ET NEDERLAG: I Dagbladet Søndag innrømmer Ane Dahl Torp at det var et nederlag å ikke få fornyet kontrakten ved Det Norske Teatret.  Foto: STELLA PICTURES
ET NEDERLAG: I Dagbladet Søndag innrømmer Ane Dahl Torp at det var et nederlag å ikke få fornyet kontrakten ved Det Norske Teatret. Foto: STELLA PICTURESVis mer

- Det kan gå ut over selvtilliten

Ane Dahl Torp synes det var hardt å "få fyken".

SEHER.NO: I slutten av januar i år kunne Dagbladet avsløre at to av Norges mest profilerte skuespillere - Ane Dahl Torp (33) og Pia Tjelta (31), ikke hadde fått fornyet deres kontrakt med Det Norske Teatret.

Årsaken var at påtroppende sjef Lars Erik Holter (43) mente at de to ikke passet inn i profilen han ønsket å tegne opp for teateret.

I et ferskt intervju med Dagbladet Søndag snakker Ane ut om hendelsen, og innrømmer at det var en tung opplevelse.

For selv om det nå har blitt bestemt at ikke Holter tar sjefsstolen i teateret likevel, får ikke de to beholde plassene sine.

- Det var en interessant opplevelse i å få seg en skikkelig på trynet, jeg følte virkelig at jeg fikk fyken. Men jeg kan ikke gå rundt og synes synd på meg selv, heller. Alle skuespillere må være forberedt på at de ikke får fornyet kontrakten sin, og han var selvfølgelig i sin fulle rett til å la være å fornye min, sier Ane til avisen.

Skuespilleren hadde vært ansatt ved Det Norske Teatret i syv år, da hun fikk beskjeden, og forteller at det føltes litt flaut og skammelig å ikke få forlenget kontrakt.

- Klart det kan gå ut over selvtilliten. Det er definitivt et nederlag å ikke få være med videre. Samtidig står jeg mye friere som frilanser. Det er mange som velger den tilværelsen, men det rakk ikke jeg, sier hun.

At de to stjernene ikke får fortsette ved teatret, har tidligere vekket sterke reaksjoner i film- og teaterbransjen.

- Det er helt urimelig og uforståelig at et teater ikke vil beholde og gjøre hva som helst for å la en slik kvinne som Ane Dahl Torp få fortsette sin skuespillergjerning, sa filmstjernen Liv Ullmann til Dagbladet kort tid etter at nyheten ble kjent.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Nå blir de barnemordere