seg om mammarollen i nytt intervju.

DRØMMER OM FLERE BARN: «Mesternes mester»-aktuelle Gro Hammerseng-Edin (37) snakker åpnehjertig om mammarollen i et nytt intervju med Dagbladet. Her fra kvinnenes håndballmesterskap i fjor, der hun fungerte som ekspertkommentator for TV 2. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
DRØMMER OM FLERE BARN: «Mesternes mester»-aktuelle Gro Hammerseng-Edin (37) snakker åpnehjertig om mammarollen i et nytt intervju med Dagbladet. Her fra kvinnenes håndballmesterskap i fjor, der hun fungerte som ekspertkommentator for TV 2. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I år er det seks år siden håndballekteparet Gro (37) og Anja Hammerseng-Edin (34) ble foreldre for første gang. De tidligere landslagskollegene ønsket sønnen Mio velkommen i februar 2012, og viste fram sønnen under sitt eget bryllup året etterpå.

I et nytt intervju med Dagbladet forteller Gro, som er aktuell i NRK-programmet «Mesternes mester», at hun drømmer om familieforøkelse.

SEERSUKSESS: Gro Hammerseng-Edin kjemper fortsatt om å bli «Mesternes mester» på NRK. Foto: NRK
SEERSUKSESS: Gro Hammerseng-Edin kjemper fortsatt om å bli «Mesternes mester» på NRK. Foto: NRK Vis mer

- Det er definitivt i tankene. Vi er absolutt åpne for flere barn, forteller 37-åringen, som la håndballen på hylla i fjor, til avisa.

- Hjertet utpå kroppen

Gro ble som kjent gravid via assistert befruktning i København da Mio skulle komme til verden.

Overfor Dagbladet forklarer idrettsprofilen at ekteparet kommer til å bruke samme sæddonor hvis sønnen får en bror eller søster. Det vil også bli Gro som mest sannsynlig gjennomfører neste, eventuelle svangerskap.

37-åringen er åpen om frykten for at sønnen, i framtida, kanskje kommer i situasjoner der han må forsvare at han har to mammaer.

POPULÆRT PAR: Gro og Anja Hammerseng-Edin har snart vært gift i fem år. Her deler de ut pris sammen under Idrettsgallaen i 2014. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix
POPULÆRT PAR: Gro og Anja Hammerseng-Edin har snart vært gift i fem år. Her deler de ut pris sammen under Idrettsgallaen i 2014. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix Vis mer

- Det kommer garantert til å være noen som synes det er rart at han ikke har en pappa. Vi har snakket med ham om det. Som mamma lever jeg med hjertet litt utpå kroppen. Jeg vil så gjerne at han skal ha det fint hele tiden, og at han skal leve et godt liv, forteller hun åpenhjertig.

Måtte signere som «far»

Ekteparet Hammerseng-Edin har tidligere gitt ut boka Anja + Gro = Mio, der de deler egne erfaringer tilknyttet assistert befruktning, og hvilke utfordringer de møtte på veien med tanke på sin moderne familieform.

Da Gro gjestet «Skavlan» i 2013, pekte hun på at samfunnet henger bak.

- Norsk lov sier vi kan bli mammaer sammen, men systemet har ikke fulgt helt etter. Det er sånne ting som at Anja måtte signere som «far» på sykehuset, fortalte hun den gang.

37-åringen har åpnet seg om mammarollen flere ganger tidligere, blant annet i TV3-programmet «Larvikjentene», som gikk på tv i 2016:

- Det å være mor er det største jeg har opplevd. Det er jo det fineste som finnes i hele verden, sammen med det å finne noen du faktisk vil ha barn med. Det å få ham, det er så ubeskrivelig stort og det er godt å kjenne på hvor lite egoistisk jeg kan være når jeg har blitt mamma, fortalte hun i programmet.

Fikk absurd fødselstilbud

Gro ønsket å bruke mer tid på sønnen da hun sluttet på landslaget i håndball for tre år siden. Siden den gang hun har hun spilt for Larvik håndballklubb, før hun altså la opp for godt, etter 20 år i toppen, i fjor.

LA OPP: Gro Hammerseng-Edin er en av Norges beste håndballspillere gjennom tidene. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
LA OPP: Gro Hammerseng-Edin er en av Norges beste håndballspillere gjennom tidene. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

Gjennom karrieren har Gro, som er en av Norges største håndallstjerner gjennom tidene, blitt tildelt prisene «Årets lagspiller» og «Årets forbilde», samt prisen «Verdens beste håndballspiller».

At Gjøvik-jenta har vært mye omtalt i media gjennom karrieren, er ingen hemmelighet. Interessen for privatlivet har vært minst like stor som de utallige håndball-scoringene - noe som av og til har bydd på spesielle overraskelser.

- En gang fikk jeg en melding fra en kar som hadde fått tak i telefonnummeret mitt, etter at han hadde sett meg på TV på en Plan Norge-tur i Afrika. Jeg hadde sagt at jeg godt kunne tenke meg å få barn, og han så for seg at vi kunne få barn sammen, og skrev at han var god for mange millioner. Han mente derfor at vi kunne gjøre en deal, fortalte Gro i boka «Gode som gull - 30 år med håndballjentene», skrevet av tidligere Dagbladet-journalist Stian Haraldsen. ​

Og for ordens skyld: Gro takket pent nei til tilbudet.

LES OGSÅ: «Mesternes»-stjernene avslører de villeste forespørslene gjennom karrieren

MORSROLLEN: Gro Hammerseng intervjues om å bli mamma sammen med Anja Edin for gutten Mio. Vis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer