Therese Johaug om familien:

- Det gjør vondt i en mors hjerte

Takker foreldrene for støtten i den tunge tiden og for at hun har kommet dit hun er.

VIKTIG STØTTE: I et nytt intervju forteller Therese Johaug hvor viktig foreldrene har vært for henne i den tunge perioden og ikke minst i oppveksten og karrieren. Foto: NTB Scanpix
VIKTIG STØTTE: I et nytt intervju forteller Therese Johaug hvor viktig foreldrene har vært for henne i den tunge perioden og ikke minst i oppveksten og karrieren. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skistjernen Therese Johaug (30) fikk en perfekt start på VM i Seefeld tidligere denne måneden, da hun åpnet med gull på 15-kilometeren. I kjent Johaug-stil knuste hun konkurrentene, og stakk fra dem i sporet ved første mulighet.

Tirsdag har gulljenta nok en mulighet til å havne øverst på pallen, under kvinnenes 10-kilometer klassisk. Men veien til mesterskapet har som de fleste vet, vært langt i fra enkel for den sjarmerende langrennsstjernen.

GULLJENTA: Therese Johaug hentet hjem gull på sin første øvelse i VM i Seefeld. Foto: NTB Scanpix
GULLJENTA: Therese Johaug hentet hjem gull på sin første øvelse i VM i Seefeld. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I oktober 2016 fikk hun livet snudd på hodet, etter å ha blitt tatt for bruk av en leppekrem som inneholdt stoffet clostebol.

Sjokkbeskjeden om at Therese hadde testet positivt på det forbudte stoffet gikk som en bølge gjennom både norsk og utenlandsk presse, og 30-åringen mistet både VM i 2017 og OL i fjor.

Vondt for foreldrene

Nå er hun imidlertid tilbake der hun hører hjemme, i skisporet, men i et intervju med svenske Radiosporten forteller Therese at det ikke har vært lett å holde motet oppe og komme seg gjennom den tunge perioden.

Det var imidlertid ikke bare 30-åringen selv som ble påvirket av utestengelsen. Hennes nærmeste, som har stått støtt siden sjokkbeskjeden kom i 2016, har hatt det svært tøft, forteller Therese.

- Det er klart at det har vært veldig tøft for mamma og pappa med alle aviser og overskrifter. Det gjør jo vondt i en mors hjerte å se det, sier hun til radiokanalen og fortsetter:

SEIERSKLEMMEN: Etter gullmedaljen fikk delte Therese og moren Gro Johaug en god seiersklem. Foto: NTB Scanpix
SEIERSKLEMMEN: Etter gullmedaljen fikk delte Therese og moren Gro Johaug en god seiersklem. Foto: NTB Scanpix Vis mer
STOLT: Pappa Thorvall Johaug var tydelig stolt etter datterens seier i skiathlon. Foto: NTB Scanpix
STOLT: Pappa Thorvall Johaug var tydelig stolt etter datterens seier i skiathlon. Foto: NTB Scanpix Vis mer
RØRT: Det var vanskelig å holde tilbake tårene da Therese hentet hjem gullmedaljen. Foto: NTB Scanpix
RØRT: Det var vanskelig å holde tilbake tårene da Therese hentet hjem gullmedaljen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- De har betydd utrolig mye for meg gjennom hele oppveksten og hele karrieren. Uten dem hadde jeg aldri vært her. Da er det ekstra deilig å ha dem langs sporet, sier hun.

Foreldrene til langrennsprofilen har gjennom årene vært på samtlige mesterskap for å heie frem datteren. VM i Seefeld er heller intet unntak. Da 30-åringen tok gull forrige uke, var de tydelig rørt over datterens prestasjoner.

Vis mer

Viktig støtte

Det var først i november at Therese kunne stille på startstreken igjen. Da hadde det gått over to år siden den mye omtalte leppeblemma ble en snakkis over hele verden.

Hun har tidligere også takket kjæresten, roer Nils Jakob Hoff (34), for støtten.

- Han har vært den viktigste personen i denne vanskelige tiden. Han har vært enestående. Jeg hadde ikke klart det uten ham, har hun tidligere sagt til Dagbladet.

- Det har vært mange gode og noen tunge øyeblikk underveis, men hun har gjort en helt ekstrem innsats hele veien, sa Nils Jakob til Dagbladet etter kjærestens comeback i fjor.

View this post on Instagram

Årets siste skitur. Ser frem til 2019🌟 Godt nytt år!

A post shared by Therese (@johaugtherese) on

Tok sjansen

Da Nils Jakob gjestet radioprogrammet «P3morgen» i juni 2014, kunne han overfor programlederne røpe hvordan han og kjæresten møttes første gang.

33-åringen kunne fortelle at det første møtet inntraff på et fly. Han hadde deltatt i rokonkurranse, og hun hadde vært på samling med langrennskollegene.

Therese hadde sittet et par rader foran ham, og de hadde ikke pratet sammen før Nils Jakob måtte hjelpe til med et medisinsk tilfelle - da en passasjer hadde besvimt bak i flyet.

Verdensmesteren i roing fra 2013 røpet at han ble veldig nervøs og tenkte «åh shit, dette er jeg ikke helt klar for!», men at han reiste seg opp fra setet sitt.

- Og så ser jeg at hun snur seg da, og jeg bare: «halla!». Og så går jeg bare bakover, sa Nils Jakob med innlevelse i «P3morgen»-studioet, noe som fikk programlederne til å bryte ut i latter.

Therese Johaug intervjues i forbindelse med at hun var med på bilrace. Kjæresten var også med på arrangementet. Vis mer

LES OGSÅ: - Virker som hun graver seg dypere og dypere ned

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer