FRITTALENDE: Trine Grung er kjent for å snakke rett fra levra. Men noen ganger blir hun oppgitt over seg selv. - Jeg har tråkket i en sillion salater, sier hun om sine snart 10 år som blogger.  Foto: Morten Eik/Se og Hør
FRITTALENDE: Trine Grung er kjent for å snakke rett fra levra. Men noen ganger blir hun oppgitt over seg selv. - Jeg har tråkket i en sillion salater, sier hun om sine snart 10 år som blogger. Foto: Morten Eik/Se og HørVis mer

- Det gnager i meg

Trine Grung angrer fortsatt på Elin Tvedt-uttalelser.

SEOGHØR.NO:Det har vært et år med opp- og nedturer for Trine Grung (42). I mars ble det kjent at den tidligere radioprofilen og samboeren Jostein Flo (49) hadde gått fra hverandre etter 15 år. Måneden etter flyttet hun til Drammen og kalte seg «verdens lykkeligste»bloggen sin.

– Jeg elsker Drammen! Det er en så fin by. Jeg elsker når folk sier «det er bare et høl man kjører gjennom». Jeg parkerer de med én gang, for de har jo ikke vært i Drammen på flere år. Jeg vinner diskusjonen på fem minutter! ler Trine når Seoghør.no møter henne i hjembyen.

Grung er ikke redd for å si sin hjertens mening – verken på Facebook, bloggen sin eller i debatter.

– Folk er altfor redde for å mene noe, mener nettgründeren, som kurser andre i å kommunisere på sosiale medier.

VENNER I DAG: Værdame Elin Tvedt fikk gjennomgå på Trine Grungs blogg i 2008. Det angrer hun på i dag.  Foto: Seher.no/Adéle C. Blystad
VENNER I DAG: Værdame Elin Tvedt fikk gjennomgå på Trine Grungs blogg i 2008. Det angrer hun på i dag. Foto: Seher.no/Adéle C. Blystad Vis mer

Men noen ganger har hun selv angret på uttalelser. I 2008 tok TVNorge-karrièren hennes slutt etter at hun kritiserte kanalkollegaen Elin Tvedt (40) på bloggen sin.

– Egentlig vil jeg ikke rippe opp i det som skjedde med Elin Tvedt. Vi er gode venner, men det er noe jeg kan tenke på hver eneste måned. Det kommer alltid opp i en eller annen setting. Og det gnager i meg, jeg synes det er ekkelt. Det ville jeg gjerne hatt ugjort. Alt ble bare feil, veldig feil, innrømmer hun.

Utro med Instagram

I dag lever Trine av bloggen og webkursene hun selger. I tillegg er hun svært så aktiv på sosiale medier.

– Jeg ønsker å være en positiv inspirasjon. Jeg pleier å si at jeg har gifta meg med Facebook og er jeg utro, er det på Instagram. Twitter har jeg tatt ut skilsmisse med. Jeg tror det er mange på Twitter som trenger sinnemestrings-kurs. De er veldig sinte, sier Grung.

– Hvordan takler du negative kommentarer på sosiale medier?

– De kjenner jo ikke meg! Jeg gidder ikke bry meg. Hvis de synes jeg har en kvise må nesen, så må de få syns det.

GRUNDERKVINNE: Trine Grung har mange år bak i seg i radio og TV. Men nå trives hun godt som blogger og kursholder.  Foto: Morten Eik/Se og Hør
GRUNDERKVINNE: Trine Grung har mange år bak i seg i radio og TV. Men nå trives hun godt som blogger og kursholder. Foto: Morten Eik/Se og Hør Vis mer

– Har du alltid vært så tykkhudet at du greier å tenke sånn?

– Nei, det har jeg ikke. Det var sårt i starten, for da klarte jeg ikke helt å skille det selv heller. Men det må du lære deg til, innfinne deg med at sånn er det.

- Det er en kynisk bransje

– Jeg leste et intervju fra 1996 da du begynte som programleder i P3. Da sa du: Innen fire år skal jeg være på TV, og jeg skal være i mediebransjen i lang tid framover.

– Oh my god! Jeg kan jo bli matt av meg selv. Jeg kan jo skjønne at folk kan reagere. Jeg har jo moderert meg litte grann da – eller nei, jeg har jo egentlig ikke det heller. Jeg setter meg mål. Hvis en har sagt noe, så må en jo gjennomføre, smiler Trine.

– Jeg sa at jeg skulle til Oprah da jeg var 19 år, og jeg fikk jo det til. Og jeg er fortsatt i mediebransjen, jeg er fortsatt innovativ og jeg når fortsatt ut til folket.

Etter årevis i TV og radio er Grung glad for at hun i dag driver sitt eget firma.

– Mediebransjen er ikke noe jeg anbefaler folk, for det er en veldig kynisk bransje. Bransjen er veldig dårlig til å ta vare på mennesket, det er en bruk og kast-mentalitet som ikke hører hjemme noe sted. Det er det samme med fotballtrenere. Så jeg er veldig glad for at jeg har landet som jeg har landet og at jeg i dag styrer min egen kake.

Les om Trines nye liv som singel i ukens Se og Hør – i salg nå!