- Det hører med til sjeldenhetene at hun ler av meg

John Brungot gjør suksess som komiker, men på hjemmebane er det derimot en annen sak.

KRAVSTOR KONE: John Brungot er en prisbelønt komiker, men kona Marte Hovig er ikke helt enkel å begeistre på humorfronten. Her er paret sammen på Komiprisen 2014. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
KRAVSTOR KONE: John Brungot er en prisbelønt komiker, men kona Marte Hovig er ikke helt enkel å begeistre på humorfronten. Her er paret sammen på Komiprisen 2014. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Komiker John Brungot (39) er denne høsten å se i «Live på direkten» på TV 2.

Brungot, som har gjort suksess i flere TV 2-programmer og blitt kåret til årets mannlige TV-komiker under Komiprisen, er utvilsomt en av landets mest profilerte komikere.

Selv om trønderen er populær hos mange publikummere, sitter ikke latteren like løst på hjemmebane. Kona hans, Marte Hovig, er nemlig temmelig kravstor når det gjelder humor:

- Det hører fortsatt med til sjeldenhetene at hun ler av meg. Det er bra, for da har jeg noe å jobbe mot. Hun har nemlig god smak, selv om hun altså ikke synes jeg er blant de morsomste, sier Brungot til VG.

Saken fortsetter under bildet.

SUKSESS: John Brungot vant prisen for årets mannlige TV-komiker på Komiprisen 2014. Her med Lene Kongsvik, som vant samme pris i kvinneklassen, og Bård Tufte Johansen, som ble årets stand-up komiker. Kongsvik vant også pris for årets TV-produksjon med «Costa del Kongsvik». Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
SUKSESS: John Brungot vant prisen for årets mannlige TV-komiker på Komiprisen 2014. Her med Lene Kongsvik, som vant samme pris i kvinneklassen, og Bård Tufte Johansen, som ble årets stand-up komiker. Kongsvik vant også pris for årets TV-produksjon med «Costa del Kongsvik». Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

Revisor fremfor komiker

Det var i et intervju med Dagbladet Magasinet i 2012 at TV 2-profilen først røpet at kona hans er vanskelig å underholde. Den gang beskrev han henne som «en hard nøtt» humormessig.

- Nei, hun kan si sånn: «der var du morsom», men hun er en hard nøtt. Det hender jeg får henne til å le gjennom sønnen vår. Hvis jeg har slapstick-o-rama i gangen og han begynner å le, da kan hun le av at han ler, innrømmet Brungot overfor Dagbladet.

I dag har Brungot og kona to sønner på henholdsvis tre og seks år, men «Torsdag kveld fra Nydalen»-stjernen har ingen ønsker om at barna skal følge i hans fotspor som komiker.

- Jeg vil ikke oppmuntre dem for mye til det, så jeg spiller heller rollen som helt vanlig far hjemme. De skal få gjøre hva de vil, selvfølgelig, men det er nok best for dem at de ikke blir komikere. Det er bedre å bli en artig revisor med trygge rammer i livet, sier han til VG.

Saken fortsetter under bildet.

TV-PROFIL: John Brungot er ikke bare kjent som komiker, han har også ledet flere TV 2-programmer. Her er han avbildet sammen med hedersprisvinner Hallvard Flatland og medprogramleder Henriette Steenstrup under Gullruten i 2014.  Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
TV-PROFIL: John Brungot er ikke bare kjent som komiker, han har også ledet flere TV 2-programmer. Her er han avbildet sammen med hedersprisvinner Hallvard Flatland og medprogramleder Henriette Steenstrup under Gullruten i 2014. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

Fra blind date til bestevenner

Selv om kona Marte kan være vanskelig å få til å le, er ikke John i tvil om hvilken plass hun har i livet hans.

- Hun er min desidert beste venn. Der er det ingen over og ingen ved siden. Og det er ene og alene fordi hun holder ut med meg, sa Brungot i et intervju med Se og Hør i 2014.

John og Marte, som også jobber innenfor TV, møttes første gang gjennom felles venner. Deres første møte viste seg å være en slags skjult blind date:

- Vi møttes via felles kjente. Vi ble vel mer eller mindre satt opp på en slags blind date, uten at jeg egentlig skjønte det, innrømmet komikeren overfor VG i 2012.

Paret forlovet seg våren 2010, og sommeren året etter ble de ektefeller. I forkant av bryllupet sa John Brungot at han regnet med at begivenheten kom til å finne sted som planlagt.

- Jeg har mye å gjøre, men vi har satt av tid til den store dagen. Jeg tror det går fint, jeg. Herlighet, bryllup er jo noe man bare må finne tid til, sa han til Se og Hør før jul i 2010.

John Brungot har ikke bare lagd humor i «Torsdag kveld fra Nydalen» - han har også stilt opp i flere andre TV 2-programmer. Se et par festlige klipp nedenfor:

«Live på direkten» sendes på TV 2 torsdager klokken 21.40.

LES OGSÅ: Slik dyrket de kjærligheten i skjul

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer