Nils Kvalvik:

- Det kan gå mot rettsak

Politiet bekrefter at «Farmen»-festen havner trolig i retten.

FEBRUAR 2021: En rekke videoer og bilder på sosiale medier av en fest med tidligere «Farmen»-deltakere har skapt reaksjoner. Vis mer
Publisert

Det blåste kraftig rundt fjorårets «Farmen»-gjeng, som siste helga i februar gjennomførte en sammenkomst i Porsanger, Finnmark, der de blant annet festet sammen uten å virke særlig opptatt av corona-restriksjonene - ut fra dokumentasjonen å regne.

FARMEN KJENDIS: Dette er gjengen som skal delta i den kommende sesongen av «Farmen Kjendis». Video: Rød Løper Vis mer

Fikk 20 000 i bot

Underveis i sammenkomsten ble det lagt ut videoer og bilder i flere sosiale medier, blant annet fra en fest der de sto tett i tett og drakk sprit fra samme flaske.

Etter drøyt to måneder med etterforskning konkluderte til slutt politiet. De skrev ut to forelegg, ett til idrettslaget de var på besøk hos, og ett til arrangøren av festen, Nils Kvalvik. Begge foreleggene pålydende kroner 20 000 for å ha brutt smittevernsregler.

Det bekreftet påtaleleder i Finnmark politidistrikt, Morten Daae, til Se og Hør i slutten av april.

- Etter gjeldende nasjonale regler på tidspunktet var det ikke lov å gjennomføre private arrangement innendørs med flere enn 10 personer, opplyste han den gang.

Kvalvik var raskt ute med å proklamere at han ikke kom til å betale boten. Det står han for fortsatt. Til Se og Hør forteller han at han fortsatt, to måneder seinere, ikke har betalt.

Innstilt på rettssak

Han har også informert politiet om at han ikke kommer til å betale. Dermed er «sagaen» fortsatt i det uvisse.

- Sagaen er ennå ikke skrevet ferdig. Når politiet bruker over to måneder på å finne ut at de skal gi oss bot, hvor lang tid tror du de bruker på å finne ut at de skal trekke oss for retten? Jeg har gitt beskjed om at jeg ikke vedtar forelegget, med samme begrunnelse jeg hele tiden har oppgitt.

FORTSATT UAVKLART: «Farmen»-deltakerne som var på fest i Porsanger. Foto: Privat
FORTSATT UAVKLART: «Farmen»-deltakerne som var på fest i Porsanger. Foto: Privat Vis mer

Begrunnelsen den tidligere «Farmen»-deltakeren sikter til er at alle besøkende testet seg før de kom til Finnmark, at de var i karantene før de reiste - og at de ble testet på nytt etter at de ankom.

- I tillegg har de hatt et helt hotell for seg selv, med hvert sitt rom. Vi har ikke vært sammen med andre folk, og har vært på fjellet hele tiden, uttalte han til Se og Hør i april, samtidig som han understreket at begge coronatestene var negative for samtlige.

KUNSTIG KOMA: Terje Leer, kjent fra «Farmen» 2019, fikk corona i midten av januar. Han ble så dårlig at han ble lagt i kunstig koma. Video: Se og Hør Vis mer

Fortsatt har ikke Kvalvik hørt noe mer fra politiet.

- Men ryktene vil ha det til at det kan gå mot rettssak. Juristene i tingretten skal vel da avgjøre om de har noen sak eller ikke, også. Men jeg er innstilt på at det havner i retten, for jeg tror påtalemyndigheten gjør dette for å statuere et eksempel. Så de kommer nok til å kjøre knallhardt på.

- Like sjokkerte som meg

Se og Hør har vært i kontakt med politiet i Finnmark, som bekrefter at forelegget ikke er vedtatt. De opplyser også at vanlig praksis tilsier at saken dermed havner i retten, og at det også gjelder i dette tilfellet.

- Unødvendig ressursbruk spør du meg, men det får de stå for selv, mener Kvalvik.

Han fortsetter:

- Jeg skal i hvert fall prøve det for retten, så får vi se om de har samme syn på det som meg. Det hadde vært noe annet om vi hadde gjort noe ulovlig, men det har vi ikke gjort.

FARMEN: Farmen-Tonje- og Lene gir oss en omvisning hjemme. Foto: Frank Karlsen. Vis mer

Ifølge finnmarkingen har han bred støtte fra de andre «Farmen»-deltakerne.

- De andre er like sjokkerte som meg over at det kan gå mot sak, men de sier at de blir med å betale boten om det blir domfellelse i retten. Da blir det spleiselag, bedyrer han overfor Se og Hør.

LES OGSÅ: Derfor ga prinsesse Märtha Louise fra seg apanasjen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer