Scarlett Johansson:

- Det har alltid vært et press

«The Avengers»-stjernen mener presset om å være tynn i Hollywood bare har blitt verre opp gjennom årene.

ÆRLIG: Skuespiller Scarlett Johansson er en av Hollywoods mest ettertraktede skuespillere. Nå forteller hun åpent om kroppspresset i Hollywood. Her avbildet i fjor. Foto: NTB Scanpix
ÆRLIG: Skuespiller Scarlett Johansson er en av Hollywoods mest ettertraktede skuespillere. Nå forteller hun åpent om kroppspresset i Hollywood. Her avbildet i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

35 år gamle Scarlett Johansson har gjort det stort som skuespiller siden hun ble internasjonalt kjent for sin rolle i filmen «Hestehviskeren» i 1998.

Etter at hun var med i «Ghost World», «Lost in Translation» og «Girl with a Pearl Earring» ble hun raskt en av Hollywoods mest ettertraktede skuespillere.

Som en anerkjent Hollywood-stjerne og alle øyne på seg til stort sett enhver tid følger det ikke bare med fordeler, men også ulemper. Blant annet kravet om å holde seg i god form og opprettholde utseendet sitt er noe Johansson har fått kjenne på i løpet av karrieren.

Men ifølge henne selv er dette skjønnhet- og kroppspresset noe som har blitt betydelig verre de siste årene.

- Nå er det mye verre

I et nytt intervju med livsstilsmagasinet Candis Magazine åpner 35-åringen seg om hvordan presset påvirker henne.

- Det har alltid vært et press på at skuespillere skal holde seg tynne. Det er en scene i en av mine favorittfilmer «All About Eve», der Bette Davis går rundt i rommet ekstremt opprørt over noe, og så tar hun opp en sjokoladekake. Legger den ned igjen, tar den opp igjen og legger den ned igjen. Til slutt gir hun etter og spiser den, men det etter en hard kamp, forteller Johansson til magasinet, ifølge National Herald.

- Så til og med da fantes det mye press, og nå er det mye verre, legger Johansson til.

HAR BLITT VERRE: Ifølge Scarlett Johansson har kroppspresset og skjønnhetspresset i Hollywood bare blitt verre opp gjennom åra. Foto: NTB Scanpix
HAR BLITT VERRE: Ifølge Scarlett Johansson har kroppspresset og skjønnhetspresset i Hollywood bare blitt verre opp gjennom åra. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Johansson påpeker at hun selv ønsker å holde seg i god form og være sunn, men at det er forskjellige måter å nå det målet på. Hun påpeker at det i utgangspunktet er helsa som er viktigst for henne og ikke utseendet.

- Det er en vekt jeg liker å holde som er slank, men sunn. Men det er en sunn måte å opprettholde den vekta på, og det er en usunn måte, forklarer hun.

Hollywood-stjerna legger likevel ikke skjul på at hun selv er veldig paranoid når det kommer til sin egen helse.

Dette mener Johansson gjør at hun aldri kommer til å lide av spiseforstyrrelser, og påpeker at hun ønsker å holde seg i form på en naturlige måte.

UØNSKET: Supermodellen Gigi Hadid måtte ta grep da en uventet gjest tok seg opp på catwalken under moteuka i Paris. Video: Rød Løper/AP DV Vis mer

Foreslo å fjerne noen ribbein

Johansson er ikke den eneste som har uttalt seg om kroppspresset i Hollywood, også skuespiller Chloë Grace Moretz (23) har tidligere avslørt at hun flere ganger har blitt bedt om å fikse på utseendet sitt. Dette for å gjøre en enda bedre karriere.

- Jeg ble fortalt at jeg måtte forandre tennene mine hele tida fordi jeg hadde et mellomrom mellom dem, og for å få en mer definert midje foreslo de å fjerne noen ribbein, fortalte Moretz til Glamour i 2016, ifølge News 24.

BLE BEDT OM Å FORANDRE SEG: Skuespiller Chlöe Grace Moretz har blitt fortalt at hun burde fikse tennene sine og fjerne noen ribbein. Foto: NTB Scanpix
BLE BEDT OM Å FORANDRE SEG: Skuespiller Chlöe Grace Moretz har blitt fortalt at hun burde fikse tennene sine og fjerne noen ribbein. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Også skuespiller Laura Prepon (40), best kjent fra tv-seriene «Orange Is the New Black» og «That 70`s Show» har tidligere innrømmet at hun bukket under for presset.

- Jeg bruker hormonsprøyter for å føle meg vakker. Jeg var helt desperat etter å se ut på en spesiell måte, uttalte hun i 2016, ifølge Marie Claire.

DESPERAT: Skuespiller Laura Prepon tok hormonsprøyter for å føle seg vakker. Her avbildet i 2016. Foto: NTB Scanpix
DESPERAT: Skuespiller Laura Prepon tok hormonsprøyter for å føle seg vakker. Her avbildet i 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Prepon forklarte i samme intervju at hun i etterkant har lært seg å ta bedre vare på seg selv, og at hun ikke lenger bryr seg om skjønnhetspresset i Hollywood.

Det finnes utallige profilerte skuespillere som opp gjennom åra har blitt utsatt for skjønnhets- og kroppspresset i Hollywood. Blant dem skuespiller Julianne Hough (31), kjent fra filmer som blant annet «Safe Haven», «Footloose» og «Dirty Grandpa».

Vis mer

- Aldri vært så tynn i hele mitt liv

Hough har tidligere framstått som svært selvsikker i mange øyne, men i et intervju med magasinet Redbook i 2017 innrømmet imidlertid stjernen at hun ikke alltid har vært like trygg på seg selv.

Det hele bunnet i at 31-åringen ble utsatt for en ubehagelig opplevelse på et filmsett.

- Jeg spilte i en film hvor jeg ble fortalt at jeg var for tjukk for rollen hver eneste dag, fortalte hun og la til at hun selv synes hun egentlig var for tynn.

- Jeg har aldri vært så tynn i hele mitt liv, la hun til.

BLE KALT TJUKK: Julianne Hough mistet selvtilliten sin etter at hun flere ganger ble kalt tjukk på innspillingen av en film. Foto: NTB Scanpix
BLE KALT TJUKK: Julianne Hough mistet selvtilliten sin etter at hun flere ganger ble kalt tjukk på innspillingen av en film. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter den ubehagelige opplevelsen mistet Hough selvtilliten, og startet å sammenlikne seg selv med andre. Ved å stadig strebe etter ting hun likte ved seg selv, og trene på å tenke positivt, lærte skuespillerstjernen til slutt å bli glad i seg selv igjen.

- Når jeg føler meg usikker gjør jeg noe helt merkelig og tullete for å få tankene over på noe annet. Noe gøy som minner meg om friheten jeg følte som liten, før alt skjedde, fortalte Hough.

LES OGSÅ: - Jeg ga etter for kroppspresset

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer