- Det har vært et uvirkelig år

Valgerd Svarstad Haugland kan nesten ikke fatte omfanget av terrorhandlingene 22. juli.

Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Ett år er gått siden terrorhandlingene 22. juli 2011 og i kveld strømmet folk til Rådhusplassen i Oslo for å overvære minnekonserten.

En av dem som var tilstede var KrF-politiker Valgerd Svarstad Haugland, som hadde tatt turen fra Sørlandet for å ta del i markeringen.

- Jeg ser frem til å høre musikerne og tekstene som er laget. Det viktigste er at det er en god seremoni for de som sto midt oppi det i fjor, sier hun til Seoghør.no.

Haugland understreker at nordmenn må vise solidaritet med dem som ble direkte preget.

- Jeg tror det er viktig at vi som nasjon markerer det som skjedde for et år siden og på denne måten ærer de som gikk bort og de som sitter med skader både i hjertet og på kroppen.

Selv var hun i Hardanger på samme tid i fjor. Hun fikk vite om terrorhandlingene da hun så på nyhetene, og hadde vanskeligheter med å forstå omfanget av tragedien.

- Jeg skjønte ingenting da jeg hørte hvor mange liv som var gått tapt.  Det har vært et uvirkelig år på mange måter, men vi vet at nasjonen må gå videre.

Politikeren er usikker på hvordan datoen burde markeres i fremtiden.

- Det er ikke sikkert det beste er å rippe opp i sårene hvert år, det må man tenke nøye gjennom. Det er kjempeviktig at folk får gå videre med livene sine.

  

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Etterpå kan man gråte så mye man vil  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer