George Floyd:

- Det har aldri vært greit

Drapet på George Floyd vekker engasjement og raseri hos verdens største kjendiser.

HARDT UT: En rekke store kjendiser - i både Norge og utlandet - har tatt til sosiale medier etter at afroamerikaneren George Floyd døde da han ble pågrepet av politiet tidligere denne uka. Blant andre Jennifer Aniston har delt et innlegg. Foto: NTB Scanpix
HARDT UT: En rekke store kjendiser - i både Norge og utlandet - har tatt til sosiale medier etter at afroamerikaneren George Floyd døde da han ble pågrepet av politiet tidligere denne uka. Blant andre Jennifer Aniston har delt et innlegg. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka har George Floyd-saken fra Minneapolis i USA rystet en hel verden. Den 46 år gamle afroamerikaneren døde etter at han ble pågrepet av tre politimenn - der én av dem presset kneet sitt mot Floyds nakke, slik at han til slutt ikke lenger får puste.

«I can't breathe» var Floyds siste ord.

En video av hendelsen har i ettertid skapt stor debatt om bruken av politivold i USA. Hendelsen har utløst store demonstrasjoner og voldsomme opptøyer i flere byer i USA.

Politimannen Derek Chauvin har fått sparken og er nå siktet for drap etter at Floyd døde. Tre andre politimenn som også var til stede under pågripelsen, har også blitt sagt opp.

Saken har ført til et sterkt raseri hos mange, og Floyds dødsfall har også vekket reaksjoner blant kjendisene. Blant dem som reagerer, er skuespiller Jennifer Aniston (50).

- Hjerteskjærende

- Denne uka har vært hjerteskjærende av så mange grunner. Vi må erkjenne at rasismen og brutaliteten i dette landet har pågått i svært lang tid - og det har ALDRI vært greit, skriver «Friends»-stjerna i et innlegg på Instagram, og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer