Marte Bratberg og «Skal vi danse»:

- Det gjør vondt

Varsler endringer etter skader.

SKADET: Marte Bratberg fikk seg en trøkk i løpet av forrige uke, noe som har gått utover både lørdagens dans og den kommende svingomen på parketten. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SKADET: Marte Bratberg fikk seg en trøkk i løpet av forrige uke, noe som har gått utover både lørdagens dans og den kommende svingomen på parketten. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagen før det braket løs på parketten på Fornebu lørdag kveld, ble radioprofil Marte Bratberg (31) skadet under dansetrening. Det er en kjent sak at «Skal vi danse»-deltakere strekker muskler og pådrar seg brudd, noe programmets lange historie har bevist.

For Bratbergs del fikk hun alt i fanget samtidig. Ifølge TV 2 har hun pådratt seg en muskelkrampe i ryggen, flere låsninger og har forstuet brusken mellom ribbeina. Slike skader skal synes minst mulig på parketten, så det er bare å dra på seg smilet og valse seg gjennom de minuttene man står foran dommerne.

LØFT: «Skal vi danse»-paret briljerte på lørdag, og fikk 31 poeng for sin showdans. Alt gikk likevel ikke helt etter planen. Foto: Espen Solli / TV 2
LØFT: «Skal vi danse»-paret briljerte på lørdag, og fikk 31 poeng for sin showdans. Alt gikk likevel ikke helt etter planen. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Lørdag danset hun og Benjamin Jayakoddy (26) en showdans til «Who Let The Dogs Out», der de egentlig hadde planlagt tre løft i løpet av nummeret. Det ble med to, på grunn av skaden hun hadde pådratt seg. På grunn av adrenalin kom hun seg gjennom.

- Det var ikke før etterpå, da vi sto foran dommerne for å få poeng, at jeg kjente hvor vondt det faktisk gjorde, sier hun til TV 2.

Fortsatt vondt

Smertene har ikke gitt seg riktig ennå, og det blir derfor ingen ville stunt den kommende lørdagen heller.

- Det gjør fortsatt vondt. Det gjør vondt når jeg ler, sover, ligger og går. Vi har vært nødt til å tilpasse denne ukens koreografi. Det blir for eksempel ingen løft, sier Bratberg.

Sammen med dansepartneren har hun gjort det bra så langt i konkurransen. Selv om de kuttet et løft forrige uke, fikk paret hele 31 poeng for sin spenstige showdans. Det er betryggende å ha i bakhodet når man går inn i ny helg med enkelte begrensninger.

IMPONERTE: Det ble dramatisk for Marte Bratberg i en episode av «Kompani Lauritzen» . Video: TV2 / Rød løper Vis mer

Bratberg mener likevel at det ikke er noe synd på henne.

- Det er sånt som skjer i «Skal vi danse,» og det er ikke synd på meg. Jeg motiveres av at Synnøve bristet ribbeinet for to uker siden, men nå er mye bedre.

Den 12. september endret nemlig Synnøve Skarbø parketten med store smerter. Hun innrømmet at uken hadde vært «kjip», men det ga lite sympati fra dommerne. Sammen med dansepartneren svingte de seg i en rumba, men den fikk bare 17 poeng fra dommerkvartetten.

KNAS: Etter en fantastisk «Skal vi danse»-premiere for Synnøve Skarbø, har det vært en treningsuke med uventede komplikasjoner. Vis mer

Tynnes ut

Skadet eller ikke - uke etter uke må en deltaker forlate konkurransen. Det har begynt å tilspisse seg allerede, og tre deltakere er slått ut. Øystein Lihaug Solberg fra «Ex on the Beach» var første deltaker til å ryke, før artist Fred Buljo og influenser Kristin Gjelsvik fulgte etter.

Sistnevnte ble slått ut nå på lørdag.

- Det er så utrolig kjipt, det er min første tanke. Vi har det så gøy sammen, Catalin og jeg, og hele gjengen. På en annen side har jeg mange fine ting som venter på meg hjemme, og jeg kan være en enda bedre mamma, sa hun til Se og Hør etter sending.

Influenseren mente det var trist å ikke skulle se dansepartneren hver dag, men hun så frem til å være mer hjemme resten av høsten.

- Det er ulempen med dette, at hver lørdag og søndag går ut over mye kvalitetstid med barnet mitt og min kjære samboer. Det er veldig positivt at jeg har mye fint å se frem til, sa hun.

HARD MEDFART: Det gikk ikke helt som planlagt for radioprofil Siri Kristiansen og dansepartneren Tarjei Nøstvold Svalastog under lørdagens «Skal vi danse». Video: «Skal vi danse», TV 2 / Privat / Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: Edru i 16 år - sprakk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer