- Det har vært mye rart i år

MGP-ekspert Jostein Pedersen synes ikke nivået har vært særlig høyt i årets Melodi Grand Prix.

Publisert
Sist oppdatert
Se MGP-finalistenes reaksjoner etter sending på Se og Hør TV nederst i artikkelen!

SEOGHØR.NO: Lørdag kveld kjemper ti finalister om å representere Norge i den internasjonale Eurovision-finalen. I løpet av tre delfinaler i Steinkjer, Florø og Larvik har vi sett flere ulike bidrag og det norske folk har stemt frem sine favoritter.

Mange har skrytt av det høye nivået i konkurransen, men NRKs tidligere ekspertkommentator Jostein Pedersen er ikke overbevist.

- Det har vært mye rart i år, og mange urutinerte artister. Man skal ikke forlange av noen som aldri har opptrådt offentlig før at de plutselig skal beherske å synge foran flere tusen mennesker på direktesendt fjernsyn. Det gir seg utslag i nerver og at folk synger surt, sier Pedersen til Seoghør.no.


I 2010 skrev Pedersen boken «Melodi Grand Prix: artistene, suksessene, antrekkene». 

Årets deltagere er en svært variert blanding av alle mulig sjangere, fra hard rock og opera til countrymusikk, disco og ballader. Pedersen synes det er vanskelig å spå en vinner, men tror seieren går til den eller de som har den beste opptrednen i kveld. 

- Her er det alt så det er et spørsmål om smak og behag. Det kommer an på de tre magiske minuttene på scenen for det er da det gjelder. 

- Hvem burde vi stemme frem for å ha en sjanse i den internasjonale finalen? 

- Det er vanskelig å si for vi vet svært lite om konkurrentene. En artist som er trygg og god og som kommer gjennom ruta, tror jeg har stor sjans uansett sjanger. Artistisk skiller Sirkus Eliassen, Vidar Busk og Margaret Berger seg ut og jeg tror en av dem vinner. 
 
Artisten som vinner Melodi Grand Prix lørdag kveld går videre til Eurovision Song Contest som finner sted i Malmø 18. mai. 

Få med deg Seoghør.nos Grand Prix-sending med eksklusive intervjuer og følg med når vi går live rett etter NRKs sending kl. 22.50. Da gir vi deg vinnerens umiddelbare reaksjoner!
LES OGSÅ: Ble sjokkert av Jennys fødselsspøk
Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer