- Det har vært av og på med terapi

Komiker Anne-Kat. Hærland er kjent for å spøke med alt mulig, men personlig har hun kjent på depresjonen.

TUNGE PERIODER: Komiker og TV-profil Anne-Kat. Hærland forteller åpent at hun sliter med depresjon i varierende grad. Selv mener 44-åringen at tilstanden har gått i arv i familien. Foto: Andreas Fadum
TUNGE PERIODER: Komiker og TV-profil Anne-Kat. Hærland forteller åpent at hun sliter med depresjon i varierende grad. Selv mener 44-åringen at tilstanden har gått i arv i familien. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Anne-Kat. Hærland (44) har gjort suksess som komiker og programleder, og denne våren har hun tullet med det meste i podcasten «Apropos» sammen med Brita Cappelen Møystad (50).

I privatlivet har det imidlertid ikke vært bare muntre dager for den populære komikeren. Tidligere i år fortalte Hærland i NRK-programmet «Datoen» at hun har slitt med depresjon.

- Noen ganger har jeg hatt det tungt. Det har vært av og på med terapi, sa hun i programmet.

- Ofte lar depresjonen seg kurere med samtaleterapi, og medisiner hvis det blir for ille. Faren min hadde det, og farmor hadde det. Det er arvelig, man drar det med seg, sa hun i «Datoen» ifølge Se og Hør.

Anne-Kat. Hærland mistet faren sin Trond Hærland i 2003, et års tid etter at han ble diagnostisert med kreft i hjernen.

Saken fortsetter under bildet.

Gikk opp i vekt

Den første tiden Anne-Kat. jobbet med «Nytt på nytt», gikk hun på antidepressiver. Medisinene gjorde at hun la på seg 25–30 kilo det første året.

I 2007 la hun om kostholdet, og startet med jevnlig trening. To år etter prydet hun forsiden av bladet «Mann» – mer sexy enn noen gang. I 2012 fortalte Anne-Kat. til Se og Hør at hun trente fem ganger i uka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer