- Det har vært av og på med terapi

Komiker Anne-Kat. Hærland er kjent for å spøke med alt mulig, men personlig har hun kjent på depresjonen.

TUNGE PERIODER: Komiker og TV-profil Anne-Kat. Hærland forteller åpent at hun sliter med depresjon i varierende grad. Selv mener 44-åringen at tilstanden har gått i arv i familien. Foto: Andreas Fadum
TUNGE PERIODER: Komiker og TV-profil Anne-Kat. Hærland forteller åpent at hun sliter med depresjon i varierende grad. Selv mener 44-åringen at tilstanden har gått i arv i familien. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Anne-Kat. Hærland (44) har gjort suksess som komiker og programleder, og denne våren har hun tullet med det meste i podcasten «Apropos» sammen med Brita Cappelen Møystad (50).

I privatlivet har det imidlertid ikke vært bare muntre dager for den populære komikeren. Tidligere i år fortalte Hærland i NRK-programmet «Datoen» at hun har slitt med depresjon.

- Noen ganger har jeg hatt det tungt. Det har vært av og på med terapi, sa hun i programmet.

- Ofte lar depresjonen seg kurere med samtaleterapi, og medisiner hvis det blir for ille. Faren min hadde det, og farmor hadde det. Det er arvelig, man drar det med seg, sa hun i «Datoen» ifølge Se og Hør.

Anne-Kat. Hærland mistet faren sin Trond Hærland i 2003, et års tid etter at han ble diagnostisert med kreft i hjernen.

Saken fortsetter under bildet.

TV-SUKSESS: Anne-Kat. Hærland var fast paneldeltaker o «Nytt på nytt» fra oppstarten i 1999 til 2007. Her med sine daværende makkere Knut Nærum og Jon Almaas i år 2000.  Foto: Anne Liv Ekroll/ NRK
TV-SUKSESS: Anne-Kat. Hærland var fast paneldeltaker o «Nytt på nytt» fra oppstarten i 1999 til 2007. Her med sine daværende makkere Knut Nærum og Jon Almaas i år 2000. Foto: Anne Liv Ekroll/ NRK Vis mer

Gikk opp i vekt

Den første tiden Anne-Kat. jobbet med «Nytt på nytt», gikk hun på antidepressiver. Medisinene gjorde at hun la på seg 25–30 kilo det første året.

I 2007 la hun om kostholdet, og startet med jevnlig trening. To år etter prydet hun forsiden av bladet «Mann» – mer sexy enn noen gang. I 2012 fortalte Anne-Kat. til Se og Hør at hun trente fem ganger i uka.

- Jeg er superfornøyd med å være i god form, og det er hovedgrunnen til at jeg trener så ofte.

Overfor Se og Hør la den frittalende komikeren til at bakgrunnen for treningen var å få overskudd, ikke et ønske om å endre utseende.

- Det handler om å orke det tempoet jeg holder, og ikke om forfengelighet. Det er litt mer lekkert når jeg kan leke litt fram og tilbake på scenen under showene mine, og ikke bare stå stille og svette som en gris, forklarte hun til Se og Hør i 2012.

Saken fortsetter under bildet.

KOM I FORM: Anne-Kat. Hærland strålte på den røde løperen under Gullruten i Bergen i 2011.  Foto: Espen Solli, Se og Hør
KOM I FORM: Anne-Kat. Hærland strålte på den røde løperen under Gullruten i Bergen i 2011. Foto: Espen Solli, Se og Hør Vis mer

Spesiell opplevelse

Tidligere i år har Anne-Kat. Hærland vært å se i TVNorge-programmet «Berserk - i pionerenes farvann», sammen med blant andre eventyrer Jarle Andhøy (38) og rocker Petter Baarli (50).

- Jeg var klar over at det var farlig, selvfølgelig. Men jeg ville gjøre det likevel.

Det å se dette landskapet, du blir jo helt... Det ble litt rørt grining innimellom. Du kjenner at du får tårer i øyekroken når du ser det første isfjellet og sånt, har Anne-Kat. Hærland sagt til Seoghør.no om «Berserk»-ekspedisjonen.

Se Anne-Kat. snakke mer om «Berserk» i videointervjuet nedenfor:

Nedenfor kan du se klipp fra TVNorge-programmet:

LES OGSÅ: Avslører farens store svik

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer