Jane Fonda:

- Det gjør så vondt

Hun har overlevd tre typer kreft og har kunstig kne og kunstig hofte. Men det er en annen diagnose som er verst.

HOLDER MASKA: Jane Fonda sliter med voldsomme smerter, men biter tennene sammen og lar seg ikke stoppe. Foto: NTB
HOLDER MASKA: Jane Fonda sliter med voldsomme smerter, men biter tennene sammen og lar seg ikke stoppe. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Jane Fonda (86) er sammen med 39 andre legendariske Vogue-stjerner med på forsiden til mars-utgaven av magasinets britiske utgave.

Den ikoniske skuespilleren viste frem sin evigunge hud, og flotte manke.

Stjernen har alltid vært åpen om helseutfordringene ved å bli eldre og forteller at hele kroppen hennes gjør vondt - på grunn av alvorlig artrose - eller slitasjegikt som er en mer dagligdags betegnelse..

MIDTPUNKT: Her sitter Jane midt blant 39 andre modeller og personligheter på neste utgave av britiske Vogue. Faksimile/Vogue.
MIDTPUNKT: Her sitter Jane midt blant 39 andre modeller og personligheter på neste utgave av britiske Vogue. Faksimile/Vogue. Vis mer

- Det faktum at jeg har mye vondt - kroppen min gjør så vondt - er ikke på grunn av all den treningen. Det er genetisk. Min far Henry hadde det, min bror Peter hadde det. Brusken forsvinner og da er det bein mot bein, og da er det lov å si «au», innrømmer Jane, ifølge Mail Online.

Stjernen har også gjennomgått mange operasjoner tidligere og har hatt inngrep i ryggen. Hun lever med kneprotese og hofteimplantat som begge deler krever at hun bruker hjelpemidler.

I september 2022, kunngjorde Jane at hun hadde kreft for tredje gang etter å ha blitt diagnostisert med non-Hodgkins lymfom, men fortalte fansen på den tiden at hun følte seg «heldig »siden hun hadde fått en veldig god prognose.

AEROBICS-INNOVATØR: Videokassetter med Jane Fonda ble starten på aerobics-bølgen, en treningsform som barehar vokst i popularitet. Foto: NTB
AEROBICS-INNOVATØR: Videokassetter med Jane Fonda ble starten på aerobics-bølgen, en treningsform som barehar vokst i popularitet. Foto: NTB Vis mer

Hun sa den gangen, ifølge Daily Mail:

- Jeg føler meg så velsignet, så heldig. Jeg takker alle dere som ba og sendte gode tanker min vei. Jeg er overbevist om at det spilte en rolle!

Hun la til at hun var spesielt glad fordi hun var ferdig med cellegiften.

Her hadde kong Charles fått kreftbeskjeden. Reporter: Caroline Vagle. Video: Nora Skavhaug/Se og Hør, NTB. Vis mer

- Mens mine første fire cellegiftkurer var ganske enkle, bare noen få dager med å være sliten, var den siste runden tøff og varte i to uker.

I desember 2022 bekreftet hun at kroppen var kreftfri, og legene fortalte henne at hun kunne avslutte behandlingen i god tid før hennes 85-årsdag!

Tidligere har Hollywood-divaen overlevd både bryst- og hudkreft. Sistnevnte sykdom tilskriver hun sin hang til overdreven soling i yngre år.

LES OGSÅ: Jan Thomas triller terning: Jane Fonda Motepolitiet Spesial