- Det har selvsagt kostet energi

Ole Einar Bjørndalen om tapet av faren og samlivsbruddet.

OSLO 2013-02-27 Pressekonferanse med det norske skiskytterlandslaget før World Cup Holmenkollen PICTURED: Ole Einar Bjørndalen P: Marius Gus Gulliksrud/ Stella Pictures COPYRIGTELLAELLA PICTURES Foto: Stella Pictures
OSLO 2013-02-27 Pressekonferanse med det norske skiskytterlandslaget før World Cup Holmenkollen PICTURED: Ole Einar Bjørndalen P: Marius Gus Gulliksrud/ Stella Pictures COPYRIGTELLAELLA PICTURES Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Skiskytterstjernen Ole Einar Bjørndalen (39) har vært gjennom et tøft år etter at han iløpet av knappe to måneder mistet sin far Hans (79), og ble skilt fra sin kone Nathalie Santer-Bjørndalen (40).

I VG får han spørsmål om hvordan dette har påvirket prestasjonene denne sesongen.

- Det vet man jo ikke. Hadde jeg ikke hatt problemer så ville jeg ha sittet med fasiten. Men det har selvsagt kostet energi, mer vil jeg ikke si om den saken, sier Bjørndalen.

Han har tidligere innrømmet at det har vært tøft mentalt. 

- Jeg er vant til mange vanskelige situasjoner. Men det er dumt å sammenlikne situasjoner med hverandre, for alle er ulike. Jeg er relativt sterk mentalt og i huet, men det er klart ting er krevende, har han tidligere uttalt til Dagbladet. 

At tapet av faren, som døde av hjerteinfarkt i september, var spesielt hardt la han da heller ikke skjul på.

- Han har egentlig betydd alt for karrieren min. Uten ham, hadde ikke jeg vært meg. Han har betydd veldig mye, sa Bjørndalen til Dagbladet den gangen.

Men nå skal han lade batteriene før sesongoppkjøringen starter.

- Det blir 10 dager ferie. Det er sjelden jeg har hatt så lang ferie. Hvor jeg reiser har jeg ikke bestemt, sier han til VG.
 
LES OGSÅ: - Klart ting er krevende

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer