- Det har vært svært sterkt for meg personlig

Jens Stoltenberg snakket om sine døde venner på Utøya med den amerikanske TV-stjernen Piers Morgan. Se video.

<strong>INTERNASJONAL OPPMERKSOMHET:</strong> Jens Stoltenberg ble blant annet spurt om terroraksjonene 22. juli og Obamas forslag til ny skattepolitikk, da han mandag besøkte CNN-stjernen Piers Morgans program «Piers Morgan Tonight». Foto: CNN
INTERNASJONAL OPPMERKSOMHET: Jens Stoltenberg ble blant annet spurt om terroraksjonene 22. juli og Obamas forslag til ny skattepolitikk, da han mandag besøkte CNN-stjernen Piers Morgans program «Piers Morgan Tonight». Foto: CNN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se video fra CNN med Jens Stoltenberg og Piers Morgan nederst i artikkelen!

SEHER.NO: Terrorbomben i Oslo og massakren på Utøya 22. juli vakte oppmerksomhet over store deler av verden, ikke minst i USA, hvor de i år markerte ti-års dagen for angrepene mot World Trade Centre i New York i 2001.

Mandag var derfor statsminister Jens Stoltenberg invitert til den profilerte CNN-stjernen Piers Morgrans program «Piers Morgan Tonight» for å snakke om sine opplevelser foran millioner av TV-seere.

Stoltenberg fortalte blant annet at de to terroraksjonene hadde vært tunge for ham personlig, siden han kjente flere av ofrene.

- Jeg kjente flere av de som døde. Noen har jeg kjent siden 80-tallet. Jeg kjenner også foreldrene til mange av de som ble rammet på Utøya.

- Det har vært svært sterkt for meg personlig, i tillegg til at jeg har måttet kombinere det med rollen som statsminister for et land som har blitt angrepet på en så brutal måte, sa Stoltenberg til CNN.

Piers Morgan har blitt en av USAs mest profilerte TV-stjerner etter at han tok over sendetiden til CNN-legenden Larry King, som la ned sitt populære program «Larry King Live» i januar.

Morgan har tidligere vært redaktør for den nå nedlagte britiske tabloidavisa News Of The World, før han gjorde suksess som reality-dommer i TV-konkurransene «Britain's Got Talent» og «America's Got Talent». Han har også vært deltager i en sesong av Donald Trump-serien «Celebrity Apprentice».

- Har du begynt å forstå hva som skjedde?, spurte han Stoltenberg foran kameraene.

- Jeg tror ingen kan virkelig skjønne hva som skjedde 22. juli i Norge. Vi var forberedt på terroristangrep, men å se en mann gjøre så mye skade mot så mange, det er mer enn noen kunne forestille seg, sa Stoltenberg.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ:  Hege Schøyen ble frastjålet gifteringen
Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer