OVERRASKET FANSEN FRA SYKESENGA: Lena Dunham la ut oppdatering om sin sykdom på Instagram etter at hun ble innlagt på sykehus natt til tirsdag.
OVERRASKET FANSEN FRA SYKESENGA: Lena Dunham la ut oppdatering om sin sykdom på Instagram etter at hun ble innlagt på sykehus natt til tirsdag.Vis mer

Lena Dunham:

- Det har oppstått komplikasjoner etter min forrige operasjon

«Girls»-stjernen overrasket fansen fra sykesenga.

(Seoghør.no): Årets store MET-galla i New York endte på dramatisk vis for «Girls»-stjernen Lena Dunham (30), da hun ble sendt til akutten.

Torsdag overrasket den populære skuespilleren sine fans med å dele et bilde av seg selv fra sykesengen.

I teksten under bildet bekrefter Lena at innleggelsen skyldte hennes sykdom endometriose.

Sykdommen gjør at vev av samme type som slimhinnen i livmoren også finnes på utsiden. Det skriver Norsk Helseinformatikk. Cystene kan variere i størrelse, og kan skape blødninger. 30 prosent av kvinner som utredes for barnløshet har lidelsen, mens mange har det uten å være klar over det.

TV-STJERNER: Zosia Mamet, Allison Williams, Lena Dunham og Jemima Kirke har gjort suksess i serien «Girls». Foto: NTB Scanpix
TV-STJERNER: Zosia Mamet, Allison Williams, Lena Dunham og Jemima Kirke har gjort suksess i serien «Girls». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lena har valgt å være åpen om lidelsen flere ganger, og har blant annet skrevet om det i sitt eget tidsskrift Lenny Letter.

Selv om jeg er mye friskere enn for ett år siden, har det oppstått komplikasjoner fra min forrige operasjon.

Forrige måned fortalte hun til leserne sine at hun har gjennomgått en operasjon for å fjerne endometriosen for godt, og at operasjonen var suksessfull. En venn av Lena har tidligere sagt til Page Six at innleggelsen natt til tirsdag var i forbindelse med den gjennomførte operasjonen.

Lena har nemlig vært svært aktiv på sosiale medier etter innleggelsen. Hun la ut flere bilder fra gallaen, blant annet ett av henne og Joe Jonas.

Gikk ned i vekt

Tidligere i vår måtte Dunham se seg nødt til å kommentere sykdommen sin, etter å ha gått betraktelig ned i vekt.

«Jeg har gjort det temmelig tydelig de siste årene at jeg ikke bryr meg om hva andre tenker om kroppen min. Jeg har gått på rød løpere med klær i størrelse 42. Jeg har spilt inn sex-scener dager etter jeg har operert, full av arr», skrev hun blant annet.

Videre forklarte stjernen hva som er den egentlige årsaken til vektnedgangen.

«Akkurat nå prøver jeg med å kontrollere endometriosen gjennom en sunn diett og trening. Så vekttapet er ikke et tegn på at jeg endelig har latt meg påvirke av kritikerne. Kroppen min tilhører MEG - i alle faser, i hver iterasjon og hva enn jeg gjør med den, gir jeg ikke fra meg feminist-kortet til noen», skriver hun.

Lena har tidligere forklart at hun først begynte å trene for å bruke det som terapi mot angst, depresjon og tvangslidelser - problemer hun har slitt med en årrekke.

- Jeg var ungen som fant på tusen unnskyldninger for å slippe gymtimen. Jeg var super irritert fordi jeg måtte være med. Det var det siste jeg ønsket. Så jeg ble sjokkert da jeg senere fant ut at det faktisk ga meg glede å trene, har hun fortalt til ESPN, ifølge Contactmusic.com.

LES OGSÅ: Til akutten etter kjendisfest