- Det har kommet direkte løgnaktige påstander

Tross trusler om saksøking ønsker Jarle Andhøy å vise hva som faktisk har skjedd på Berserk.

OMSTRIDT: Tre personer mistet livet etter å ha vært med på Berserk-ekspedisjonen mot Sydpolen. Nå lages det TV-serie om ferden. Her er Jarle Andhøy avbildet med en bjørn.  Foto: TVNorge/wildvikings.com
OMSTRIDT: Tre personer mistet livet etter å ha vært med på Berserk-ekspedisjonen mot Sydpolen. Nå lages det TV-serie om ferden. Her er Jarle Andhøy avbildet med en bjørn. Foto: TVNorge/wildvikings.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se video med Jarle Andhøy nederst i saken!

SEHER.NO: Til våren er Jarle Andhøy aktuell i den siste reisen med seilbåten Berserk i serien «Berserk mot Sydpolen». Allerede før programmet er sendt på TV har turen vært mye omtalt i mediene, etter at tre fra besetningen omkom på turen.

Det har ført til at pårørende har sagt de vil saksøke Andhøy dersom serien blir sendt på TV.

- Folk har vært mest opptatt av den siste og tragiske delen av reisen. Den som har gjort livsdrømmen til et mareritt både for de pårørende og for meg. Vi har ikke valgt å kun fokusere på den siste delen av reisen. Vi har valgt å vise alt fra vi startet og helt til slutten, fortalte Andhøy under TVNorges vårlansering onsdag.

- Hvorfor har dere valgt å vise dette på TV?

- Det er fordi det er dannet et bilde av denne ekspedisjonen og gitt mye negativ kritikk folk som ikke kan svare for seg. Nå er det viktig å vise det som har skjedd, og at det som kommer fra deres egne stemmer faktisk blir fortalt, sier han til Seher.no.

Andhøy har mottatt mye kritikk for hvordan han har opptrådt på under ekspedisjonen. Blant annet har Norsk Polarinstitutt anmeldt kapteinen for ulovlig å ha lagt ut på ekspedisjon i antarktiske farvann, og kapteinen har blitt ilagt en bot på 25 000 kroner. Andhøy stempler mye av  informasjonen som har kommet ut som feilaktig.

- Mye av det som har kommet fram er direkte løgnaktige påstander, og det er veldig mye feilaktig informasjon som har blitt distribuert av Polarinstituttet. Det er viktig at det som har skjedd blir fortalt på en grundig måte.

- Hva synes du om kritikken som har kommet?

- Det har jeg ingen kommentar til.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Vil ikke at min sønns død skal bli TV-underholdning[obj:media:10338]


Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer