Amy Schumer:

- Det har vært min store hemmelighet

Forteller åpent om diagnose.

ÅPNER SEG: Amy Schumer velger nå å fortelle om diagnosen som har plaget henne siden hun var ung. Foto: Dave Allocca / Starpix / REX / NTB
ÅPNER SEG: Amy Schumer velger nå å fortelle om diagnosen som har plaget henne siden hun var ung. Foto: Dave Allocca / Starpix / REX / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I den nye semi-selvbiografiske serien til komiker Amy Schumer (40) «Life & Beth» får man se hovedpersonen, som er spilt av Schumer selv, slite med sykdommen trikotillomani.

Det var forrige måned Schumer avslørte overfor The Hollywood Reporter at hun bruker serien til å fortelle om hennes «største hemmelighet», nemlig at hun selv sliter med sykdommen.

Ifølge NHI kjennetegnes sykdommen ved en uimotståelig trang til å nappe ut egne hår. Noen må trekke ut øyevippehår, andre napper fra hodebunnen eller området rundt kjønnsorganene, eller hvor som helst på kroppen. Nappingen er så hyppig eller omfattende at du får synlige flekker med hårtap. Tilstanden kalles også for tvangspreget hårnapping».

MISTET HÅRET: Mari Haugersveen, kjent fra blant annet «Tigerstaden», mistet mye hår etter fødselen. Video: Mari Haugersveen Vis mer

Ble ertet på skolen

I et nytt intervju med Howard Stern minnes 40-åringen en vond tid på barneskolen hvor hun var flau over diagnosen, og måtte ty til parykk for å skjule flekkene i hodebunnen.

- Det var flaut fordi jeg følte meg deformert, stygg og uelsket. Jeg spiste lunsj på helsesøsterens kontor fordi jeg hørte noen som sa at jeg gjorde dem kvalme, innrømmer hun.

Schumer forteller videre at hun ikke skjønte at noe var galt, men at hun plutselig kunne ha en klump av hår liggende foran seg uten å være klar over at hun hadde plukket det ut.

TAR ALT: Den kreftsyke influenseren bestemte seg for å fjerne alt håret. «Jeg trodde det skulle være vanskelig», skrev hun på Instagram. Video: Instagram / @elin.kjos Vis mer

Stor hemmelighet

Komikeren blir emosjonell når hun snakker om hvordan diagnosen har påvirket henne opp gjennom årene.

- Det har vært min store hemmelighet. Jeg har så mye skam rundt det, og jeg ville bare prøve å la det gå og akseptere dette om meg selv, sier hun åpenhjertig.

Schumer innrømmer at hun fortsatt sliter med hårplukkingen, men at hun nå bruker hårforlengelse for å skjule det.

- Hvis jeg ikke hadde de hårforlengelsene kunne jeg ikke vært foran kamera. Uten de hadde jeg nok hatt halvparten av det håret jeg har nå.

GRÅTER: Dennis Poppe, kjæresten til Kristin Gjelsvik, klippet håret, og responsen ble ikke helt som forventet. Vis mer

LES OGSÅ: Røper gladnyhet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer