Kristin Gamlemshaug Andresen:

- Det jeg må betale for å leve

Fikk kreften tilbake etter gladnyheten.

KREFTKAMP: Kristin Andresen sammen med datteren Katharina Andresen og sønnen Wilhelm von Geijer. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
KREFTKAMP: Kristin Andresen sammen med datteren Katharina Andresen og sønnen Wilhelm von Geijer. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

I 2021 kunne eiendomsutvikler Kristin Gamlemshaug Andresen (65) fortelle overfor Se og Hør at hun hadde blitt diagnostisert med tarmkreft.

- Jeg oppdaget det ved at jeg hadde luft i magen og litt blod i avføringen. Etter at det hadde pågått i fire-fem dager, så tenkte jeg at det var litt merkelig, fordi det pleier jeg ikke å ha, fortalte hun den gang.

Desember samme år kunne hun imidlertid dele at hun var kreftfri, etter en behandling på Memorial Sloan Kettering kreftsenter i New York.

Kristin dro til utlandet etter å ha forhørt seg med flere leger. Det ble understreket at det norske tilbudet er godt, men hun ønsket å slippe operasjon, og dermed ileostomi (pose på magen som følge av sykdom eller skade i mage- og tarmregionen, journ.anm.).

Behandlingen hun fikk gjorde at hun slapp dette, og etter friskmeldingen tok 65-åringen fatt på livet igjen. Men ett år senere ble alt snudd på hodet nok en gang.

DET VIKTIGSTE NÅ ER KJÆRLIGHETEN: Shabana Rehman rakk bare å fylle 46 år. I desember gikk hun bort, etter en tøff kamp mot kreften. Video: Stig H. Justad Klipp: Jakob Geir Grimsmo Vis mer

Fikk tilbake kreften

Kristin er gift med finansmann Johan H. Andresen (61), som hun har døtrene Alexandra (26) og Katharina G. Andresen (28) med. Hun har også sønnen Wilhelm von Geijer (31) fra et tidligere forhold.

Etter friskmeldingen vinteren 2021, gledet hun seg til å ta igjen tapt tid med blant annet familien. Etter en rutinekontroll på slutten av fjoråret, kom imidlertid kontrabeskjeden.

- Prøvene viste at jeg var en av de få, blant de ti prosentene, som fikk tilbakefall. De fant en ny svulst og den vokste raskt. Doblet seg på en måned, forteller Andresen til Dagbladet.

Det var ingen spredning, men denne gangen endte det med operasjon til rundt 1,4 millioner norske kroner - eller 140 000 dollar. Det hun ønsket å unngå i forrige rundt, måtte hun bare godta denne gangen:

- Jeg må jo angripe livet med pose på magen, da! Heldigvis er det ikke så styrete som jeg trodde. Men jeg kan ikke kaste meg uti ting og reise hvor jeg vil uten å planlegge. For bare utstyret trenger jeg en egen bag. Og så er det jo ganske mye jobb å bytte pose, for eksempel. Men så er det jo det jeg må betale for å leve, sier hun til avisen.

Ikke mulig uten penger

Nyoperert og optimistisk, erkjenner milliardæren at behandlingen hun fikk i New York ikke ville vært mulig dersom hun hadde stått i en annen økonomisk situasjon.

- De som mener at penger ikke betyr noe må lenger ut på landet, mener nå jeg. Hadde det ikke vært for at jeg har god råd, ville jeg ikke hatt råd til å bli behandlet her, og blitt operert. Jeg er heldig, påpeker hun overfor Dagbladet.

HISTORIEN - Martine Sværen fra Horten er født med den sjeldne hudsykdommen EB. Vis mer

Penger eller ei, det er ikke til å stikke under stol at kreftbehandling er like tøft enten du er milliardær eller hjemløs. Da Kristin snakket med Se og Hør etter forrige behandling, var hun brutalt ærlig om at det var «et mareritt».

- Kreftbehandling er ikke noe enkelt å gå gjennom, men som legene sa så var kriteriene for at jeg skulle få den tøffe kuren at jeg var slank, i god form og hadde gode blodverdier. Så nå får man igjen for at man prøver å leve litt sunt, man er sterkere rustet hvis man havner i slike situasjoner, fortalte hun.

LES OGSÅ: Lotto-reidar røper dobbel gladnyhet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer