MISTET MANGE: På 12 måneder har seks av David Eriksens venner, kolleger og andre kjære gått bort. Her ankommer han bisettelsen til Tor Milde i slutten av januar, sammen med Tone Damli Aaberge.  Foto: FameFlynet Norway
MISTET MANGE: På 12 måneder har seks av David Eriksens venner, kolleger og andre kjære gått bort. Her ankommer han bisettelsen til Tor Milde i slutten av januar, sammen med Tone Damli Aaberge. Foto: FameFlynet NorwayVis mer

- Det har vært utrolig mange tunge stunder

Manager David Eriksen har mistet seks kolleger, kjente og kjære det siste året.

SEOGHØR.NO: Manager og tidligere «Idol»-dommer David Eriksen (46) prøver å gire ned. Det forteller han til Dagbladet Magasinet.

Mannen som er manager for både Tone Damli Aaberge (26) og Adelén (17), har allerede en lang og hektisk karriere i musikkbransjen og mange reisedøgn bak seg. De siste tolv månedene har vært en slags oppvekker for 46-åringen.

- Det siste året har vært veldig rart. Jeg har mistet ganske mange, sier han til avismagasinet.

I januar tok han farvel med tidligere musiker, manager og platedirektør Per Eirik Johansen. Samme måned gikk tidligere «Idol»-kollega og musikkjournalist Tor Milde bort.

«The Monroes»-stjernen Lage Fosheim døde etter lang tids sykeleie i høst, mens i fjor sommer gikk musikeren og produsenten Rolf Graf bort.

MER FAMILIETID: David Eriksen med samboer Brita, sønnen Lucas (12) og hans kompis Sebastian på «Frost»-førpremieren i januar. Foto: Oddvar Walle Jensen
MER FAMILIETID: David Eriksen med samboer Brita, sønnen Lucas (12) og hans kompis Sebastian på «Frost»-førpremieren i januar. Foto: Oddvar Walle Jensen Vis mer

Alle var venner eller kolleger av David, som også mistet mormoren sin i samme tidsperiode. Så døde mormoren til samboeren hans, Brita Agnethe Johansen (41).

Sunnere livsstil

- Det har vært utrolig mange tunge stunder. Du føler deg så sårbar, sier han åpenhjertig til Magasinet.

- Jeg har blitt påminnet om at du ikke har noen garanti for morgendagen. Det har virkelig gått inn på meg.

- Jeg var hos legen i fjor og hadde altfor høyt blodtrykk. Ikke at det er den verste beskjeden du kan få, men det er en melding jeg skal ta på alvor. Og det gjør jeg når så mange dør rundt meg, forteller David Eriksen i portrettintervjuet.

En livsstil som kan hjelpe ham med å holde seg frisk, er blitt viktig. I dag hører både grønnsaksjuice, en skritteller som sørger for at han får nok mosjon, og mindre arbeid hjemmefra med i Eriksens liv.

LES OGSÅ: Stjernene vi mistet i 2013