John Arne Riise

- Det har vært belastende mentalt

John Arne Riise forteller åpenhjertig om husdrømmen i Drammen, ekteskapet og rettstvisten med ekskona.

SER FREMOVER: Tidligere fotballspiller John Arne Riise (38) legger ikke skjul på at han gleder seg til det 2019 har å by på. Video: Hans Arne VedlogVis merVis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Publisert

OSLO SENTRUM (Se og Hør): - Dette blir ditt første «sit down»-intervju på en stund?

- Ja, det er riktig, det.

John Arne Riise (38) folder hendene og legger dem på bordets glassoverflate slik at klokken lager et lite klunk. Fra Palmehaven på Grand Hotel er den tidligere fotballproffen innstilt på å legge et puslespill fra sitt 2018.

FREMOVERLENT: Se og Hør møtte John Arne Riise på Grand Hotel tidligere i desember. Da fortalte han åpenhjertig om året som er gått. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
FREMOVERLENT: Se og Hør møtte John Arne Riise på Grand Hotel tidligere i desember. Da fortalte han åpenhjertig om året som er gått. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

For det har - kanskje ikke overraskende - vært et innholdsrikt år, slik det ofte er med Riise. På både godt og vondt.

Små drypp er kommet ut i avisspaltene: Rettsstrid med ekskona. Flytting fra Ålesund. Butikkdrømmen som endte i konkurs. «Mesternes»-deltakelse som ikke lot seg gjøre. Og - den hittil uoppfylte drømmen om barn med kona Louise Angelica (28).

I den andre enden av skalaen: Oppreisningen han fikk da den omstridte fotballspillerstatuen i Ålesund endelig fikk navnet «John Arne Riise».

- Det er et av de største øyeblikkene, oppsummerer Riise, som nå ser frem til 2019:

- Da starter vi med blanke ark, konstaterer 38-åringen med et beskjedent smil.

MINDRE SYNLIG: Louise Angelica og John Arne Riise har grunnet flere faktorer vært mindre fremtredende i rampelyset i 2018. Foto: NTB Scanpix
MINDRE SYNLIG: Louise Angelica og John Arne Riise har grunnet flere faktorer vært mindre fremtredende i rampelyset i 2018. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Solgte huset

I løpet av sitt forhold har ekteparet nærmest vært fast inventar på kjendisfester. I så måte har de siste tolv månedene stått i sterk kontrast til tidligere. At det har blitt færre røde løpere, er det flere årsaker til.

- Det er klart at det er mye vi skulle vært med på. Samtidig har det vært deilig å kunne trekke seg tilbake og fokusere på det som har vært viktig.

I KJENT POSITUR: Louise Angelica og John Arne Riise under sommerfesten til Universal i 2014. Foto: Anders Grønneberg
I KJENT POSITUR: Louise Angelica og John Arne Riise under sommerfesten til Universal i 2014. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

Det kommer vi tilbake til. For Riise og kona solgte nylig huset i Ålesund, og gir fra seg nøklene i februar. 38-åringen forklarer at salget gikk raskere enn antatt, men at han «ikke kan kommentere salgssummen av hensyn til kjøper».

- Vi fikk en pris vi er fornøyde med og overtakelsen vi ønsket, sier han.

- Ble veldig stille

Som par har de flyttet mye. Bodd flere ulike steder i verden. Når de nå returnerer til Østlandet, er det med mål om å skape seg en fast base her.

- Vi trivdes veldig godt i Ålesund og elsket huset vi bodde i. Men det ble veldig stille og rolig med tanke på det livet vi er vant til å leve.

- Ble dere rastløse?

- Mjaa … Vi er et par som liker å farte rundt, så valget var ganske enkelt. Vi flytter til Østlandet også med tanke på at det åpner flere dører for oss. Louise har sin familie og sitt nettverk her. Hun har fulgt meg i alt jeg har ønsket, nå er det på tide at hun får gjøre sine ting.

Flytter til Drammen

Frem til nå har det vært ukjent hvor paret skal bosette seg. Overfor Se og Hør røper Riise i dag at det blir på Østlandet - nærmere bestemt Kniveåsen i Drammen.

- Vi har foreløpig kjøpt en idyllisk tomt i nærheten av sentrum og elva. Jeg har alltid likt Drammen og Buskerud.

- MIDT I BLINKEN: John Arne Riise og Louise Angelica pakker nå sammen i Ålesund og vender nesa mot Drammen. Foto: NTB Scanpix
- MIDT I BLINKEN: John Arne Riise og Louise Angelica pakker nå sammen i Ålesund og vender nesa mot Drammen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

38-åringen er ikke i tvil om at det er her paret ønsker å slå rot.

- Dette er midt i blinken for oss. Vi er nær familien, Oslo og jobb. Da vi kom over denne tomten, var det kjærlighet ved første blikk, sier Riise, som ikke ønsker å kommentere kjøpesummen.

- Hva slags hus skal dere bygge?

- Vi har begynt nå i romjula med å se på ulike hustyper og løsninger. Det er utrolig gøy, samtidig som det er altfor lett å ønske seg alt mulig. Utfordringen blir nok å si nei til en del ting og å fokusere på noe vi vil trives i. Det er mye som gjenstår, sier han.

Riise legger ikke skjul på at han og kona ønsket et rolig nabolag med nærhet til skole og barnehager når de nå flytter østover. Med dette som bakgrunn, dreier også intervjuet seg inn mot et tema paret selv vært åpen om tidligere.

- Du lurer på om vi snart skal ha barn? sier han med et smil.

- Blir dere lei av spørsmålet?

- Nei. Til sjuende og sist har vi selv valgt å være åpen om familiedrømmen. Journalister har en jobb de også. Det sier seg selv at man følger opp når det har gått litt tid.

TILBAKE TIL OSLO: Louise og John Arne Riise ønsker nå å flytte tilbake til Oslo, og håper å snart kunne stifte sin egen familie. Reporter: Julie Solberg. Video: Andreas Fadum Vis mer

Komplikasjoner

Det er flere år siden paret selv uttalte for første gang at de drømmer om å utvide familien. Louise Angelica Riise har på sin side vært åpen om komplikasjoner rundt det å få barn. Ektemannen forklarer at de så langt har tatt tiden til hjelp.

- Når det ikke har gått slik vi har ønsket, er det klart det har vært sårt. Men Louise er utrolig sterk. Hun er en eksepsjonell stemor for mine barn, og jeg vet dermed at hun vil bli en fantastisk mor for vårt barn. Da er ventetiden verdt det.

VIL HA BARN: Louise Angelica Riise, John Arne Riises kone, avslører i «Bloggerne» at livet for de to endelig har begynt å falle på plass. Det eneste de mangler er en liten baby eller to. Video: TV 2 Vis mer

John Arne har tre barn fra tidligere forhold. At det har stormet på familiesiden i året som har gått, er det ingen tvil om. I fjor havnet 38-åringen i en rettslig tvist med ekskona Maria Elvegård (38). Etter en lang og krevende prosess, kom partene omsider frem til en løsning i november.

- Det har vært belastende mentalt. Det er tross alt barna mine det er snakk om. Når det ting tar tid, er det lett for at rykter oppstår, og derfor forsøkte jeg å si så lite som mulig om saken selv mens den pågikk. Vi hadde imidlertid en løpende dialog mellom partene hele veien. Nå er min ekskone og jeg mest opptatt av etterstrebe å gjøre det som er best for barna, sier han.

- En drøm for meg

Riise har i dag tett kontakt med alle sine barn, også de to yngste som bor hos sin mor i London.

- Vi er mye på FaceTime. Sønnen min er blitt fotballgal, og fikk nylig øynene opp for pappa på YouTube. Så han har sett alle scoringene mine som finnes, tror jeg. Han spiller også fotball selv, og scorer mål i bøtter og spann. Det er jo en stor drøm for meg. Dattera mi driver med gymnastikk og trener fem timer om dagen. Hun er helt vill, sier han engasjert og ler hjertelig.

- Det ligger noe i genene der?

- He-he, det gjør nok det.

- Over all forventning

I år har Louise Angelica og John Arne vært gift i fire år. Han beskriver en tilværelse med henne fylt av humor og selvironi. Et hjem fylt av kjærlighet - og naturligvis ommøblering.

- Jeg tror hun har malt stua i Ålesund seks ganger, sier han og ler.

- Men vi har det utrolig gøy sammen. Vi ler utrolig mye sammen. Vi hadde et fantastisk bryllup som gikk over all forventning. Så gjelder det å finne roen i livet og starte med det man har lyst til.

GIFT I FIRE ÅR: - Tårene sprutet, sa John Arne Riise etter at han hadde giftet seg med Louise Angelica i Nordberg kirke i Oslo i 2014. Foto: Thomas Rasmus Skaug
GIFT I FIRE ÅR: - Tårene sprutet, sa John Arne Riise etter at han hadde giftet seg med Louise Angelica i Nordberg kirke i Oslo i 2014. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

I Ålesund har kona vært travelt opptatt med driften av sin egen interiørbutikk Savai Design, som hun har drevet sammen med svigerinnen Lena Riise. At butikken skulle legges ned, ble kjent rundt samme tid som paret fortalte at de skulle flytte.

- Louise er opptatt av interiør og mote, så det åpner seg mange flere muligheter ved å flytte hit. Hun har stor fanbase og får kjempegode tilbakemeldinger fra sine følgere i sosiale medier. Så det er planlagt at hun nok går i den retningen fremover, sier Riise, hvorpå hans manager Erland Bakke supplerer:

- Louise har høstet mye erfaring ved å være gründer og det å starte opp egen butikk. Hun brenner for interiør og klær, og jeg ser mange gode kvaliteter hos henne. Nå jobber vi med å finne hennes riktige profil, forklarer Bakke, som også vil gå inn profesjonelt for å bidra i 28-åringens karriere videre.

Det har vært noen humper på veien. Likevel vil Riise oppsummerer året slik:

- Det har vært innholdsrikt. Jeg liker å ha mange baller i lufta, og å være involvert i mye. 2018 har vært et bra år med tanke på at jeg har funnet ut hva jeg vil gjøre. Drømmen er å bli ferdig med 2018 og med trenerutdanninga. I mitt hode ser 2019 jævlig bra ut.

Og når han nå driver med trenerutdanninga si, må det være lov å spørre om han ser for seg også en karrieremessig fremtid i Drammen.

- Nå skal jeg først og fremst være husbygger og Godset-patriot, så får vi ta en ting om gangen, sier han med lurt blikk.

LES OGSÅ: - Jeg får kjeft av familien hele tiden

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer