KJÆRESTER: Nils-Ingar Aadne og Ida Eide var et par i flere år. I starten av september døde Eide, 30 år gammel. Nå takker Aadne for støtten i den vanskelige perioden. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
KJÆRESTER: Nils-Ingar Aadne og Ida Eide var et par i flere år. I starten av september døde Eide, 30 år gammel. Nå takker Aadne for støtten i den vanskelige perioden. Foto: Andreas Fadum/ Se og HørVis mer

Ida Eide og Nils-Ingar Aadne

- Det har vært to uvirkelige uker

Nils-Ingar Aadne takker for støtten etter at kjæresten døde brått.

Den 2. september gikk langrennsløper Ida Eide bort. Hun ble 30 år gammel, og døde etter å ha deltatt i mosjonsløpet Norgesløpet på Jessheim.

Begravelsen ble arrangert på fredag, og flere var til stede for å ta farvel med idrettstalentet. 30-åringens kjæreste, komiker Nils-Ingar Aadne (35), var blant kistebærerne. Han kom med rørende ord i sin tale i kirken.

- Alt er vanskelig nå. Jeg gikk fra den beste tiden i livet mitt til den verste, på ett døgn. Jeg forstår ikke at du er borte, sa den tydelig rørte komikeren.

- Fantastiske Ida

Nå bryter han også tausheten om dødsfallet i sosiale medier. På Instagram har han søndag lagt ut et bilde av seg selv sammen med Eide, der han beskriver hvor vanskelig den siste perioden har vært for ham.

«For to uker siden gikk jeg fra den beste tiden i livet mitt, til den verste på et døgn. Det har vært to uvirkelige uker etter at min fantastiske Ida brått forsvant fra meg. Nok har vært skrevet om dette, men jeg har et behov for å takke for all støtten fra fjern og nær som har vært helt enestående. Og spesielt fra hennes familie. Tusen takk», skriver han til følgerne sine.

Flere av hans venner og familie har vist sin støtte ved å kommentere hjerter og andre støtteerklæringer til 35-åringen. I begravelsen var hadde han problemer med å få frem ordene da han beskrev sin kjære i talen.

- Det er uunngåelig å tenke tanken om det hadde vært annerledes om du hadde valgt å være hjemme den lørdagen. Vi får aldri vite. Men det jeg vet er at du i påsken for to og et halvt år siden kunne valgt å ikke bli med på standup. Selvfølgelig ble du med når tilbudet kom. Jeg møtte deg den kvelden, snakket nesten ikke med deg, men likevel kriblet det i magen dagen etter, sa han.

Søndag brøt også Mari Eide (28), Idas lillesøster, tausheten med et innlegg på Instagram. Hun har lagt ut flere bilder av sin avdøde søster, og skriver at livet aldri vil bli det samme igjen.

«Livet blir aldri det samme uten storesøsteren min. Jeg tenkte du skulle være hos meg for alltid. Ingen elsket livet mer enn deg», skriver hun.

Hjertestans

Eide hadde dagen før hun døde deltatt i mosjonsløpet Norgesløpet på Jessheim, da hun fikk hjertestans og ble funnet bevisstløs av forbipasserende.

BEGRAVELSE: På fredag tok venner og familie en siste avskjed med Ida Eide i Lidar kirke. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
BEGRAVELSE: På fredag tok venner og familie en siste avskjed med Ida Eide i Lidar kirke. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Hun ble fraktet til Ullevål sykehus i luftambulanse, men var på dette tidspunktet ikke ved bevissthet. Livet sto ikke til å redde, og Ida ble erklært død på sykehuset dagen etter.

Ida var kjæreste med standupkomiker Nils-Ingar Aadne, og dagen etter dødsfallet kom han og familien med følgende uttalelse til nyhetsbyrået NTB:

«Det er med dyp sorg vi bekrefter at Ida Eide døde på Ullevål sykehus i går som følge av at hun fikk hjertestans under et mosjonsløp på Jessheim lørdag. Familien er svært takknemlig for all den støtten vi har fått i denne uvirkelige situasjonen og ber om forståelse for at vi ønsker å bruke tiden fremover sammen med våre nærmeste. Med hilsen familien og samboer».

Aadne og Eide møttes etter at førstnevnte valgte å ta seg fri fra jobben som komiker for å satse for fullt på langrenn i ett år sommeren 2016. Året etter stilte de opp på Idrettsgallaen sammen.

FARVEL: Nils-Ingar og Idas familie bar ut kisten etter begravelsen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
FARVEL: Nils-Ingar og Idas familie bar ut kisten etter begravelsen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Skijentene i sorg

Mari Eide er det nyeste medlemmet på det norske langrennslandslaget.

De norske langrennsjentene befant seg på landslagssamling i Livigno i Italia da dødsfallet ble kjent, og Mari reiste hjem til Norge samme dag.

Norges Skiforbund meldte kort tid etter at de norske langrennsjentene hadde avlyst sitt pressetreff i Livigno, som skulle begynne klokken 12.30 mandag.

I SORG: Heidi Weng, Ragnhild Haga og Ingvild Flugstad Østberg var tydelig berørte da de kommenterte Ida Eides dødsfall under en pressekonferanse i Livigno. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
I SORG: Heidi Weng, Ragnhild Haga og Ingvild Flugstad Østberg var tydelig berørte da de kommenterte Ida Eides dødsfall under en pressekonferanse i Livigno. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer

Ingvild Flugstad Østberg tok likevel et raskt møte med oppmøtt presse i den lille, italienske grensebyen og delte noen ord om Ida Eides bortgang:

- Det er helt uvirkelig og ufattelig. Vi tenker masse på familien og samboeren og de som står henne nærmest, sa hun til Dagbladet.

- Vi prøver å gjøre det vi kan som lagvenninner og venninner, og støtte så godt vi overhodet kan, avsluttet hun.

LES OGSÅ: Norske Kristine (22) tar Hollywood med storm

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.

- Det kom et skrik fra kontoret

- Det kom et skrik fra kontoret

Annonsørinnholdfra norsk tipping

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder
Postadresse
Boks 1184 Sentrum, 0107 Oslo
Besøksadresse
Karvesvingen 1, 0579 Oslo
Sentralbord
21 30 10 00
Ansvarlig redaktør
Ulf André Andersen
Redaktør seher.no
Jonas Jørstad
Utgiverselskap
Aller Media AS
Powered by
Labrador CMS
Tips oss på sms 2255