Foto: NTB scanpix
Foto: NTB scanpixVis mer

- Det har vært et tøft døgn

Petter Northug snakker ut om fyllekjøringen.

SEOGHØR.NO: Natt til søndag krasjet skistjernen Petter Northug (28) bilen sin i alkoholpåvirket tilstand på Byåsen i Trondheim, og etterpå stakk han fra ulykkestedet.

Nå snakker han ut om de tunge timene etter den dramatiske ulykken.

– Det har vært et tøft døgn. Det har vært hardt. Jeg er lei meg og skuffet over det jeg har gjort, og de jeg har skuffet som står meg nærmest. Det er en veldig tøff tid for meg, sier han i et intervju med TV 2.

Nettstedet skriver at 28-åringen er tydelig preget av hendelsen, og at han må ta en pause når han skal snakke om foreldrene.

– Det var tøft å møte mamma og pappa. De er jo like skuffet som meg. De er lei seg. Hverken jeg eller de ønsket at dette skulle skje, forteller han.

Ulykken skjedde etter at Northug og en kamerat bestemte seg for å sette seg i bilen etter at de andre festdeltagerene hadde sovnet etter gått hjem fra stedet de var på.

Etter noen få hundre meter fikk de for stor fart og havnet i autovernet.

Petter forteller til TV2 hvorfor han valgte å stikke av fra ulykkestedet:

– Det jeg husker etterpå er at vi begge var i litt sjokktilstand, og vi spør hverandre om det går bra. Det bekreftet vi begge to. Og i litt panikkhandling tenker jeg at det enkleste er å stikke mens jeg har muligheten.

Det er foreløpig ikke klart hvor høy promille Northug hadde, men han innrømmer selv at han var svært beruset.

Han er forberedt på å ta den staffen han får, skriver nettstedet.

Les hele intervjuet her.

LES OGSÅ: Kjendiser støtter opp om Northug