Maiken Wahlstrøm Nilssen:

- Det har vært en vill og hard reise

«Farmen»-Maiken gikk barbeint, spiste mat fra jungelen og levde side om side med apekatter og slanger.

MODELL: Maiken Wahlstrøm Nilssen (27) ble for alvor kjent etter «Farmen kjendis». Nå har hun bodd fire uker i jungelen. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
MODELL: Maiken Wahlstrøm Nilssen (27) ble for alvor kjent etter «Farmen kjendis». Nå har hun bodd fire uker i jungelen. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

Modell Maiken Wahlstrøm Nilssen (27) ble for alvor kjent da hun tidligere i år deltok i den andre sesongen av «Farmen Kjendis» på TV 2.

Modellen fra Stokke var på «Farmen»-gården i seks uker uten speil og dusj. Nå har hun akkurat kommet hjem etter nye fire uker uten tilgang til moderne hjelpemidler.

Da Se og Hør snakker med henne har hun akkurat landet i Norge, etter å ha vært i den dypeste jungelen i Costa Rica.

- Alt i alt så var det en veldig vakker og mektig opplevelse å være der. Det verste var stormene som pågikk når man måtte på do midt på natta. Man måtte gå inn i jungelen alene uten å ane hva som befant seg der ute - med bare en hodelykt, forteller hun til Se og Hør.

Maiken forteller at det var tilgang til WiFi et sted i leiren, men at hun bevisst unngikk å bruke det til å oppdatere sosiale medier.

- Det beste av alt var å holde seg unna sosiale medier. Kroppen min og musklene er såre, men mitt hjerte er lykkelig, etter over 200 timer med yoga, meditasjon, anatomi og spirituelle klassetimer.

JUNGEL-LIV: Den tidligere «Farmen»-deltakeren levde med apekatter og slanger. Foto: Privat
JUNGEL-LIV: Den tidligere «Farmen»-deltakeren levde med apekatter og slanger. Foto: Privat Vis mer

Grunnen til at 27-åringen var i Costa Rica var nemlig for å bli yogainstruktør. Men å holde på med yoga i en Shala (et yogastudio) midt i jungelen, er utfordrende. Spesielt under den verste regnperioden.

- Selv om det var tak så plasket det ned, og alle stier ble oversvømt i løpet av noen minutter på det verste. Det var vanskelig å høre hva instruktørene sa når himmelen åpnet seg med lyn og torden, og selvfølgelig å gjøre yoga gjennomvåt på glatte matter var en stor utfordring for balansen.

En vill reise

Hun forteller også at tre av kursdeltakerne trakk seg på grunn av omstendighetene rundt det tøffe været.

- For en vill og hard reise dette har vært. Å vandre rundt barbeint, spise mat fra jungelen, leve med apekatter, slanger og i tillegg oppleve de villeste tordenstormene jeg noensinne kunne forestille meg.

- Jeg har aldri sett universet og stjernehimmelen så klar og tydelig i hele mitt liv. Det å kunne gå og plukke alle de utrolig fruktene fra trærne som jeg ikke visste fantes var som å være i edens hage, sier hun.

Det var 18 amerikanske damer og én tysker som deltok på kurset. Maiken forteller til Se og Hør at de fikk et tett bånd til hverandre.

- Yoga og meditasjon er medisin, og kan helbrede kroppen på så mange flere måter enn hva folk tror. Det har reddet meg, og så mange andre. Det å leve med det naturen har å tilby, og det å gå rundt barbeint i en jungel i fire uker, får deg til å forstå hvem du er og hva du vil. Du kan ikke rømme fra deg selv der. Det ga meg dyp innsikt i hva som virkelig betyr noe for meg i livet mitt, forteller hun.

MEDITERER: Yoga og meditasjon kan helbrede kroppen på så mange flere måter enn hva folk tror, ifølge Maiken Wahlstrøm Nilssen. Foto: Privat
MEDITERER: Yoga og meditasjon kan helbrede kroppen på så mange flere måter enn hva folk tror, ifølge Maiken Wahlstrøm Nilssen. Foto: Privat Vis mer

Kom nesten til finalen

«Farmen»-Maiken røyk ut av det populære TV 2-programmet tre dager før finaledagen. Hun røyk ut samtidig som både realityprofil Stian «Staysman» Thorbjørnsen (35), «Newton»-programleder Stian Sandø (25) og tidligere håndballspiller Frank Løke (38).

Men hun tok ikke avskjeden med gården så tungt.

- Det gjør ingenting. Det eventyret her har vært så fantastisk, sa 27-åringen til TV 2 den gang.

«FARMEN KJENDIS»: Gjengen i sesong to av «Farmen kjendis». Maiken Wahlstrøm Nilssen ligger i trillebåra foran i bildet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
«FARMEN KJENDIS»: Gjengen i sesong to av «Farmen kjendis». Maiken Wahlstrøm Nilssen ligger i trillebåra foran i bildet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Hun var med i den andre sesongen på «Farmen»-gården. Den første sesongen med Leif Einar Lothe, Petter Pilgaard, Vendela Kirsebom, Linni Meister og Kari Jaquesson var svært populær, men sesong to sørget også for gode seertall.

Reiser til USA

I etterkant av «Farmen»-innspillingen fortalte realityprofilen til Dagbladet at hun er glad for at hun takket ja til å bli med.

- Jeg har absolutt oppnådd det jeg ville, og er en erfaring rikere. Det er viktig for meg å tenke på den dagen jeg sitter på gamlehjemmet, og kan huske tilbake på alle de fine opplevelsene jeg hadde som ung. Ikke bare alle festene, men de andre mulighetene jeg tok. Jeg liker å gjøre og oppleve ting ikke alle andre gjør, fortalte hun til Dagbladet, og la til:

- Etter «Farmen Kjendis» har jeg jobbet med merker og kunder jeg ikke har samarbeidet med tidligere, og jeg tror det handler mye om at jeg ble med på «Farmen»-eventyret.

Etter deltakelsen i «Farmen kjendis» har også modellkarrieren skutt fart, og Maiken har tidligere uttalt at hun ønsker å reise til USA og jobbe med nye prosjekter.

- Jeg er veldig glad i Norge, men Oslo blir for lite. Jeg må ut og bort, jeg vil oppleve mer av verden og mennesker. Det føles endelig riktig å dra, har hun tidligere fortalt til Dagbladet.

Nå har hun altså opplevd enda mer - i jungelen i Costa Rica.

Modellens planer fremover er å ta sommerferie i Oslo før hun reiser til LA, en reise som har blitt utsatt fordi det stadig er noe annet som har dukket opp.

- Men, det er vel en mening med det. Jeg er veldig takknemlig for alt jeg opplevde på reisen i jungelen. Og jeg gleder meg til å fortsette å utfordre meg selv på nye eventyr, sier hun til Se og Hør.

LES OGSÅ: Her er de nye farmendeltakerne