<p>HYLLER KOMPISEN: Den danske skuespilleren Pilou Asbæk (36) sender sine varmeste tanker til Jakob Oftebro etter at sistnevnte ble brannskadd i en arbeidsulykke. Foto: NTB Scanpix<br>
</p>

HYLLER KOMPISEN: Den danske skuespilleren Pilou Asbæk (36) sender sine varmeste tanker til Jakob Oftebro etter at sistnevnte ble brannskadd i en arbeidsulykke. Foto: NTB Scanpix

Vis mer

Jakob Oftebro brannskadd:

- Det har skjedd noe som ikke burde skjedd

Pilou Asbæk (36) med rørende støtteerklæring til skuespillerkompisen.

Publisert

Torsdag ble det kjent at den norske skuespilleren Jakob Oftebro (32) har pådratt seg brannskader under innspillingen av TV-serien «Hamilton» i Sverige.

Oftebro, som fikk en såkalt molotovcocktail, ei flaske med brennbart stoff, over seg under et sceneopptak, skal også ha fått alvorlig forbrenning i ansiktet. Han ble fraktet til sykehus i Stockholm etter hendelsen.

Ulykken har også fått omtale i Danmark, der Oftebro har gjort flere skuespilleropptredener de siste åra, og klatret opp til å bli en stor stjerne. Nå har også arbeidskompisen og en av Danmarks mest kjente skuespillere, Pilou Asbæk (36) kommet med sin støtteerklæring på Instagram.

- Gjør meg vondt

Asbæk, som har gjort det stort i rollen som Euron Greyjoy i fantasyserien «Game of Thrones», har kjent Oftebro i mange år, og delte blant annet filmsett med nordmannen under innspillingen av den historiske, danske dramaserien «1864» i 2014.

Både Asbæk, Oftebro og skuespilleren Johannes Lassen (36) er avbildet i innlegget førstnevnte har delt på Instagram. De tre skuespillerne blir av danske Sound Venue omtalt som et «trekløver», som ofte tilbringer tid sammen både på og utenfor jobb.

Det blir også tydelig i innholdet til Asbæk på Instagram:

«To av de fineste menneskene jeg kjenner, og som jeg savner. Bildet er cirka et år gammelt, og virker allerede som et fjernt minne. Hva har skjedd siden den gang? Jo, Joe skal bli pappa (...) Jacob har vært en arbeidshest, og har etter min mening jobbet litt for mye», skriver 36-åringen, og fortsetter:

«Nå har det skjedd noe med Jacob, min gode venn, som aldri burde ha skjedd. Jeg sender min kjærlighet, støtte og varme tanker. Du er ikke alene, og vi står sammen. Vi må huske å passe på hverandre. Vi jobber i et tøft og risikoutsatt arbeidsmiljø, som ikke alltid er så trygt som vi ønsker (...) Dette gjør meg vondt. God bedring, Jacob. Elsker deg, bro».

- Skal være en sikker plass

Selv har Jakob Oftebro foreløpig vært ordknapp om ulykken som rammet forrige helg. Da Se og Hør tok kontakt med Oftebros manager, Anne Lindberg, torsdag ettermiddag, hadde hun følgende å melde:

- Jakob Oftebro er på bedringens vei, men tilstanden hans er stadig alvorlig.

Til Se og Hør kunne Lindberg fortelle at Oftebro er skrevet ut av sykehuset.

Saken fortsetter under.

Brødrene Oftebro har laget en overraskelse til kveldens kveldens Amanda-show. Video: Pål Nordseth / Sveinung U. Ystad Vis mer Vis mer

- Han er blitt utskrevet fra sykehuset. Jeg vet ikke akkurat når, men han har vært utskrevet i et par dager nå, sa hun og la til at Oftebro ikke vil kommentere hendelsen på nåværende tidspunkt.

- Vet dere hva som vil skje med innspillingen?

Nei, jeg vet dessverre ikke noe om det, uttalte Lindberg, og henviste til produksjonsselskapet som lager «Hamilton», Dramacorp Pampas Studios.

- En innspilling skal være en sikker plass for alle medvirkende, og det som har skjedd er ikke akseptabelt. Det her skal ikke kunne skje. Hvilke konsekvenser det får for innspillingen er uklart per dags dato, fortalte Patrick Nebout i Dramacorp-Pampas Studios til Se og Hør fredag.

Verken Pampas Studios eller Oftebros manager har hatt noe å tilføye i saken gjennom helga.

LES OGSÅ: Ofrer kroppen for filmene

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer