- Det har vært mange tøffe år

Nå er «X-Faktor»-Mo tilbake i Melodi Grand Prix med en sang om håp og styrke.

SEOGHØR.NO: Etter et avbrekk fra musikken er Mohamed Abdi Farah (21) tilbake som en av artistene i årets Melodi Grand Prix.

Mo var en av ungdommene som overlevde massakren på Utøya, men noen av vennene var ikke like heldige. Han gikk inn i en tung periode og det ble bråstopp for artistkarrieren. Nå gjør han comeback - med sangen «Heal» som handler om det å overleve og reise seg når man faller.

- Det har vært mange tøffe år med mye rart, og det å komme tilbake med noe så fint er veldig spesielt. Det er som å starte fresh igjen og målet er å inspirere så mange som mulig til aldri å gi opp. 

GJØR COMEBACK: Mohamed Abdi Farah er tilbake etter en tøff periode. Nå deltar han Melodi Grand Prix. Foto: Stella Pictures
GJØR COMEBACK: Mohamed Abdi Farah er tilbake etter en tøff periode. Nå deltar han Melodi Grand Prix. Foto: Stella Pictures Vis mer

Ble fort voksen

21-åringen forteller at alt han har opplevd har gjort at han har vokst opp fortere enn sine jevnaldrende.

- Det er så mange på min alder har en voksen sans ved seg fordi de har gjennomgått mye rart. Som ung gutt har jeg måttet vokse veldig fort. Det hjalp meg mye og det er jeg takknemlig for. 

Nordmenn ble første gang kjent med Mo i 2010 da han kapret fjerdeplassen i «X-Faktor», så fulgte noen singler og et album før karrieren ble satt på vent.

MGP-bidraget «Heal» er skrevet av Laila Samuelsen, men Mo sier han lett kan leve seg inn i den sterke sangen.

- Når jeg synger låten tenker på alle som har gjennomgått noe i livet sitt. Sangen er så sterk og samtidig sårbar og jeg håper folk liker den, sier Mo.

GJENNOMBRUDD: Den sjarmerende artisten ble raskt en publikumsfavoritt i «X Factor» i 2010. Han endte på en fjerdeplass.  Foto: X Factor 2010, Oslo-audition
GJENNOMBRUDD: Den sjarmerende artisten ble raskt en publikumsfavoritt i «X Factor» i 2010. Han endte på en fjerdeplass. Foto: X Factor 2010, Oslo-audition Vis mer

LES OGSÅ: Brast i gråt før hun gikk på scenen