- Det kan gjøre jævlig vondt

Skuespiller Lena Kristin Ellingsen åpner seg om misunnelse og rollekniving i skuespillerbransjen. Se video!

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: De siste årene har Lena Kristin Ellingsen (35) gjort sukess i TV-serier som «Himmelblå», «Mammon» og «Kampen for tilværelsen».

Mandag kveld er hun blant de profilerte gjestene hos programleder Solveig Kloppen (44) i TV 2-programmet «En kveld hos Kloppen», sammen med Thomas Alsgaard (44) og Finn Schjøll (67).

I episoden spør Kloppen henne om hun har kjent på misunnelse overfor skuespillerkollegene sine, noe Lena Kristin Ellingsen innrømmer at hun gjør:

- Absolutt. Hele tida. Men jeg blir mest misunnelig på folk som jeg ikke kjenner så godt. Men gode venner... selvfølgelig kan jeg bli misunnelig, men da handler det mest om mine ambisjoner. Ikke så mye om at jeg ikke unner dem det, forklarer hun.

Saken fortsetter under bildet.

<strong>ÅPENHJERTIG:</strong> Lena Kristin Ellingsen forteller om misunnelse og avvisning som skuespiller i ukens episode av «En kveld hos Kloppen».  Foto: Skjermdump fra TV 2
ÅPENHJERTIG: Lena Kristin Ellingsen forteller om misunnelse og avvisning som skuespiller i ukens episode av «En kveld hos Kloppen». Foto: Skjermdump fra TV 2 Vis mer

Denne våren er Lena Kristin Ellingsen aktuell i stykket «Martyrer» på Nationaltheatret, som hadde premiere 14. april. Der spiller hun hovedrollen som tenåringsjenta Benedicte, som blir ekstremt kristen. 

I «En kveld hos Kloppen» blir imidlertid dét å ikke få roller man ønsker seg som skuespiller, ett av temaene under middagen.

- Hvis du ikke får en rolle, så er du plutselig helt ute? spør Solveig Kloppen ved middagsbordet, mens hun lager en avfeiende, viftende bevegelse med hånden.

- Ja, og det kan... gjøre jævlig vondt, akkurat der og da, og en tid framover. Men så greier jeg å riste det av meg og se framover og... ja. Skifte fokus, svarer Ellingsen ærlig i episoden.

Se hele klippet fra «En kveld hos Kloppen» øverst i saken!

Saken fortsetter under bildet.

<strong>PROFILERT FIRKLØVER:</strong> I ukens «En kveld hos Kloppen» har Solveig Kloppen (midten) besøk av Finn Scjhøll, Thomas Alsgaard og Lena Kristin Ellingsen.  Foto: Agnete Brun/ TV 2
PROFILERT FIRKLØVER: I ukens «En kveld hos Kloppen» har Solveig Kloppen (midten) besøk av Finn Scjhøll, Thomas Alsgaard og Lena Kristin Ellingsen. Foto: Agnete Brun/ TV 2 Vis mer

Allsidig skuespiller

Selv om den dyktige skuespilleren har kjent på både misunnelse og skuffelse i yrket sitt, har hun også opplevd triumfer.

I 2015 var Lena Kristin Ellingsen en av vinnerne da den prestisjefylte Heddapris-utdelingen fant sted på Nationaltheatret i Oslo. Da vant hun pris for rollene som Belinda og heksa i Musikklab vol. 4: «Dido + Aeneas».

- Det er jo en slags boost, et klapp på skulderen som jeg er veldig glad for. Det betyr jo at jeg har gjort noe som juryen synes er prisverdig. Det tar jeg med meg, sa hun til Seoghør.no kort tid før Heddapris-utdelingen.

Saken fortsetter under bildet.

<strong>KOLLEGER OG EKTEFELLER:</strong> Trond Fausa Aurvåg og Lena Kristin Ellingsen er begge skuespillere. Her er de sammen på Komiprisen 2013. Foto: Oddvar Walle Jensen
KOLLEGER OG EKTEFELLER: Trond Fausa Aurvåg og Lena Kristin Ellingsen er begge skuespillere. Her er de sammen på Komiprisen 2013. Foto: Oddvar Walle Jensen Vis mer

Da øvingene til «Dido + Aeneas» begynte, spilte Ellingsen fortsatt i «En får værra som en er – En Ole Ivars-musikal» på Torshovteatret.

- Mens vi spilte Ole Ivars på hovedscenen, begynte vi å øve på dette stykket, og det var ganske heftig siden det er to så vidt forskjellige sjangere. Teknisk var det en utfordring å synge opera på dagen, og danseband på kvelden. Men det er utgangspunktet til hvorfor vi gjør det også, fordi vi synes reisen er så spennende, sa Lena Kristin Ellingsen til Seoghør.no våren 2015.

Se skuespilleren snakke med Seoghør.no om hva slags roller hun liker å spille i videointervjuet nedenfor:

Får forståelse hjemme

Privat er Lena Kristin Ellingsen gift med «Lilyhammer»- og «Neste sommer»-stjernen Trond Fausa Aurvåg (43). De to gav hverandre sine «ja» i agust 2014, etter å ha vært kjærester siden 2006.

- Det var veldig rørende å se Lena Kristine komme oppover kirkegulvet, da kom tårene, avslørte en rørt brudgom etter vielsen i Gamle Aker kirke i Oslo.

I 2013 ble skuespillerparet foreldre til sønnen Ole Ivan, som fyller tre år i sommer.

Sommeren 2015 understreket Lena Kristin Ellingsen overfor Seoghør.no at hun synes det er positivt å være gift med en annen skuespiller:

- Det er nok en fordel at vi har samme yrke og respekt for hverandres arbeid, og forståelse, ikke minst. Man er nødt til å være ekstremt fleksibel og ta ting på sparket, forklarte hun den gang.

«En kveld hos Kloppen» sendes på TV 2 mandag klokken 21.45.

Nedenfor kan du se tidligere klipp fra vårens sesong av «En kveld hos Kloppen»:

LES OGSÅ: - Sist gang jeg var på date var for ti år siden

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer