Alec Baldwin skjelte ut datteren Ireland Baldwin:

- Det jeg sa såret datteren min permanent

Alec Baldwin åpner seg om krangelen som rystet Hollywood for ti år siden. 

MØRK FORTID: Skuespiller Alec Baldwin og dattera Ireland har ikke alltid hatt et like godt forhold som de har i dag. Her avbildet i 2015. Foto:  REUTERS / NTB scanpix
MØRK FORTID: Skuespiller Alec Baldwin og dattera Ireland har ikke alltid hatt et like godt forhold som de har i dag. Her avbildet i 2015. Foto: REUTERS / NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): På under fire år har skuespiller Alec Baldwin (59) blitt far til tre, datteren Carmen (3) og sønnene Rafael (1) og Leonardo (syv mnd.).

Men selv om Baldwin i dag stadig blir omtalt som en familiekjær kar med sine tre smårollinger og kona Hilaria (33), har det ikke alltid vært slik.

I 2007 skapte han overskrifter av et helt annet slag, da en talemelding som ble lagt igjen til hans den gang 11 år gamle datter, Ireland (21), ble sluppet på nett.

Han skjelte ut datteren fordi hun ikke hadde dukket opp på en avtale med ham, og kalte henne blant annet for «en frekk, tankeløs gris» i den lange, rasende beskjeden.

Hør lydklippet her.

- Såret henne permanent

Under et intervju med programmet «Good Morning America», åpner han seg nå om skandalen, og sier at han fremdeles i dag blir kritisert for det som skjedde.

– Jeg får det slengt i ansiktet hver dag. Det finnes mennesker som dømmer meg eller angriper meg, og som bruker det som skjedde som en konstant spydspiss, sier Baldwin i intervjuet.

Saken fortsetter nedenfor.

VOKST OPP: Alec Baldwins eldste datter, Ireland, er i dag 21 år gammel og gjør suksess som modell. Foto: Rex / NTB scanpix
VOKST OPP: Alec Baldwins eldste datter, Ireland, er i dag 21 år gammel og gjør suksess som modell. Foto: Rex / NTB scanpix Vis mer

«30 Rock»-stjernen valgte å gi en offentlig unnskyldning til datteren kort tid etter hendelsen, ifølge ABC News.

I det nye tv-intervjuet uttaler han at han tror ordene han brølte over telefonen var svært ødeleggende for Ireland.

– Det er som en sårskorpe man aldri blir kvitt, fordi andre mennesker pirker på den hele tiden. Det såret datteren min permanent, sier skuespilleren i intervjuet.

Offentlig og stygg skilsmisse

Den aggresive talemeldingen ble sluppet på nettstedet TMZ mens Alec Baldwin og Irelands mor, skuespiller Kim Basinger (63), gjennomgikk en bitter kamp om omsorgsretten for datteren.

De var gift fra 1993 til 2002, og bruddet mellom dem var alt annet enn fredelig.

DRAMATISK BRUDD: Alec Baldwin og Kim Basinger møttes under innspillingen av filmen  «The Marrying Man» i 1990, og giftet seg tre år etter. Skilsmissen ble et faktum i 2002. Foto: NTB scanpix
DRAMATISK BRUDD: Alec Baldwin og Kim Basinger møttes under innspillingen av filmen «The Marrying Man» i 1990, og giftet seg tre år etter. Skilsmissen ble et faktum i 2002. Foto: NTB scanpix Vis mer

I fjor åpnet Basinger seg om skilsmissen overfor det italienske bladet The Edit, skriver EOnline.

- Skilsmisse er vanskelig for et barn, uansett hvordan man ser på det. Og vår var så offentlig og stygg. Så jeg opptro Ireland på en veldig ukonvensjonell måte. Jeg ønsket at hun skulle være fri. Om hun ønsket å ha venner på besøk eller skrive med penn på veggene, var det i orden. Jeg ønsket at barndommen hennes skulle være full av kjærlighet og lys og dyr og venner, sa hun.

Nært forhold

I dag har Alec Baldwin og Ireland tilsynelatende skværet opp, og de begge deler stadig bilder av hverandre i sosiale medier.

I 2015 la de begge ut et bilde på hver sin Instagram-profil der de spøkte om skandalen fra 2007. Med et bilde av en barnebok som heter «Hvis jeg var en gris», skrev 21-åringen følgende tekst:

«Hvis jeg var en gris... Ville jeg selvsagt vært frekk og tankeløs».

For fem år siden forklarte Ireland overfor Page Six at hun aldri tok seg spesielt nær av farens raseriutbrudd.

- Det eneste problemet med den talemeldingen, var at folk gjorde det så mye større enn det var. Han har sagt ting som det tidligere fordi han er frustrert. For meg var det ikke en stor greie, og jeg ringte han opp og sa: «Unnskyld, pappa, jeg hadde ikke telefonen på meg». Det var det, sa hun.

If I Were A Pig... I would be Rude and Thoughtless of course! 🐽

A post shared by Ireland Basinger-Baldwin (@irelandbasingerbaldwin) on

LES OGSÅ: - Brudd for Kylie og Tyga

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer