Kim Kardashian og Kanye West skilles:

Det «hemmelige» bryllupsdramaet

Det var mildt sagt drama i kulissene da stjerneparet giftet seg i Firenze i mai 2014.

SNIPP, SNAPP, SNUTE: Kim Kardashian og Kanye Wests eventyrromanse går mot en slutt. Her er det berømte paret sammen i Paris - like før bryllupet i 2014. Foto: Kenzo Tribouillard/ AFP/ NTB
SNIPP, SNAPP, SNUTE: Kim Kardashian og Kanye Wests eventyrromanse går mot en slutt. Her er det berømte paret sammen i Paris - like før bryllupet i 2014. Foto: Kenzo Tribouillard/ AFP/ NTB Vis mer
Publisert

Superparet Kim Kardashian (40) og Kanye Wests (43) ekteskap er på vei over i historiebøkene. Det ble med nesten syv års ekteskap og fire barn for «Kimye» - og ikke minst hundretusener av overskrifter i den internasjonale sladrepressen.

For Kim Kardashian og Kanye West har gjennom mange år hatt en sentral del i den kulørte delen av mediene. Kjærlighetshistorien deres strekker seg tilbake til 2003, da de møttes for første gang.

Eventyrromansen fikk imidlertid først fart på seg i 2012 - etter at realitystjernen året i forveien hadde skilt lag fra basketballspilleren Kris Humphries (36) etter bare 72 dagers ekteskap.

SKILLES: TMZ meldte 19. februar at Kim Kardashian og Kanye West skilles. Se og Hørs kjendisreporter Karoline Pedersen kommenterer. Video: Christian Roth Christensen Vis mer

Så gikk det slag i slag for Hollywoods nye it-par. I desember 2012 avslørte det forelskede paret at de ventet sitt første barn sammen. Den førstefødte North (7) så dagens lys i juni 2013, og bare fire måneder etterpå gikk West ned på kne - og fikk ja fra sin store kjærlighet.

Det store bryllupet sto i mai det påfølgende året. I ettertid er det imidlertid de mange kontroversene, i kombinasjon med det strålende brudeparet, folk trolig husker best fra det celebre kjendisbryllupet, som fant sted i italienske Firenze.

Droppet bryllupet

For hva er vel et kjendisbryllup uten skandaler og dramatikk?

Dramaet rundt bryllupsfesten startet faktisk før festlighetene i det hele tatt var i gang. Stjerneparet Beyoncé Knowles (39) og rapperen Jay-Z (51) sto nemlig over bryllupet, da deres gode venner skulle bli mann og kone.

I stedet for å reise til idylliske Firenze for å overvære bryllupsfesten, ble de værende hjemme i USA - noe som selvsagt skapte reaksjoner. Superparet delte vel å merke en gratulasjon til det ferske brudeparet i sosiale medier, men fraværet deres ble heftig omtalt i pressen. Kanye West har i ettertid ikke lagt skjul på at det var sårende at bestekompisen og kona uteble fra den store dagen.

- Jeg ble såret av at de ikke kom i bryllupet. Jeg har forstått at de gikk gjennom noe greier, men om det er snakk om familie, er det ikke slik at du går glipp av et bryllup, uttalte rapperen i 2018, ifølge Business Insider.

BLE HJEMME: Ekteparet Beyoncé og Jay-Z droppet bryllupet. Her er de i 2009. Foto: Dave Allocca / Starpix / Rex / NTB
BLE HJEMME: Ekteparet Beyoncé og Jay-Z droppet bryllupet. Her er de i 2009. Foto: Dave Allocca / Starpix / Rex / NTB Vis mer

Verken Beyoncé eller ektemannen har forklart årsaken til at de ikke reiste til Italia. Det ble først antydet - blant andre av The Mirror - at ekteparet heller ville bli hjemme i USA for å ha en familiehelg sammen med datteren Blue Ivy (9).

I senere tid har flere kilder hevdet at ekteparet var redd for at deltakelsen i bryllupet ville gå utover deres egen sosiale status.

- Beyoncé ville ikke tillate at en Kardashian utnyttet hennes høye sosiale status. De vokter statusen sin som bikkjer, sa en kilde til New York Post sommeren 2014, og la til:

- Jay og Beyoncés bryllup var så hemmelig, og ekstreme tiltak ble gjort for å sørge for at det var helt privat. Kims bryllup var det totalt motsatte. Hun synes bare det er harry.

Det har også blitt spekulert på om det var trøbbel i ekteskapet som gjorde at Beyoncé og ektemannen uteble fra bryllupet.

FØLELSESLADD: I en ny trailer for Netflix-serien «My Next Guest with David Letterman», tar Kim Kardashian til tårene da hun snakker om et sårt tema. Video: Netflix Vis mer

Booket fly hjem

Det var imidlertid ikke bare Beyoncé og Jay-Z som misset det eventyrlige bryllupet. Kim Kardashians yngre bror Rob (33) valgte nemlig å reise hjem i raseri etter et sammenbrudd i Paris rett før den store dagen.

Hele Kardashian-slekten var samlet i den franske hovedstaden før de skulle fly videre til Italia. Da innså 33-åringen - som har slitt med depresjon og vektproblemer - hvor mye han hadde lagt på seg den siste tiden.

PARIS: Familien Kardashian i Paris før de reiste videre til det staselige bryllupet i Firenze. Foto: Beretta / Sims / REX / NTB
PARIS: Familien Kardashian i Paris før de reiste videre til det staselige bryllupet i Firenze. Foto: Beretta / Sims / REX / NTB Vis mer

Det skal ha gjort ham så forlegen at han ikke holdt ut tanken på å møte alle bryllupsgjestene ansikt til ansikt. I desperasjon booket han seg derfor en flybillett tilbake til Los Angeles.

- Da jeg var i Paris dagen før bryllupet og prøvde dressen jeg skulle gå med, følte jeg meg ikke komfortabel. Jeg er 1,85 høy og på det meste veide jeg rundt 136 kg, har han tidligere uttalt til People.

- Det var kameraer på flyplassen da vi dro dit, og jeg ble opprørt da jeg så meg selv på bildene. Jeg er lei meg for at jeg gikk glipp av min søsters bryllup, men det var et personlig valg, fortsatte han.

BRØT KONTAKTEN: De tidligere bestevenninnene Kim Kardashian West og Larsa Pippen sluttet plutselig å følge hverandre på sosiale medier. Nå forteller Pippen hvorfor. Video: Hollywood Raw Vis mer

Overdådige detaljer

Bryllup ble det likevel.

Vielsen fant sted foran en enorm blomstervegg bestående av hvite gardenia, peoner og roser - til toner fra operasangeren Andrea Bocelli (62). Kardashian ble fulgt til alters av Caitlyn Jenner (71) i kjole fra luksusmerket Givenchy.

Stjerneparet sparte ikke på kruttet, og blomsteroppsatser til en verdi av over en halv million kroner prydet festningen fra 1500-tallet hvor bryllupet fant sted.

Festmiddagen ble inntatt ved et om lag 70 meter langt bankettbord i ren marmor, en gave fra en italiensk steinhogger. Ifølge People var bordet plassert på en spesialbygd plattform som sørget for en spektakulær utsikt over Firenze mens bryllupsgjestene spiste.

HER SKJEDDE DET: Kim Kardashian og Kanye West hadde bryllupsfesten på denne festningen i Firenze. Foto: Fabrizio Giovannozzi / AP / NTB
HER SKJEDDE DET: Kim Kardashian og Kanye West hadde bryllupsfesten på denne festningen i Firenze. Foto: Fabrizio Giovannozzi / AP / NTB Vis mer

Restaurantøren Giorgio Pinchiorri sto for en fireretters gourmetmiddag - og champagnen var fra eksklusive Armand de Brignac. Bryllupskaken var over to meter høy, dekket med hvit glasur og fylt med lag av frukt.

På mottakelsen etter vielsen fremførte den berømte sangeren John Legend (42) låten «At Last» av Etta James mens brudeparet tok sin første dans. Legend var en selvskreven gjest sammen med kona Chrissy Teigen (35).

KLEINT: Da rettsaken om OJ Simpson pågikk, og Robert Kardashian var en av hans advokater, ble Kim Kardashian West tatt for å være farens elsker. Video: Netflix Vis mer

Uvanlig bryllupstale

Opptrådte gjorde selvsagt også brudgommen Kanye West, som lagde fest med blant annet låten «Otis» av kameraten Jay-Z - som ikke var til stede. I ettertid er det imidlertid Wests bryllupstale som de fleste nok husker best.

Mens de fleste velger å la bryllupstalen handle om sin kjærlighet til kona, handlet Wests tale om Kardashian-imperiet. Flere store nettsider gjorde narr av talen.

«Tuller du Kanye West? Krigere og industri? Den ultimate kjendis? Hvis dette er sant så er ikke det søte bryllupet mellom deg og Kim det vi trodde det var. Det hele virker som noe tull servert på et gullfat», skrev Fishwrapper på sin nettside.

Vis mer

I bryllupstalen snakket West mye om hvordan superparet utnyttes av tabloidpressen. Fordeler og ulemper ved kjendislivet var også et av temaene han valgte å ta opp.

- De tror det er ok å bruke oss på forsiden av bladene sine. De bruker oss for å selge blader. Vi forhandler ikke med dem. Vi liker ikke det. Vi er ikke dumme, sa han.

Til slutt la han til en setning som fikk spesielt mye oppmerksomhet fra blant andre US Weekly:

- The Kardashians er en industri!

DRAMATISK: Det gikk ikke helt som planlagt da Kourtney Kardashian fikk fikset håret sitt før en tilstelning sammen med søsteren Kim Kardashian West. Video: Hayu via TV 2 Sumo Vis mer

Heldigvis sparte han en setning til sin nye kone også.

- Kim er den ultimate kjendis. Den ultimate kunst. Jeg gleder meg til å tilbringe hver eneste dag med Kim, resten av mitt liv.

Men slik ble det altså ikke.

LES OGSÅ: Nå skal de jobbe sammen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer