HOVEDROLLENE: Fra venstre: Nicolai Cleve Broch, Mats Eldøen, Knut Joner, Christian Rubeck og Aksel Hennie, spiller motstandsgutta i storfilmen "Max Manus".  Foto: SCANPIX
HOVEDROLLENE: Fra venstre: Nicolai Cleve Broch, Mats Eldøen, Knut Joner, Christian Rubeck og Aksel Hennie, spiller motstandsgutta i storfilmen "Max Manus". Foto: SCANPIXVis mer

- Det har vært en guttedrøm

Men bare én av disse Max Manus-skuespillerne var selv i militæret. Se video.

SEHER.NO: Se videointervju med "Max Manus"-stjernene nederst i sak!

Onsdag 17. desember er det duket for storslagen førpremiere på den norske storfilmen "Max Manus", med kjente navn som Aksel Hennie, Nikolai Cleve Broch, Knut Joner og Viktoria Winge på rollelisten.

Filmen, som er den største norske produksjonen gjennom tidene med et budsjett på 52 millioner kroner, handler om motstandsmannen Max Manus, som sammen med kamerater som Gregers Gram, Kolbein Lauring, Gunnar Sønsteby og Edvard Tallaksen stod bak noen av de dristigste norske sabotasjeaksjonene under tyskernes okkupasjonen fra 1940 til 1945.

Og både Knut Joner (22), som spiller Gunnar "Kjakan" Sønsteby, Mats Eldøen (25), som spiller Edvard Tallaksen og Christian Rubeck (28), som spiller Kolbein Lauring, synes filmprosessen har vært helt fantastisk å være med på.

- Det har vært veldig veldig morsomt. Kjempemorsomt. Samtidig har det hele tiden vært en kontrast mellom det å være morsomt, samt det å føle et ansvar. Det er en veldig viktig ting å portrettere, men mest av alt, for min del, så har det vært å oppleve guttedrømmen, sier Mats Eldøen til Seher.no.

- En guttedrøm
Ifølge Eldøen var det blant annet treningen i pistolskyting og eksplosjonsteknikk som var noe av det morsomste.

- Det å skyte og sprenge og sånn, det var fantastisk morsomt. Vi hadde en tre dagers tur oppe på fjellet, der vi fikk skyte litt og leke militæret, så for meg som aldri har vært i militæret var det kjempegøy, forteller han videre.

Heller ikke Knut Joner (22), som spiller "Kjakan" Sønsteby, har vært i militæret, og selv om han egentlig ikke er noen fan av våpen, synes også han det var fryktelig gøy med litt skytetrening.

- Det å skyte med pistol er litt morsommere enn jeg før har villet innrømme. Og turen bidro til teambuilding og hjalp oss i forhold til forskjellene i alder og status blant skuespillerne, sier Joner.
Fikk hjelp av Kjakan
22-åringen, som fortsatt er relativt fersk som filmskuespiller, innrømmer at det å portrettere Norgeshistoriens mest dekorerte krigshelt var en utfordrende oppgave, men heldigvis fikk han mye god hjelp av Kjakan selv.

 - Nei, det er klart at det er med en enorm ærefrykt og ydmyket at jeg har gjort det her. Men det har vært det samme for oss alle, alle er de virkelige folk, så det må man ta høyde for, og vi har gjort mye research. Og så har Gunnar vært utrolig støttende gjennom hele prosessen her. Når han nå har sett filmen er han enormt fornøyd, så vi har senket skuldrene da, sier Joner.

Christian Rubeck spiller Max Manus' (Aksel Hennie) gode venn og mostandsmann Kolbein Lauring i filmen. Og ifølge skuespilleren har hele prosjektet vært en eneste stor guttedrøm.

- Det har vært en guttedrøm å være med på. Masse store scener og statister, sånt er alltid kult å spille i. Det morsomste, eller største var kanskje dagen på Karl Johan - frigjøringsdagen. Det var en stor scene som ga deg gåsehud og var svært rørende å være del av, sier Rubeck.

Tror filmen vil nå folket
Og både han og skuespillerinne Viktora Winge (27), som spiller kriminalrat Siegfried Fehmers flamme Solveig Johnsrud i filmen, tror "Max Manus" vil bli godt mottat av det norske folk.

- Jeg tror den kommer til å funke i de fleste generasjoner, alle har et forhold til den tiden og det er både en actionfilm og en rørende historie, så jeg tror den vil nå alle, sier Rubeck.

Winge på sin side synes det var spesielt morsomt å få være med og lage en så god epokefilm.

- Ja, det har vært skrekkelig gøy. Hele hjulet rundt det er jo mye større enn hva det vanligvis er, så det var fantastisk. Det har vært ganske så storslagent og det er helt fantastisk å få ta på seg kostymer og sånn. Det er så gøy, humrer hun.

"Max Manus" har Norgespremiere fredag 19. desember.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: - Kjærlighetshistorien er det viktigste!

Se videointervju med "Max Manus"-stjernene nedenfor:

[obj:media:7287]