GODT GIFT: Charlo og Kristin Halvorsen møttes da hun var 17 år, og giftet seg i 1984. Søndag forrige helg kunne ekteparet feire 30 års bryllupsdag. Foto: Stella Pictures
GODT GIFT: Charlo og Kristin Halvorsen møttes da hun var 17 år, og giftet seg i 1984. Søndag forrige helg kunne ekteparet feire 30 års bryllupsdag. Foto: Stella PicturesVis mer

- Det har lagt grunnlaget for veldig mye romantikk

Kristin og Charlo Halvorsen har vært gift i 30 år. Mye takket være en forhandlingsavtale.

SEOGHØR.NO: Nylig kunne tidligere SV-partileder Kristin Halvorsen (53) og ektemannen Charlo Halvorsen (54) feire 30 års bryllupsdag.

I et intervju med DN Magasinet forteller SV-politikeren at hun og hennes daværende forlovede inngikk en kontrakt med hverandre før de ble ektepar - og at dette «la grunnlaget for veldig mye romantikk»:

MEKTIGE: Ekteparet har begge gjort suksess på hver sin kant. Hun som mangeårig SV-leder og minister, han som NRKs mektige underholdningsredaktør. Her fra åpningen av den nye operaen i Oslo i 2008. Foto: Stella Pictures
MEKTIGE: Ekteparet har begge gjort suksess på hver sin kant. Hun som mangeårig SV-leder og minister, han som NRKs mektige underholdningsredaktør. Her fra åpningen av den nye operaen i Oslo i 2008. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Vi gjorde noe veldig lurt før vi giftet oss: vi forhandlet. Punkt én: bli enige om hvor mye husarbeid som skal gjøres. Punkt to: hva er det du misliker minst, så får du ansvar for det, så krangler vi ikke noe mer om dusteting.

Kristin møtte Charlo som 17-åring, og har til Se og Hør Weekend tidligere avslørt hva hun falt for ved den ett år eldre gutten:

- I min egen mann, Charlo, så jeg en 18-åring med snille øyne, som undret seg over livet. Selv var jeg 17.

Samtidig som Kristin har ledet Sosialistisk Venstreparti, og vært både finansminister og kunnskapsminister, har Charlo på sin side vært NRKs mektige underholdingsredaktør i flere år - noe Kristin Halvorsen har satt veldig pris på:

- Han lytter til klagingen min. Ikke ubegrenset, men på noen tilmålte minutter. Det er veldig godt å ha en mann som skjønner hvordan mediene fungerer, og som har som grunnholdning at det som står i mediene er feil inntil det motsatte er bevist, har hun tidligere uttalt til Se og Hør Weekend.

Ekteparet har to barn sammen.

LES OGSÅ: Kristin Halvorsen krevde for mye sminketid