- Det kan godt være det vil komme noen tårer

Ett år etter hjerteinfarktet, gleder Dan Børge Akerø seg til å mønstre på «Sommeråpent»-båten igjen.

SEOGHØR.NO: Ved pinsetider i fjor ble det svært dramatisk for NRK-profil Dan Børge Akerø (64), da han måtte hasteopereres etter et alvorlig hjerteinfarkt.

Like etter årets pinsehelg, var den folkekjære programlederen på plass da NRK presenterte de åtte programlederparene som skal lede «Sommeråpent».

Sammen med «Brennpunkt»-programleder Jeannette Platou, skal Dan Børge mønstre på M/S Sjøkurs i Farsund og følge sørlandskysten ned til Larvik med årets produksjon. Etter også ha vært ombord «Sommeråpent»-båten i 2013, gleder 64-åringen seg til å gjenta bedriften.

Til Seoghør.no forteller Dan Børge at det kan komme noen tårer på årets «Sommeråpent»-jobb, et drøyt år etter det dramatiske hjerteinfarktet.

- Ja, det kan godt være. Men jeg er i ferd med å legge det litt bak meg. Det ligger litt terapi i det å fortelle historien, men jeg ser veldig lyst på dette her, jeg føler meg i kjempeform, sier han til Seoghør.no.

Saken fortsetter under bildet.

JOBBER MED DAN: Jeannette Platou, kjent fra «Brennpunkt» på NRK, mønstrer på M/S Sjøkurs sammen med Dan Børge Akerø i Farsund.  Foto: NTB scanpix
JOBBER MED DAN: Jeannette Platou, kjent fra «Brennpunkt» på NRK, mønstrer på M/S Sjøkurs sammen med Dan Børge Akerø i Farsund. Foto: NTB scanpix Vis mer

Prøver å leve sunnere

Dan Børge Akerø, som i fjor var blant programlederne i «Sommeråpent»-sendingene fra Operataket i Oslo, røper videre at han skal lade opp til sommerens mer maritime oppdrag med en måneds golf- og familieferie i Italia. 

Han har bare lovord å komme med om «Sommeråpent»-seilasen i 2013, men erkjenner at etter en uke ombord går man i land «som en sjømann som har vært ute i mange år».

Etter hjerteinfarktet for ett år siden, var Dan Børge på rekreasjon i utlandet i fem uker for å få krefter til å være med på «Sommeråpent».

- Jeg har jo disse minnene med meg et år etterpå, og er veldig glad for at oppladningen i år ser ut til å gå mye, mye bedre, sier den populære NRK-profilen til Seoghør.no med glimt i øyet.

Saken fortsetter under bildet.

Programlederen forteller at han prøver å være mer i bevegelse og å leve litt sunnere etter hjerteinfarktet. Selv om han innrømmer at han fremdeles har «en god del å gå på», virker Dan Børge svært så opplagt og energisk.

- Hvordan er det å stå på «Sommeråpent» i år, «fit for fight», i forhold til i fjor?

- Det er kjempegøy! Nå er det to programledere om bord sammen, så det er mer å spille på. Og det blir veldig gøy å se hva de gjør med dramaproduksjonen som skal lages underveis, den har jeg store forventninger til. Og «Reiseradioen» skal være med, forteller Dan Børge Akerø begeistret til Seoghør.no.

«Sommeråpent» starter 21. juni.

Disse skal lede «Sommeråpent» på NRK i år:

- Kåre Magnus Bergh og Ingrid Gjessing Linhave
- Ingerid Stenvold og Ronny Brede Aase
- Nadia Hasnaoui og Atle Pettersen
- Atle Bjurstrøm og Ida Nysæther Rasch
- Carina Olset og Tarjei Strøm
- Haddy N’Jie og Tore Strømøy
- Dan Børge Akerø og Jeannette Platou
- Marte Stokstad og Anne Rimmen

LES OGSÅ: - Gutten er heldigvis flink til å sove