SPILLER KARRIEREKVINNE: - Jeg har overhodet ingen vanskeligheter med å kjenne meg igjen i rollen, forteller Fjeldstad til Seher.no. Foto: Seher.no/Kirsti Irgens Ertsås
SPILLER KARRIEREKVINNE: - Jeg har overhodet ingen vanskeligheter med å kjenne meg igjen i rollen, forteller Fjeldstad til Seher.no. Foto: Seher.no/Kirsti Irgens ErtsåsVis mer

- Det har vært smertefullt

Lise Fjeldstad innrømmer det nye rollen har presset på punkter hun har feid under teppet.

SEHER.NO: 4. september er det norgespremiere på Ingmar Bergmans drama Høstsonaten på Oslo Nye Teater.

Filmen med samme navn - hvor Ingrid Bergman og Liv Ullmann hadde hovedrollene - hadde stor suksess på slutten av 70-tallet.

Nå er det Lise Fjeldstad, Nina Ellen Ødegård, Anders Hatlo og Agnes Kittelsen som står på rollelisten.

Lise Fjeldstad (70) spiller Charlotte Andergast, en internasjonalt anerkjent pianist, som prioriterte karrieren fremfor barna. I forestillingen returnerer Charlotte til familen etter syv år, og til Seher.no forteller Fjeldstad at det har vært en påkjenning å gå inn i rollen som den fraværende moren.

- Rollen er voldsomt anstrengende følelsesmessig og emosjonelt. Charlotte er et varmt og kaldt menneske, men jeg synes jo at Bergman har lesset enormt mye skyld på henne, sier Fjeldstad.

Den rutinerte skuespillerinnen tror de fleste kvinner vil kjenne seg igjen i tematikken om hvordan man skal balansere karriere og familie, og innrømmer at hun selv kjenner seg igjen i Charlottes karakter.

-  Jeg har gjort ting jeg angrer på, og burde kanskje brukt mer tid hjemme i perioder, så jeg har overhodet ingen vanskeligheter med å kjenne meg igjen i rollen.

Fjeldstad vokste opp med en hjemmeværende mor, men angrer ikke på at hun selv ofret mye tid til skuespillerkarrieren.

- Jeg har ikke båret på mye skyld, og jeg tror ungene hadde fått en irriterende og slem mor hvis jeg ikke hadde arbeidet. Men denne rollen presser på punkter jeg har feid under teppet. Det har vært en smertefull prosess, innrømmer hun til Seher.no.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Jeg har hatt det tøffere enn mange