Kristiane Aateigen:

- Det har vært tøft

Influenseren står frem om plagene ved endometriose.

ØNSKER MER ÅPENHET: Kristiane Aateigen har vært åpen om smertene. Foto: Privat
ØNSKER MER ÅPENHET: Kristiane Aateigen har vært åpen om smertene. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kristiane Aateigen (29) - best kjent under navnet «Snillegucci» i sosiale medier - har de senere årene markert seg som blogger og influenser.

I sine kanaler oppdaterer hun følgerne med tips og triks man kan ta med seg i hverdagen, i noe som har gjort henne svært populær.

I fjor ga hun også ut selvhjelpsboka «Lev ditt beste liv». 29-åringen er også opptatt av viktige temaer som kvinnehelse, og har i flere Instagram-innlegg fortalt om den «usynlige» sykdommen hun lider av.

Hun har også stilt opp i et intervju med Gudbrandsdølen Dagningen.

Aateigen har endometriose, som ifølge Helse-Norge er en tilstand der livmorslimhinnen begynner å vokse utenfor livmoren. Årsaken er ukjent, og sykdommen kan gi kraftige smerter særlig i tiden rundt menstruasjon.

Store smerter hver måned

Aateigen beskriver overfor Se og Hør perioder med kraftige smerter, spesielt uken før og under menstruasjon.

- Smertene veksler mellom skarpe, knivliknende stikk, stråling ned i bena, trykk rundt livmoren, og en evigvarende murring som varierer i styrke. All energi i kroppen tappes raskt, noe som for meg fører til utmattelse. Smerten er heldigvis ikke konstant, den varer fra null til fire timer i opp til 14 dager i måneden, og andre har det langt verre enn meg, forteller hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer