POPSTJERNE: Det norske folk er vant til å se Morten Abel på scenen enten som soloartist eller med bandet September When. Nå debuterer han som romanforfatter.  Foto: Scanpix
POPSTJERNE: Det norske folk er vant til å se Morten Abel på scenen enten som soloartist eller med bandet September When. Nå debuterer han som romanforfatter. Foto: Scanpix Vis mer

- Det har vært en befrielse å skrive

Morten Abel bokdebuterer denne høsten...

SEHER.NO: September When-vokalist Morten Abel (46) tar nå sitt første skritt fra låtskriver til romanforfatter, når han til høsten debuterer med sin første bok "Temmelig mye juling", skriver Dagbladet.

Ifølge popstjernen, som er kjent som en av Norges største artister, har det vært en befrielse å skrive boken, som beskrives som herlig original og morsom av forlaget.

- Det har vært en befrielse å skrive boka. Det er helt annerledes enn å skrive låter. Lettere på den måten at jeg aldri sto helt fast. Men jeg var spent på om jeg kunne klare det, sier Abel til avisen.

Det er tre år siden popstjernen begynte på tanken om boken, hvis handling i hovedsak utspiller seg i USA.

Romanen lanseres i månedskiftet september/oktober, og selv om dette er hans første bok, er ikke Abel spesielt bekymret for kritikernes dom.

- Jeg må ærlig innrømme at det har jeg ikke tenkt så mye på. Jeg er bare fornøyd med at jeg har skrevet ei bok, og håper på fair play, sier han.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Blir pappa igjen