Lars von Trier og Bente Frøge:

- Det kom som lyn fra klar himmel

Lars von Triers ekskone åpner seg om bruddet og utroskapen.

SKILT: For tre år siden forlot Bente Frøge ektemannen Lars von Trier (62), etter å ha fått vite at han var utro. Foto: NTB Scanpix
SKILT: For tre år siden forlot Bente Frøge ektemannen Lars von Trier (62), etter å ha fått vite at han var utro. Foto: NTB Scanpix Vis mer

For tre år siden ble filmskaper Lars von Trier (62), kjent for filmer som «Nymphomaniac» og «Idiotene», skilt fra Bente Frøge, etter 20 års ekteskap.

Grunnen til bruddet var at den danske filmskaperen var utro. I et intervju med magasinet Psykologi, forteller nå Bente om bruddet.

Til magasinet forteller Bente at hun ikke var i tvil om konsekvensene da hun fikk vite at mannen var utro.

- Da jeg hørte det, var jeg slett ikke i tvil. Jeg ville skilles med det samme. Sviket var for stort til at vi kunne fortsette. Løgnen var for stor til at jeg kunne overse den, forteller hun i intervjuet, ifølge danske Se og Hør.

Forhold med kollega

Lars har erkjent at han hadde et forhold med manusforfatter Jenle Hallund, som begynte å jobbe med den kjente regissøren under arbeidet med filmen «Melancholia» i 2010.

Det var gjennom boken til Jenle, «Menn bærer sin kiste» der hun beskrev sidespranget til Lars, at Bente fant ut av at mannen hadde vært utro i flere år.

Lars valgte selv å fortelle sin daværende kone om hva han hadde gjort.

- Det var en stille og rolig onsdagskveld. Jeg kom hjem etter en tur på byen med noen venninner, og så ville Lars snakke med meg. Jeg kunne merke på ham at det var alvorlig, men jeg hadde ikke forestilt meg det som skulle komme. Han fortalte meg om affæren, sier Bente i intervjuet, og fortsetter:

- Jeg hadde gjettet på alt annet en det. For det første, fordi jeg ikke hadde hatt den minste anelse. Det kom som lyn fra klar himmel, som man sier.

LANGT EKTESKAP: Lars og Benta var gift i seks år. Foto: NTB Scanpix
LANGT EKTESKAP: Lars og Benta var gift i seks år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lars var gift med skuespiller og filmregissør Cæcilia Margrethe Holbek (65) fra 1987 til 1996. De har døtrene Selma og Anges, mens han har sønnene Ludvig og Benjamin med Bente.

I en pressemelding skrev Lars at han opplevde boken som en angrep på sin daværende kone.

- Min kommentar til boken er at den gjør vondt verre. Dette med en sadistisk fryd som sikter seg inn på å ydmyke kona mi. Tarvelighetene fyker og jeg kan ikke ta avstand nok fra denne boka og dens forfatter, skrev han ifølge Berlingske Tidende.

- På tross av å ha sagt nei til å uttale meg om skilsmissen, har boken gjort at jeg har valgt å bryte med det prinsippet for å minske presset på min egen familie, skrev Lars om boken, som ifølge regissøren skal ha en karakter som minner om han selv.

Seksuelle anklager

I høst anklaget artist og skuespiller Björk (52) den danske regissøren for seksuell trakassering. Dette skal ha skjedd under innspillingen av filmen «Dancer in the Dark».

I et Facebook-innlegg, valgte Björk å gå i detaljer om den angivelige sextrakasseringen.

I innlegget skriver Björk at hun synes det er «ekstremt vanskelig» å fortelle om dette offentlig, spesielt etter å ha blitt «latterliggjort av den skyldige».

52-åringen listet deretter opp eksempler, som er tilfeller hun anser som seksuell trakassering fra regissørens side.

- Etter hvert opptak kom regissøren løpende bort til meg, omfavnet meg lenge foran hele crewet, eller alene, og strøk på meg mot min vilje, noen ganger i flere minutter, skrev hun.

Dancer in the Dark-stjernen, som ble nominert til både Oscar og Golden Globe for filmen, forteller også at Lars ikke lot seg stoppe av sin daværende kone, Bente Frøges, nærvær.

- I løpet av hele innspillingen var det konstante, kleine, lammende, uønskede seksuelle tilbud som ble hvisket fram. Med grafiske beskrivelser, noen ganger mens kona hans sto ved siden av oss, skriver hun.

ANKLAGER: Björk anklaget Lars Von Trier for seksuell trakassering under innspillingen av filmen Dancer in the Dark. Foto: NTB Scanpix
ANKLAGER: Björk anklaget Lars Von Trier for seksuell trakassering under innspillingen av filmen Dancer in the Dark. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Avviser anklagene

Björk nevner ikke den danske regissøren ved navn i noen av Facebook-innleggene, men Lars von Trier har altså selv gått ut og avvist påstandene fra stjerna.

- Det har ikke vært tilfelle. Men at vi var rasende uvenner, det var et faktum. Til gjengjeld leverte hun en av de største skuespillerprestasjoner i mine filmer noensinne, sa regissøren til Jyllands-Posten da han først fikk vite om anklagene.

- Hun har ikke gjort noe annet enn å klage over meg, så nei, la von Trier til da han ble spurt om han er overrasket.

LES OGSÅ: Derfor flytter Skarsgård hjem til Sverige