Gisele Bündchen:

- Det kan være utfordrende

Slik takler supermodellen det å bli eldre.

PENT PAR: Gisele Bündchen er gift med NFL-proffen Tom Brady. Her er de sammen under et event i Beverly Hills i fjor vår. Foto: Xavier Collin/Image Press Agency/Splash News / NTB
PENT PAR: Gisele Bündchen er gift med NFL-proffen Tom Brady. Her er de sammen under et event i Beverly Hills i fjor vår. Foto: Xavier Collin/Image Press Agency/Splash News / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden 2001 har Gisele Bündchen vært en av verdens best betalte supermodeller. Hun har også blitt kåret til den 16. rikeste kvinnen i underholdningsindustrien, og havnet på Forbes topp 100-liste over de mest innflytelsesrike kvinnene i verden.

I sommer fylte Gisele 40 år, og nå uttaler den langbeinte brasilianeren, som i alle år har livnært seg av utseende, om hvordan det føles å bli eldre.

HYLLES: Modellen Ashley Graham (29) har de siste åra vært på «alles» lepper. Med flere opptredener på catwalker rundt om, egen undertøyskolleksjon og forsideintervjuer med blant annet Sports Illustrated, har 29-åringen etablert seg som en av verdens mest omtalte modeller. Vis mer

- Alder er en vakker ting og en naturlig del av livet, men det kan også være utfordrende, forteller hun i et intervju med magasinet Allure.

Spesielt har tobarnsmoren bitt seg merke i solskadene hun har i ansiktet.

- Jeg har definitivt sett forandringer i min egen hud i løpet av årenes løp. Når jeg ser på disse endringene og når jeg ser refleksjonen av alle årene jeg har levd frem til nå, så føler jeg en utrolig takknemlighet, deler hun og fortsetter:

- Etterhvert som jeg har blitt eldre, så har jeg blitt mer komfortabel i min egen hud, og jeg er takknemlig for hver eneste opplevelse og hvert eneste år av livet mitt så langt.

Ble mobbet for utseendet

Gisele var den første av en rekke brasilianske modeller som slo gjennom internasjonalt. Fra 2000 til 2007 var hun en fast engel for Victoria's Secret. På det tidspunktet var det angivelig den dyreste kontrakten undertøysmerket hadde skrevet noensinne.

UØNSKET: Supermodellen Gigi Hadid måtte ta grep da en uventet gjest tok seg opp på catwalken under moteuka i Paris. Video: Rød Løper/AP DV Vis mer

Etter 20 år som catwalk-modell satte hun i 2015 derimot skoene på hylla. Måneden etter gikk hun sitt siste offisielle show under moteuka i São Paulo, og avsluttet dermed karrieren i hjemlandet.

- Kroppen min forteller meg automatisk om det jeg driver med er verdt det. Men nå har den bedt meg om å stoppe. Jeg respekterer kroppen min. Det er et privilegium å kunne gi seg. Dessuten vil jeg få tid til andre prosjekter, sa Bündchen den gang til den brasilianske avisen Folha de Sao Paulo.

Til tross for sin enorme suksess var selvtilliten langt fra på topp da hun var ung tenåringsmodell.

- Jeg husker at noen fortalte meg at nesen min var altfor stor og andre at øynene mine var altfor små, og at jeg aldri kom til å pryde noen magasinforside. Det var ikke lett å være 14 år og få slik kritikk. Det fikk meg til å bli usikker, har hun tidligere fortalt til People, ifølge Contactmusic.com.

Giseles far ble redningen. Han ga henne mot til å fortsette å følge drømmen sin.

FLAKS: 40-åringen ble for 26 år siden oppdaget på en McDonald's, mens hun selv satt med en burger i hånda. Veien derfra var kort til catwalker verden over, som her i New York i 2003 for Victoria's Secret. Foto: Reuters / NTB
FLAKS: 40-åringen ble for 26 år siden oppdaget på en McDonald's, mens hun selv satt med en burger i hånda. Veien derfra var kort til catwalker verden over, som her i New York i 2003 for Victoria's Secret. Foto: Reuters / NTB Vis mer

- Pappa sa: «Neste gang forteller du dem at du har en stor nese og det kommer sammen med en stor personlighet.» På det tidspunktet følte jeg at hvis jeg fortsatte å jobbe hardt og gjøre mitt aller beste, så kom det til å ordne seg.

Og ganske riktig. Gisele har gjennom sin 25 år lange modellkarriere vært på coveret til alle de største motemagasinene - flere ganger.

Mange jern i ilden

I 2009 giftet den langbeinte blondinen seg med NFL-proffen Tom Brady (43), og sammen har de barna Benjamin (10) og Vivian (7).

Paret eier flere svindyre eiendommer rundt om i USA og også i Costa Rica.

40-åringen har ikke gitt seg helt som modell, og stiller fortsatt opp på bilder til forskjellige kampanjer, i tillegg til å jobbe på andre prosjekter.

- Jeg har ikke pensjonert meg. Jeg tømmer bare glasset mitt slik at jeg kan fylle det opp igjen med ting som passer meg bedre i forhold til hvem jeg er i dag, fortalte hun People.

I dag er hun en stor forretningskvinne, blant annet på grunn av en rekke skjønnhetsprodukter med hennes navn på etiketten.

Tobarnsmoren har dessuten også vært med i flere filmer, deriblant «The Devil Wears Prada» og «Taxi». Veldedighet og miljøvern står på listen over filantropiske prosjekt hun har støttet med store beløper opp gjennom.

LES OGSÅ: Ellevilt partyliv: - Flaut

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer