George Clooney:

- Det gjør meg rasende

Filmveterenen går hardt ut mot produksjonen av filmen «Rust», hvor Alec Baldwin skjøt to personer.

HARDT UT: George Clooney er svært kritisk etter «Rust»-tragedien. Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP / NTB
HARDT UT: George Clooney er svært kritisk etter «Rust»-tragedien. Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Det pågår full etterforskning etter at skuespiller Alec Baldwin (63) fyrte av en rekvisittpistol og drepte fotograf Halyna Hutchins (28) og skadet regissør Joel Souza.

Ulykken har i ettertid fått mye kritikk for sikkerheten på settet, og politiet jobber nå på spreng for å potensielt holde noen ansvarlige for det som skjedde.

Baldwin selv er saksøkt av lysansvarlig Serge Svetnoy, som hevder at ulykken skyldes skuespillerens uaktsomme handlinger. Han er både produsent og hovedrolleinnehaver i filmen.

- Ting jeg aldri har hørt om

Skuespiller og produsent George Clooney (60) har tilbrakt mye tid på filmsett opp gjennom årene, og har nå kastet seg inn i debatten. Det gjør han i podkasten «WTF».

SKUTT: Rekvisitøren på filmsettet ringer nødnummeret etter skuespiller Alec Baldwin avfyrte et skudd som traff to mennesker. Video: AP / Dagbladet Vis mer

Blant det han reagerer på er at «Rust»-innspillingen brukte betegnelsen «cold gun» om en trygg pistol.

- For det første har jeg aldri hørt begrepet «cold gun». De snakker bokstavelig talt om ting jeg aldri har hørt om. Det gjør meg rasende, sier han i podkasten, som er gjengitt av New York Post.

Clooney mener at skuespillerkollegaen burde gjort mer for å forsikre seg om at våpenet var sikkert, og forteller at han selv har nøye rutiner før han bruker et rekvisittvåpen.

- Hver gang jeg har blitt gitt et våpen på sett, hver eneste gang de gir meg et våpen, så ser jeg på det, åpner det, viser det til personen jeg peker på det med, så viser vi det til crewet. Alle gjør det. Alle vet det, sier han.

SKUTT: Her avfyrte skuespiller Alec Baldwin skudd ved et uhell under filminnspilling. En person døde i hendelsen. Video: AP Vis mer

Kritisk til våpenansvarlig

Han sier videre at han håper Baldwin gjorde nettopp dette. Baldwin har imidlertid innrømmet at han ikke sjekket våpenet godt nok.

Clooney retter også hard skyts mot ansettelsen av 24 år gamle Hannah Gutirrez-Reed som våpenansvarlig.

- Det er en grusom ulykke. Men en 24 år gammel person med så lite erfaring burde ikke lede avdelingen med våpen og kuler. Vi må sørge for å bli bedre på å forsikre oss om at de ansvarlige er erfarne og vet hva de gjør. Fordi dette er bare opprørende.

Foreløpig er ingen siktet i saken. Politiet har imidlertid funnet tre skytevåpen og 500 skudd på filmsettet.

LES OGSÅ: - Litt tettere enn jeg hadde tenkt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer