Yvonne Fondenes:

- Det har kostet meg mye

Den profilerte TV-kjendisen åpner opp om ærligheten rundt sin svært tøffe oppvekst.

BLE MAMMA: I vår ble TV 2s nyhetsanker mamma for første gang. Foto: Espen Solli/TV 2/NTB
BLE MAMMA: I vår ble TV 2s nyhetsanker mamma for første gang. Foto: Espen Solli/TV 2/NTB Vis mer
Publisert

I mai kunne TV 2-nyhetsankeren Yvonne Fondenes (41) ønske sitt første barn velkommen til verden. Nyheten delte hun selv på Instagram.

«Endelig fikk vi møte jenta vår. Vi er stormforelsket i det lille nurket, utslitte og aldri vært så lykkelige», skrev den nybakte moren til et bilde av babyen, som hun samtidig kunne avsløre at hadde fått navnet Fey Caspara.

Da Se og Hør møtte ettbarnsmoren under TV 2s 30-årsfest tidligere denne måneden, kunne hun røpe at den lille jenta er oppkalt etter oldemoren sin. 41-åringen beskriver henne som «en snill og rolig baby, som sover hele natta».

Helene Olafsen ble mamma for kort tid siden. Nå er hun tilbake på jobb, og deler sine tanker om sin første tid med baby i hus. Vis mer

- Det er det kuleste og det mest fantastiske jeg har gjort i hele mitt liv. Det er så nydelig og fint, jeg elsker å være mamma. Jeg skulle gjort det for lenge siden, men jeg måtte finne mannen som jeg ønsker å ha barn med. Vi koser oss.

Fortale om fortiden

TV-profilens datter har vært etterlengtet, og til tross for at den nye foreldrerollen både kan være tøff og slitsom, nyter hun perioden hun befinner seg i.

- De første ukene var det jo snakk om å bare samle søvn og komme seg gjennom dagen. Men jeg skal jo ingenting. Jeg er 40 år og har fått barn nå, jeg har liksom gjort karriere, jeg har vært ute og reist, så nå skal jeg bare være mamma, forklarer Fondenes, og legger til:

- Så jeg har det ikke travelt, jeg bare nyter det.

Nyhetsankeren gikk likevel flere runder med seg selv før hun valgte å bli mor. Tidligere har 41-åringen delt ærlig om sin egen barndom, som var preget av en voldelig far.

I en kronikk for TV 2 delte Fondenes en sterk historie fra eget liv.

NYTT FAMILIEMEDLEM: Marit Bjørgen er stolt mamma til sønnene Marius (4) og Ola (1). Her forteller om hvordan det var da Marius ble storebror - og om han kommer til å bli det igjen. Reporter: Hege Lovstad Toverud. Video: Embla Hjort-Larsen. Stillbilde: Scanpix. Klipp: Ingebjørg Iversen / KK Vis mer

«Midt på natta før en skoledag våkner jeg. Mamma står ustø og beruset på stuegulvet. Hun forsøker å si noe, men hun klarer ikke. Leppen er sprukken og hoven etter et slag. Øyet væsker og er så hovent at hun ikke klarer å åpne det. Huden rundt øynene har mørkeblå flekker, størknet og dryppende blod fra åpne kutt. Håret på hodet er revet rett ut av hodebunnen. Der det lyse håret hennes skulle vært, er en skallet flekk. Hun er blitt skambanket av pappa. Igjen».

Som niåring måtte hun holde kontroll på kaoset, og dekke over hemmeligheten som utspilte seg bak lukkede dører. Til Se og Hør forteller Fondenes at åpenheten har hatt sin pris.

- Det å fortelle og å være åpen om den historien, det har kostet ganske mye. Det har kostet meg masse, det har kostet mammaen min og familien min. De synes det er tøft hver gang jeg snakker om det.

GÅR GALT: Under en nyhetssending for 2 News Oklahoma går det galt for anker Julie Chin. I introduksjonen sliter hun med å finne ordene og får ikke ut hele setninger. Dette viste seg og ikke være en tabbe. Video: 2 News Oklahoma. Vis mer

Under foreldrepermisjonen reiser TV 2-profilen rundt i landet og snakker med barnevarnet, politiet og de som møter sårbare barn på daglig basis.

- Selv om det har kostet mye, så kjenner jeg at det er verdt det.

Derfor ville hun dele

Det har svirret mange tanker i 41-åringens hode før hun valgte å dele sin personlige historie med offentligheten.

- Faren min er død, så det var ingen som visste om dette før jeg fortalte det, kun mamma og meg. Så jeg har jo ødelagt ettermælet til en mann som er død, forteller Fondenes.

- Og han var jo mye mer også. Han var ikke bare en mann som drakk for mye og slo mamma gul og blå. Han var mye mer også, han var en morsom, fin, fantastisk fyr. Det har vært et stort dilemma for meg, det kjenner jeg på hver gang jeg snakker om det, «skal jeg virkelig gjøre det her?».

Hun landet likevel på at det var en viktig historie å fortelle.

- Men det er noe med at hvis jeg har den stemmen jeg har, og hvis jeg kan bidra til at ett barn ikke har den barndommen jeg hadde, så tenker jeg det er verdt det.

- Veldig mye å jobbe gjennom

Hennes fortid har preget hvordan hun ønsker å være mor.

- Jeg er veldig bevisst på hva vi ikke skal gjøre. Når vi er sammen med babyen vår skal vi ikke drikke alkohol, det skal være en trygg oppvekst. Jeg gleder meg til vi skal gå på ski sammen og gjøre ting sammen som en familie, for det savnet jeg kanskje mye da jeg var liten.

UENIGE: Shia LaBeouf og Olivia Wilde har ulike meninger om hvorfor førstnevnte ikke lenger er med i Wilde sin film «Don’t Worry Darling». Wilde har tidligere hevdet at hun sparket LaBeouf fra filmen. Video: Instagram/@problematicfame Vis mer

- Har det fått deg til å tenke om du vil ha barn selv eller ikke?

- Absolutt. Det er nok en av bidragsyterne til at jeg fikk barn så sent. Fordi jeg opplevde at jeg selv hadde veldig mye som jeg måtte jobbe gjennom for å kunne være en god mor, forklarer Fondenes.

- Jeg tror helt ærlig, at jeg ikke hadde vært en like god mor i tredveårene som jeg tror at jeg kan være nå, fordi jeg hadde mine egne ting som jeg måtte jobbe gjennom.

LES OGSÅ: - Heldigvis kom flere løpende

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer