<strong>ÅPENHJERTIG PODCAST:</strong> Kreftsyke Christine Koht lanserer fredag pådkasten «Koht vil leve». Der får ltterne følge en åpenhjertig komiker og hennes nærmeste gjennom den intensive behandlingen. Foto: NTB Scanpix
ÅPENHJERTIG PODCAST: Kreftsyke Christine Koht lanserer fredag pådkasten «Koht vil leve». Der får ltterne følge en åpenhjertig komiker og hennes nærmeste gjennom den intensive behandlingen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Christine Koht:

- Det jeg er mest redd for, er at Pernille skal bli igjen alene

I podkasten «Koht vil leve» snakker komikeren åpenhjertig om kreftdiagnosen.

Publisert
Sist oppdatert

I slutten av januar ble det kjent at komiker Christine Koht (51) har fått kreft med spredning, og var i gang med en intensiv behandling.

Som følge av den alvorlige sykdommen, måtte Koht sette alt annet på vent, og avlyste dermed alle fremtidige forestillinger med showet «Christine Koht - Bør jeg være bekymret?»

Koht, som selv er spaltist i Aftenposten, har likevel ikke lagt alt arbeid på hylla. I Aftenpostens ny podkast, «Koht vil leve», får lytterne følge prosessen komikeren går gjennom under den tøffe behandlingen, og om hvorvidt behandlingen virker.

- Som å ha med seg en venn

I podkasten får lytterne høre åpenhjertige samtaler med Kohts nærmeste, og få et innblikk i hvordan hverdagen hjemme i Tønsberg går for seg mens hun kjemper sitt livs kamp. Koht deler også sine egne tanker om både livet og døden.

- Jeg har ikke lyst til å dø. Jeg kan ikke tro at jeg skal dø. Men det som er så rart, er at det jeg nå er reddest for, er at Pernille skal være igjen alene. For det er liksom det verste, sier hun i podcasten.

- Hvorfor tror du det da? , spør programleder Joachim Førsund.

- Pernille er liksom litt mer asosial. Og så har vi lyst til å bli gamle sammen. Vi har sagt at vi skal bli gamle sammen, deler hun åpenhjertig med lytterne.

<strong>MED KONA:</strong> Christine Koht og kona Pernille Rygg under komiprisen på Chat Noir i Oslo i 2013. Foto: NTB Scanpix
MED KONA: Christine Koht og kona Pernille Rygg under komiprisen på Chat Noir i Oslo i 2013. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I podkasten beskriver Koht seg som ganske privat, og forklarer at en av begrunnelsene for å lage podkasten, er at hun får alt litt på avstand. Hun forklarer også at hun lager podkasten som et avtrykk etter seg selv, om hun ikke skulle klare kampen mot kreften, og fordi det føles som å ha med seg en venn i den tøffe tiden hun går gjennom.

- Verste setningen

Koht har fått krefttypen Slimhinne melanom. Det er en sjelden føflekkreft som ikke sitter på føflekkene utenpå kroppen, men på slimhinnene inne i kroppen. Diagnosen er alvorlig, samtidig som stadig nye og mer effektive behandlingsformer er blitt utviklet de seneste årene.

I podkasten blir det også kjent at tv-profilen allerede har operert ut svulsten i magen, men at hun også har en svulst i ryggen, i tillegg til tre i halsen, noe som gjør det vanskelig for komikeren å svelge.

I et intervju med Aftenposten har Koht tidligere forklart at det ikke tok mer enn en uke før legen ringte og ba henne komme inn. Der fikk hun sjokkbeskjeden.

- Det er den verste setningen jeg har hørt, sier hun i podkasten.

Nå er den tapre komikeren i gang med sitt livs kamp, og behandles med immunterapi mot kreften.

Takket for støtten

Som spaltist i Aftenposten har tv-profilen delt en rekke tekster om egen sykdom over flere måneder før diagnosen ble kjent. 9. januar meddelte 51-åringen at hun kom til å tilbringe mye tid på sykehuset fremover, og at hun «kommer til å være syk en stund».

Kort tid etter at den triste nyheten om Kohts kreftdiagnose ble kjent, ble det sendt ut en pressemelding fra Stand Up Norge. Her takket Koht for all støtte.

«Christine Koht takker for all støtte og alle gode tanker som blir sendt til henne og hennes nærmeste. Vi ber samtidig om fred og ro i forbindelse med dette, slik at Christine kan konsentrere seg om å bli bedre».

LES OGSÅ: Får frekke tilbud fra gifte kjendiser

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer