- Det har gått over all forventning

Den norske storfilmen «Kon-Tiki» er en suksess i USA.

GODE TILBAKEMELDINGER: «Kon-Tiki» har fått gode tilbakemeldinger fra kritikerene i USA. Foto: FAME FLYNET
GODE TILBAKEMELDINGER: «Kon-Tiki» har fått gode tilbakemeldinger fra kritikerene i USA. Foto: FAME FLYNET Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO:   Den norske storfilmen «Kon-Tiki» høstet gode kritikker da den ble gitt ut på kino her hjemme i Norge i fjor. Filmen ble også nominert til Oscar, for beste utenlandske film, men tapte på målstreken.

Nå vises  «Kon-Tiki» på to kinoer i New York og en i Los Angeles, men neste helg skal den ifølge VG også settes opp på 50 mindre kinoer i USA.

Skuespiller Pål Sverre Hagen og regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg møtte for kort tid siden amerikansk presse. De to norske regissørene forteller til VG at de er overrasket over oppmerksomheten filmen har fått i det store filmlandet.

- Mottagelsen hittil har vært over all forventning. Nå er det selvsagt hyggelig hvis mange vil se filmen, men vi er ganske nøkteren på det området. USA er et veldig vanskelig marked. At vi får vist en norsk film her, er i utgangspunktet veldig stort. Alt som skjer nå føles som en bonus sier Sandberg til avisen.

Filmen har de siste dagene fått dommen fra diverse kritikere og terningkastene har vært gode. Hovedrolleinnehaver Pål Sverre Hagen får også skryt for sin fremføring av rollen som Thor Heyerdahl.

LES OGSÅ:      «Kon-Tiki» Oscar-nominertVi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer