Katharina Andresen:

- Det har vært stor pågang fra utenlandske medier

Katharina Andresen ønsker å gå inn i familiebedriften.

ÅPEN: Milliardærarving Katharina Andresen ønsker å gå inn i familieselskapet Ferd, men ikke riktig ennå. Hun skal først få erfaringer hun mener hun trenger. Det er heller ikke lenge siden huden ikke var tykk nok til å tåle livet i rampelyset. Foto: Andreas Fadum
ÅPEN: Milliardærarving Katharina Andresen ønsker å gå inn i familieselskapet Ferd, men ikke riktig ennå. Hun skal først få erfaringer hun mener hun trenger. Det er heller ikke lenge siden huden ikke var tykk nok til å tåle livet i rampelyset. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert

Katharina G. Andresen (23) er Norges, og en av verdens, aller rikeste kvinner. I flere år har hun toppet listen over mennesker i Norge med størst formue, bare slått av Trond Mohn, Kjell Inge Røkke og Gustav Magnar Witzøe.

Skattetallene fra 2016 viste at hun og lillesøsteren Alexandra (21) står oppført med sju milliarder hver i formue, som følge av at faren deres - tobakksmilliardær og Ferd-eier Johan Andresen - overførte formuen sin til barna.

De siste årene har den eldste søsteren dristet seg stadig mer inn i rampelyset, og har stilt opp på tv-programmer, røde løpere og til intervjuer.

I et nytt intervju med Dagens Næringsliv torsdag, snakker hun om fremtiden i familieselskapet - en rolle hun ikke er klar for riktig ennå.

Droppet ut

- Frem til 2017 bar jeg veldig på press på skuldrene. For pappa er det veldig viktig at jeg får en utdannelse. Det er forståelig, men jeg har ikke motivasjon akkurat nå. Kanskje er jeg ikke voksen nok til å studere ennå. Derfor bestemte jeg meg for å heller gjøre ting som inspirerer meg og gir meg en retning på veien videre, sier hun til finansavisen i det nye intervjuet.

I 2015 reiste den nå 23 år gamle Oslo-kvinnen til Nederland for å studere samfunnsvitenskap, men det lot seg ikke gjøre. Som kjent hadde hun en del ubehagelige opplevelser, og valgte å reise hjem igjen.

I Oslo begynte hun på BI for å studere økonomi og administrasjon, men droppet ut etter kort tid. Nå har hun heller valgt å fokusere rett på karriere. 23-åringen ble nylig ferdig med et engasjement i EY, og begynner snart hos Innovasjon Norge.

Into the woods in 80s style

A post shared by Katharina G. Andresen (@kgandresen) on

- Det å kunne bryte mønstre og legge vekk forventninger og press, har gjort at jeg har fått et større nettverk og turt å gjøre ting jeg vanligvis ikke gjør. Jeg er blitt bedre til å snakke i forsamlinger, forteller hun til DN.

- Tåler å bli tråkket på

Selv om hun nå har begynt på sitt profesjonelle liv, skal en ikke legge skjul på at hun har fått stempel på seg som en «festjente» med et luksusliv.

For noen år siden skrev britiske tabloider side opp og side ned om Andresen og alle bildene hun la ut i sosiale medier.

På Instagram følges hun av 27 000, og hun har hatt åpen konto på Snapchat. Selv med alt dette, føler hun ikke noe særlig på presset lenger.

- Og så tåler jeg å bli tråkket på. Jeg har fått negativ omtale og det har vært pågang fra utenlandske medier. Du blir vant til å stå i det, også er det jo sånn at folk glemmer gårsdagens nyheter, forteller 23-åringen.

Hva fremtiden bringer, vet hun ikke.

Hun ønsker derimot å gå inn i holdingselskapet Ferd etter hvert, for å kunne være en aktiv eier. Hvilken rolle hun får er hun derimot usikker på, men hun spår selv at rollen hennes vil bli en annen enn faren hennes har.

- UBEHAGELIG: Katharina Andresen regner som en av Norges rikeste. Hos Skavlan snakker hun ut om hvordan hun taklet dette i barndommen. Video: NRK Vis mer Vis mer

Vei inn i offentligheten

Johan Andresen overførte over 80 prosent av selskapets eierandel til døtrene allerede i 2007, men det var først i 2012 og 2013 at barna var gamle nok til å lignes selvstendig.

Med dét fulgte et stort ansvar, fortalte hun til Ferdmagasinet i 2013.

- Jeg har en oppgave, og jeg må bidra. Foreløpig er jeg bare 18 år, så jeg er ikke helt sikker på hva jeg vil gjøre ennå. Det som er positivt er at pappa er den han er. Jeg er sikker på at han vil hjelpe meg med å finne ut av hva jeg vil drive med i fremtiden, uttalte hun den gang.

Bonsoir Paris 💋

A post shared by Katharina G. Andresen (@kgandresen) on

Det var derimot ikke «bare» gøy å ha flere milliarder tilknyttet sitt navn.

Da hun satt i sofaen hos Fredrik Skavlan for noen år siden, fortalte Andresen om scener der vennene hennes flokket seg rundt henne da hun skulle i minibanken - for å se hva som sto på kontoen.

- Jeg husker at jeg hadde 100 kroner eller noe, og det var jo ganske vanlig. Da husker jeg at alle guttene stilte seg rundt for å se hvor mye penger jeg hadde, og det var ganske ubehagelig, fortalte hun, og la til at formuen hennes ikke er i penger, med i investeringer og aksjer.

Pleier kjærligheten

I april møtte Se og Hør Andresen på den Coachella-inspirerte festen til kjendisstylist Jan Thomas Mørch Husby på Bølgen & Moi i Oslo.

Der kunne 23-åringen avsløre at livet om dagen går ganske bra, både med karriere og rent privat. Hun har nemlig fått seg kjæreste.

- Han heter Frederic, og vi har vært sammen snart et år nå. Han vil jo gjerne at vi skal flytte sammen, men jeg har jo akkurat fått meg egen leilighet, og vil gjerne bo litt alene. Men vi får se, sa Andresen.

Celebrating Norway’s national day with this one 🇳🇴❤️

A post shared by Katharina G. Andresen (@kgandresen) on

Til tross for at hun er kåret til Norges rikeste kvinne, var det ikke bare overdådig luksus som preget arvingens antrekk den kvelden.

- Jeg har på meg en kjole som jeg kjøpte i London på en bruktbutikk. Skoene kjøpte jeg på en nettside, og det er heller ikke noe fancy. Og så har jeg en Chanel-veske, men det er det mest fancy, da, sa hun til Se og Hør den gang.

Saken fortsetter under bildet.

FESTKLAR: Katharina Andresen var klar for festival-inspirert fest på Bølgen & Moi i april i dette kule antrekket. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
FESTKLAR: Katharina Andresen var klar for festival-inspirert fest på Bølgen & Moi i april i dette kule antrekket. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

Godt å bo i Oslo

Katharina G. Andresen har i flere år delt bilder fra sitt luksuriøse liv på sosiale medier.

Oppmerksomheten det ga, viste seg imidlertid å få alvorlige følger for 23-åringen, som opplevde å bli stalket av en fremmed mann i Amsterdam.

- Det var en mann som fulgte etter meg til studenthybelen. Han så at jeg gikk inn døra og når jeg skrudde på lyset i leiligheten. Han skrev til meg i en privat melding på Instagram, og spurte om jeg bodde i den og den leiligheten. Han traff spot on. Det var 600 leiligheter i bygget, kunne Andresen fortelle i et intervju med Dagens Næringsliv.

Overfor Se og Hør i april, la hun ikke skjul på at livet som milliardærarving kan ha sine baksider, og at det har vært godt å komme hjem til Norge.

- Her i Oslo så går det greit. Men når jeg bodde i Amsterdam og Forbes og sånn kom, så ble det litt intenst. Det var også en av grunnene til at jeg flyttet hjem. Det handler litt om trygghet for meg, her hjemme har jeg det, så det er veldig greit.

LES OGSÅ: - Har kjøpt leilighet til 130 millioner kroner sammen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer