- Det har vært et veldig ordentlig brudd

Skuespiller Bjarte Hjelmeland åpner seg om hvorfor forholdet til samboeren Terje Stenstad tok slutt etter nesten 14 år.

IKKE UVENNER: Bjarte Hjelmeland forteller at han og samboeren Terje Stenstad har bevart en god tone etter at forholdet deres tok slutt etter over 13 år sammen. Her er de to på Se og Hørs Kjendisgalla i 2013. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
IKKE UVENNER: Bjarte Hjelmeland forteller at han og samboeren Terje Stenstad har bevart en god tone etter at forholdet deres tok slutt etter over 13 år sammen. Her er de to på Se og Hørs Kjendisgalla i 2013. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I mars i år kunne Se og Hør melde at det over 13 år lange forholdet mellom Bjarte Hjelmeland (46) og Terje Stenstad (46) hadde tatt slutt.

Hjelmeland, som er aktuell med forestillingen «I lånte fjær», og produsent og skribent Stenstad gikk egentlig fra hverandre i november 2015.

I et nytt intervju med Dagbladet Magasinet snakker Hjelmeland om bruddet med samboeren, som altså inntraff for snart ett år siden:

- Det har vært et veldig ordenlig brudd. Jeg føler vi har klart å gå fra hverandre uten å såre hverandre mer enn høyst nødvendig, sier skuespilleren og regissøren.

Saken fortsetter under bildet.

SUKSESSRIK: Bjarte Hjelmeland ble kåret til Årets mannlige scenekomiker under Komiprisen 2016 i Bergen. Foto: NTB scanpix
SUKSESSRIK: Bjarte Hjelmeland ble kåret til Årets mannlige scenekomiker under Komiprisen 2016 i Bergen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Fra kjærester til kolleger

På spørsmål om bruddet var gjensidig, trekker Bjarte Hjelmeland likevel litt på svaret.

Han innrømmer at han nok var klar for å prøve igjen, fordi han har opplevd et lignende brudd en gang tidligere.

- På den andre siden hadde vi prøvd. På et tidspunkt må man si at «ok, nå har vi forsøkt». Vi kjenner begge to at det var riktig. Vi beholder vennskapet. Jeg tenker som så at vi ble bedre og bedre kollegaer, og dårligere og dårligere kjærester, sier han til Dagbladet Magasinet.

Tidligere har multikunstneren fortalt om sitt første møte med sin tidligere samboer i et intervju med Se og Hør. Hjelmeland og Stenstad møttes gjennom en felles bekjent, og førstnevnte ble sjarmert med det samme:

- Jeg ble umiddelbart forelsket - eller i hvert fall lurt av hans vakre ytre. Jeg husker jeg bare tenkte «oi!» da jeg så ham, røpet Bjarte overfor Se og Hør i januar 2015.

Saken fortsetter under bildet.

FALT PLADASK: Bjarte Hjelmeland har tidligere fortalt at han ble svært sjarmert av produsent og skribent Terje Stenstads utseende da de først møttes. Her er de på Gullruten i 2011. Foto: Espen Solli/ Se og Hør
FALT PLADASK: Bjarte Hjelmeland har tidligere fortalt at han ble svært sjarmert av produsent og skribent Terje Stenstads utseende da de først møttes. Her er de på Gullruten i 2011. Foto: Espen Solli/ Se og Hør Vis mer

Både lys og mørke

I tillegg til å være en suksessrik skuespiller, regissør og artist, har Hjelmeland vært å se som dommer i TV 2-programmet «Norske talenter».

46-åringen har tidligere sagt til Se og Hør at de beste øyeblikkene var når han ble positivt overrasket av deltagerne på scenen.

- Vi mennesker er så grusomme. Vi er verdensmestere i dømme hverandre. Her blir vi konfrontert med våre egne fordommer. Det kommer noen inn som kanskje ikke svarer til den beskrivelsen du trodde. Også kan de overraske deg og være fantastisk flinke, sa Bjarte til Se og Hør i 2014.

Se Bjarte Hjelmeland ta til tårene som dommer i «Norske talenter»:

Selv om den sympatiske bergenseren stort sett har drevet med komedie de siste årene, har han også spilt i NRKs store dramaserie «Mammon». I sesong 2 av serien spilte han rollen som kunnskapsminister Christian Schjelderup.

Da Seoghør.no møtte «Mammon»-skuespillerne i november 2015, på den tiden samlivsbruddet til Hjelmeland fant sted i det skjulte, sa han følgende om rollefiguren sin:

- Min figur er lagt veldig tett opp til min egen personlighet, som fremstår lett og glad, men så har han et veldig mørke og en hemmelighet som han går rundt og bærer på, sa han om «Mammon»-rollen til Seoghør.no den gang.

Se Bjarte Hjelmeland snakke mer om «Mammon»-rollen sin nedenfor:

LES OGSÅ: - Jeg tryner og tar med meg henne i fallet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer