DØDEN NÆR: Russell Watson kjemper fortsatt mot etterdønningene fra sine to hjernesvulster. Foto: All Over Press
DØDEN NÆR: Russell Watson kjemper fortsatt mot etterdønningene fra sine to hjernesvulster. Foto: All Over PressVis mer

- Det har vært to forferdelige år

Nå er Russell Watson tilbake etter hjernesvulsten.

SEHER.NO: I to år har den britiske tenoren Russel Watson (42) kjempet tappert mot hjernesvulst i en kamp for å beholde livet. Nå er den tidligere Nobelkonserten-artisten endelig frisk og tilbake med nytt album, men veien dit har vært tøff.

- Det har vært to ganske forferdelige år, sier den 42 år gamle sangeren til The Daily Mail.

Det var da Watson skulle operere bort en polypp på stemmebåndet - som kunne betydd slutt på hans internasjonale sangkarriere - at legene oppdaget at han hadde en godartet, men aggressiv hjernesvulst.

Gullstrupen fikk fjernet svulsten, men et år senere kom den tilbake og var nær ved å koste ham livet. Svulsten var på størrelse med en cricket-ball, og operasjonen for å fjerne den tok fem timer. Etter operasjonen ble Watson behandlet med cellegift og strålebehandling.

Selv om han nå jobber for fullt igjen og er aktuell med albumet "People Get Ready", har legene advart ham om at svulsten kan returnere.

- Av og til føles det som om jeg har tilbragt de tre siste årene i en sykehusseng, forteller artisten.
Watson er en av flere artister som har bidratt til å gjøre Rolf Løvlands "You Raise Me Up" til en kjempehit.

Selv om han nå jobber igjen, går han på medisiner for å holde sykdommen på avstand. Hver dag tar han en rekke piller og setter to sprøyter på seg selv.

- Jeg må sette sprøytene enten i magen eller benet. Jeg kan gjøre det i mørket. Jeg kan gjøre det når jeg er full, forteller han.

Russel har to barn med ekskona Helen, og siden skilsmissen har han vært koblet til en rekke britiske kjendiskvinner. Nå er den sykdomsforfulgte stjernen singel, og det har han planer om å være en stund.

- Jeg føler ikke at jeg nå er i en situasjon hvor det passer å kaste seg inn i et rofrhold, og i hvert fall ikke et meningsfylt, langvarig et. Jeg lever fortsatt med ettervirkningene av svulsten, sier han åpenhjertig.

Har du tips om kjendisene? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: Swank fjernet svulst