«Camp Kulinaris»-Sebastian Solberg:

- Det har vært tøft i parforholdet

Sebastian Solberg og kjæresten har vært gjennom en vanskelig periode i parforholdet, særlig da de ble gravide for tredje gang.

TØFF TID: Sebastian Solbeg deler åpent om den tøffe tiden i parforholdet i sine kanaler på sosiale medier. Foto: Privat
TØFF TID: Sebastian Solbeg deler åpent om den tøffe tiden i parforholdet i sine kanaler på sosiale medier. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sebastian Solberg (32) er for tiden aktuell som en av deltakerne «Camp Kulinaris». Mens vi kan se Solberg med et stort smil om munnen i kokkekonkurransen viser han en mer sårbar side i sosiale medier.

Solberg har vært åpen om en vanskelig periode i parforholdet med samboeren Nicoline Anundsen (27), som han har tre barn sammen med.

Sammen med et bilde av paret har Solberg tidligere delt på Instagram at han og kjæresten har alt annet enn et perfekt forhold.

«Vi har hatt store utfordringer med både det ene og andre, vært frem og tilbake, surret det til og vært veldig uenige om flere ting, til tider kranglet så busta fyker, men og det er et stort men, det er ingen andre enn denne jenta jeg ville gått igjennom dette surret som følger med en til tider så utfordrende ting som kjærligheter kan være».

Videre skrev Solberg at han har troen på at det å jobbe med forholdet og de utfordringene man har ofte er verdt en tøff periode.

ADVARER: Sebastian Solberg farget håret hjemme, og det gikk ikke helt etter planen. Vis mer

Mange skammer seg

Etter at Solberg delte det ærlige innlegget med sine over 40 000 følgere på Instagram fikk han mange meldinger i innboksen fra personer som kunne relatere seg til 32-åringen.

«Trist lesning, men det kan gi oss en pekepinn på at man ikke alltid vet hva som foregår bak lukkede dører og at det er mange andre som går gjennom det samme som deg», skrev Solberg i et annet Instagram-innlegg.

NORMALISERE: Solberg ønsker å dele nedturene med sine følgere for å normalisere at ting ikke alltid er perfekt. Foto: Privat
NORMALISERE: Solberg ønsker å dele nedturene med sine følgere for å normalisere at ting ikke alltid er perfekt. Foto: Privat Vis mer

Til Se og Hør forteller Solberg at han valgte å dele om den tøffe perioden fordi det er så vanlig, men likevel blir snakket veldig lite om.

- Jeg ønsker at mine sosiale medier skal reflektere hvem jeg er på ekte. Noe av det var for meg å si: «Vet dere hva, nå er kjærligheten litt tøff og vi har en knalltøff periode nå», sier Solberg til Se og Hør.

Solberg tror mange velger å ikke være ærlige om tøffe perioder i parholdet fordi de skammer seg over at forholdet ikke alltid er perfekt.

- Man er redd for å bli dømt, at folk skal gjøre seg opp en mening om ditt forhold basert på en dårlig periode og man er redd for å bli misforstått eller få råd om å forlate partner, fortsetter han.

GRAVIDNYHET: I «Funkyfam» fikk vi se hvordan Jørgine «Funkygine» Vasstrand reagerte da hun innså at hun var gravid for fjerde gang. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Ble sint og lei seg

Kjærlighet er vanskelig og et parforhold krever arbeid, men hvordan man får relasjonen til å fungere mener Solberg er individuelt.

- Man skal være forsiktig med å gi konkrete råd, tror jeg. For oss har parterapi hjulpet. I tillegg til at vi begge har lært oss bedre å kjenne og jobber med å lære oss å se kritisk på egne handlinger og ord.

- Jeg elsker Nikoline og synes det er verdt å jobbe for, og håper virkelig av hele mitt hjerte at Nikoline er den jeg skal bli gammel med.

BABYLYKKE: Maria Amundsen, kjent fra «Ex on the beach», forteller om veien til fødselen og hvorfor hun ikke har planer om å forlove seg med det første. Reporter/klipp: Luna Lea. Vis mer

På tre og et halvt år har paret fått tre barn, noe som naturligvis har preget parforholdet. Under parets siste graviditet har ting vært ekstra tøft, noe de også valgte snakke om i podkasten «Seb & Nikki».

I første episode av podkasten fortalte Solberg at han ble lei seg og sur da han så de to strekene på graviditetstesten. Han kastet derfor graviditetstesten i bakken.

- Jeg tror alle som har stått i en situasjon hvor de er uenige eller usikre på om de skal beholde et barn eller ikke, kan fortelle at det er utrolig tøft. Det er ekstremt vanskelig som enkeltmenneske og som par å gå gjennom en slik prosess, innrømmer Solberg til Se og Hør.

Solberg tror en av grunnene til at det nettopp blir så vanskelig er fordi han mener det florerer av så mange lykkelige «vi- er -gravide»-innlegg i sosiale medier, og at man da føler på en sorg for at man ikke føler det samme som «alle» andre.

Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud fortalte åpent om prosessen de var gjennom for å bli gravide. Video: Dagbladet / Frank Karlsen Vis mer

- Selv om det startet trått og var skikkelig dritt den perioden er jeg sjeleglad for at utfallet ble som det ble og at vi fikk vårt tredje barn. Hun er så sykt nydelig og et perfekt tilskudd til familien min som jeg nå aldri ville vært foruten, forteller 32-åringen.

Han elsker å være pappa og syns det er vanskelig å se tilbake på tiden hvor han ikke ønsket seg flere barn og hvordan han reagerte på graviditeten.

Viktig å snakke om

Solberg ønsket å dele om den tøffe perioden og de vanskelige følelsene rundt parets tredje graviditet for å vise virkeligheten og ikke bare den polerte versjonen som ofte kommer frem i sosiale medier.

- Vi snakker oss i hjel om kroppspress, men hva med alt det andre presset vi legger på hverandre: perfekt jobb, perfekte klær, perfekte unger og uproblematisk økonomi. Jeg vet at jeg dessverre bidrar til dette presset på enkelte områder, men jeg tenkte at: «Hei, her kan jeg være med å gjøre at folk føler seg litt mindre alene om å gå gjennom en tøff periode i forholdet».

Ifølge Solberg har responsen nærmest vært utelukkende fin. Innboksen har fylt seg opp med andres historier og ikke minst takknemlighet for at han har delt om den tøffe tiden i forholdet.

Til tross for at det meste har vært positivt fikk Solberg en melding hvor personen hevdet at åpenheten bare var et middel for klikk og likes.

- Det merker jeg irriterer meg fordi dette er sårt for meg og det krevde litt av meg å stå rakrygget og fortelle om dette, sier Solberg, som tror de negative tilbakemeldingene folk får når de åpner seg gjør at mange unngår å dele igjen.

Kjæresten til Solberg, Nicoline Anundsen, er kjent med innholdet i saken.

FORELSKET: Monica Gaustad, kjent som «Moccababe» forteller at hun har funnet kjærligheten. Reporter: Thea Hope. Klipp: Celina Morken Vis mer

LES OGSÅ: Andreas Mikkelsen: Bekrefter ny kjæreste

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer